Партнер рубрики Події

Перша група рятувальників Тернопільщини завершила курси з керування дронами

Перша група рятувальників Тернопільщини завершила курси з керування дронами
  • Перша група рятувальників завершила короткострокові курси з керування дронами на базі Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою.
  • За результатами підготовки її учасники отримали сертифікати.

Нещодавно, департамент освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації, ДСНС та Тернопільський коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою підписали меморандум про співпрацю, розповідають у Тернопільській ОВА.

Відео дня

Він передбачає реалізацію навчальних, тренувальних і професійних програм та є планом спільних дій коледжу і пожежно-рятувальної служби області.

 Навчання за напрямком «Оператор наземних засобів керування безпілотним літальним апаратом» було організоване, якраз в рамках Меморандуму.  

19-го травня начальник ОВА Володимир Труш вручив сертифікати першій групі фахівців Служби порятунки.

Рятувальники Тернопільщини отримали відповідні сертифікати та зможуть професійно використовувати БпЛА під час пошукових операцій та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Нові знання допоможуть врятувати не одне життя, упевнені в Головному управління ДСНС України в Тернопільській області.

Для кращого практичного засвоєння знань та навичок з нової дисципліни коледжу передали ще один спеціалізований комп’ютерний авіасимулятор.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, що винахід інженерів Тернопільського педуніверситету допомагає нищити ворожі дрони. Також повідомляли, що в обласному центрі стартував «Курс національного спротиву».

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up