Партнер рубрики Події

Під міськрадою зібралися активісти, планують палити торф (ОНОВЛЕНО)

Під міськрадою зібралися активісти, планують палити торф (ОНОВЛЕНО)

Тернопільські активісти зібралися під стінами міськради увечері 27 липня напередодні сесії. Вона має розпочатися 28 липня о 9.00. Тут можна побачити представників «Автомайдану, «Самооборони».

Вони прийшли підтримати тернополян, які протестують проти будівництва котелень на торфі у Тернополі. А також мають питання щодо забудови у місті та спорудження мафів. Акція протесту проти котелень запланована на ранок 28 липня перед сесією. Проте там можливий ще один протест - свободівців проти так званих депутатів-зрадників – Сороколіта, Турського і Навроцького. Їх «Свобода» виключила з партії та вимагає у них здати мандати. Тому активісти вирішили бути на крок попереду, адже припускають, що поліція їх може просто не впустити під міськраду. Активісти планують залишатися під міськрадою до ранку.

- Ми привезли торф, привезли бочки, будемо палити хай депутити понюхають як це буде гарно пахнути, - каже голова голова тернопільського обласного осередку ВО "Автомайдан" Ігор Василів. - Будуть питання забудови , питання щодо мафів по місті. Загалом ми підтримуємо мера Тернополя - сесія повинна працювати. Ми громада, ми хочемо почути думку депутатів. Хочемо побачити розрахунки, чому котельні вигідні тернополянам. По-друге хочемо, щоб нас почули. Бо між нами є люди, які розуміються в цій темі. Є хімік, який каже, що є багато шкідливих сполук, які за словами медиків, можуть викликати ракові пухлини. Є люди з вул. Живова, в яких труба котельні за 5 м від вікон. Ми хочемо побачити документ, бо наскільки ми розуміємо, дозволів екоінспекції, що це можна робити на території міста, немає.

Відео дня

"Усі депутати мають зайти в сесійний зал"

- Завтра буде чергова спроба проведення сесії міської ради, - коментує голова "Самооборони Майдану Тернопільщини" Іван Ковалик. - На жаль, ні міський голова, ні правоохоронні органи не взмозі забезпечити порядок під час проведення сесії. Депутати не можуть назбирати кворуму, бо приїжджають люди з інших міст і "фільтрують" хто має заходити, а хто ні. Ми вважаємо, що це вплив на прийняття тих рішень, які вигідні окремим бізнес групам у Тернополі.

Активісти вважають, що на сесії повинні бути усі депутати не зважаючи на внутрішні партійні розбіжності. Партійці, за словами Івана Ковалика, повинні працювати над законним механізмом відкликання депутатів. А громада міста не має бути заручником цієї ситуації. 

- На цю сесію в порядку денному є 350 питань, - каже активіст. - А ми тут будемо цілу ніч і доти, поки не розпочнеться сесія. Наше завдання - зробити усе можливе, щоб депутати усіх фракцій зайшли завтра на сесію і почали працювати. Бо далі так тривати не може.

Активісти вірять, що і міський голова, і правоохоронні органи на боці громади і сприятимуть тому, щоб сесія відбулась. 

- Якщо повторяться події з попередніх сесій, то це буде дуже погано, - додає Іван Ковалик. - Саме тому ми зібрались під стінами міськради, щоб це не повторилось. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up