Партнер рубрики Події

Під міськрадою знову гаряче. Кажуть про замінування (оновлене)

Під міськрадою знову гаряче. Кажуть про замінування (оновлене)

Сесію міськради, яка мала розпочатися 12 травня о 10.00, знову зірвали. Під міськрадою тривали сутички між представниками "Свободи" та депутатами з інших фракцій. Водночас правоохороці перевіряють інформацію про замінування міськради. Депутати пропонували провести сесію на вулиці, проте їм не вдалося зібрати потрібного кворуму. Врешті депутати розійшлися. Сесію перенесли, але точної дати наразі немає. 

Станом на 9.00 під міськрадою можна побачити багато поліції, 6 екіпажів патрульних, авто з синіми номерами, автозаки, повідомляє наш журналіст, який є на місці події. Також тут є є бійці АТО, представники від «Свободи». Зокрема, приїхали до Тернополя з Києва та Хмельницького більше 50 атовців-свободівців із батальйону "Карпатська січ".

Очільник міського осередку "Свободи", депутат міськради Володимир Стаюра з мікрофоном, вигукує: "Свобода" за правду!", "Міліція за "Свободу!". Виступають також нардеп-свободівець Михайло Головко, керівник обласного осередку "Свободи" Олег Сиротюк. 

Відео дня

9.15. Як зазначив головний поліцейський області Олександр Богомол, поступило декілька повідомленнь про замінування. 

  • На поліцейську лінію та ДСНС зателефонувала особа, яка розмовляла російською мовою і повідомила, що міська рада замінована, - озвучив начальник Головного Управління Національної Поліції в Тернопільській області Олександр Богомол.

Попри замінування, окремі журналісти, та депутат все таки мали можливість вільно входити та вільно виходити з приміщення мерії. Зокрема "превілегіями" користувалися депутати від свободи та радикали.

9.40 У приміщенні міськради працює поліція, нікого не впускають всередину. на подвір'ї міськради ситуація наразі під контролем. Виступає Володимир Стаюра. 

- Початок української революції за традицією починається з Тернопілля, - заявив він. 

9.50. Під міськраду з плакатами прийшли тернополяни, які протестують проти будівництва готельно-розважального комплексу на бульв. Петлюри. 

Нагадаємо, 24 квітня сесію міськради зірвали, під час заворушень під стінами міськради травмували двох депутатів.

10.00 На сесію міськради прийшли тернопільські депутати з різних фракцій разом із тернополянами. У міськраду наразі їх не впускають. Тим часом під стінами міськради лунають гасла. Представники "Свободи" вигукують: "Слава Україні!", "Героям слава!", "Слава нації, смерть ворогам!". 

10.11 Стінка на стінку: з однієї сторони представники "Свободи" з привезеними "гостями", з іншої - депутати міськради з інших фракцій з тернополянами, між ними поліція. Свободівці вигукують: "Зрадник депутат, склади мандат!". Інші депутати та виборці: "Стаюра, здай мандат!".

Окремі “патріоти” від свободи декілька разів намагалися дестабілізувати ситуації, як результат - розпочиналася штовханина. 

Окрім цього, часто зі сторони свободівців у сторону депутатів міськради доносилася нецензурна лексика. І це попри те, що серед свободівців було багато юних осіб, які напевне, ще не досягли свого повноліття.

10.20 Володимир Стаюра каже, що у міськраду не впустять депутатів, яких виключили зі "Свободи" - Івана Сороколіта, Ігоря Турського, Романа Навроцького

10.25 Представник поліції повідомив, що міський голова Сергій Надал дав вказівку перенести сесію міськради, бо правоохоронці не можуть провести слідчо-оперативні дії. Депутати міськради пропонують провести сесію на вулиці. Триває реєстрація депутатів. 

 

10.35 Вийшов міський голова Сергій Надал. Вигуки: "Надал, ганьба!" Зареєструвалися 17 депутатів, свободівці не реєструвалися. Депутати пропонують знайти інше приміщення для сесії.  

11.30 Депутати не змогли зібрати кворуму. Тому розійшлися працювати по своїх округах. Сесію перенесли, дати поки не визначили. Під стінами міськради ще залишилися представники "Свободи", проте ситуація наразі спокійна. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Igorko 123

    Ганьба ВО Свобода,  яка використовує атовців, для своїх політичних махінацій. Ганьба тим надаламстаюрамсиротюкам, які крадуть землі в тернопільської громади, віддаючи їх забудовникам під інвестують.

    Igorko 123 reply Igorko 123

    ... під інвестугоди.
  • Тернопіль Типовий

    урод лисий думає що  буде королем вічно
  • Тернополяни

    Надал з компанією знову зірвав сесію. Має тернополян за ідіотів, скотина
  • Кушнір Тетяна

    Шановна редакціє! Коли ваші журналісти навчаться писати статті грамотно і без помилок?????

    Anonymous reply Кушнір Тетяна

    Слухайте, шановна! Всі дуже мудрі, грамотні і правильні. Може вже достатньо? ВИ працюєте журналістом? ВИ знаєте, як це відписувати з пікетів, мітингів і подібної хирні? НІ, НЕ ЗНАЄТЕ!

    Юсі reply Кушнір Тетяна

    ой не занудствуйте явас прошу)))) швидко пишуть, правдиво - і молоцці!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up