Партнер рубрики Події

Причетний до смерті 25-річного Павла пояснив, чому билися і втекли з місця події (ВІДЕО)

Причетний до смерті 25-річного Павла пояснив, чому билися і втекли з місця події (ВІДЕО)
  • До Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу відносно підозрюваного у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).
  • Що відомо про підозрюваного? Читайте в тексті. 

За версією слідства, 30 травня 2021 року близько 5:00, перебуваючи неподалік супермаркету «АТБ», що на проспекті Злуки в місті Тернополі, в ході конфлікту, громадянин С. умисно наніс декілька ударів по тілу потерпілого, від яких останній помер на місці події.

Як нам вдалося дізнатися, на лаві підозрюваних - 27-річний Михайло Серетюк. Офіційно не працює. Проживає у Шляхтинцях. Раніше не судимий. 

Відео дня

Під час засідання прокурор просив взяти підозрюваного під варту на 60 діб без можливості внесення застави. Адвокат та підозрюваний просили домашній арешт. 

Підозрюваний розповів, що сталось в ту ніч. Він запевняє – захищався і штовхнув хлопця, а коли Павло впав – намагався допомоги та привести до тями.

– Між нами почався словесний конфлікт, який переріс в бійку. Під час бійки потерпілий вдарив мого друга та мене, – каже підозрюваний. – Я відштовхнув його, а потім побіг розбороняти інших хлопців. Потім я побачив, що потерпілий лежав на землі. Мій друг намагався надати йому допомогу, витягнув язик з рота. Я побіг в супермаркет по воду, намагався допомогти. Потім конфлікт продовжився і друг потерпілого з ноги хотів вдарити мого друга, який надавав допомогу, і випадково вдарив Павла. Ми вживали алкоголь тоді, але ми були повністю адекватні. Тоді ми приїхали до нічного клубу з іншого клубу.

Чому ж втікли з місця події та не стали чекати медиків та поліцейських? Як каже підозрюваний – думали, що все обійдеться і потерпілий просто знепритомнів.

– Те, що я покинув місце події – я знав, що зараз до потерпілого приїде швидка та поліція. Я сам просив викликати швидку. Покинули місце події, бо не знали що все так закінчиться. Ми не думали, що він загине. Думали, може легенький обморок, ще щось. Ми спонтанно пішли з місця події. Я приїхав додому, ліг спати. Після цього вже десь після обіду до мене приїхали з карного розшуку і мене забрали, - пояснював судді підозрюваний.

Родичі покійного Павла кажуть – не згодні з тим, що справу перекваліфікували. 

– Ми не згодні з тим, що справу перекваліфікували з умисного вбивства на умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, – розповіла сестра загиблого Ірина. – Вони навмисного його били в область голови. Це явно могло привести до каліцтва і смерті. Після удару він впав. Можливо і далі була бійка. Зі свідчень невідомо. Мій брат не починав бійки. Він вже підійшов згодом і його теж почали бити.

Слідчим суддею Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області проголошено текст ухвали відповідно до якої підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів без можливості внести заставу. Ухвала слідчого судді не набрала законної сили та може бути оскаржена в апеляційному порядку. 

 

Читайте також:

«Це вбивство»: рідні 25-річного Павла розказали, що трапилося біля АТБ. Чи є вже підозрювані?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (69)
  • Semen Semenuch

    Спать нужно дома в 5 утра, а не искать приключений
  • Оля Дзіндзірович

    Посадити хамла по повні ,як бути нам немає куди вийти .В тюрягу100%
  • Читач01

    Чому один затриманий? Де решта, які вбивали? Так працює наша поліція на чолі з Богомолом, можна про усе договоритись, головне щоб гроші були
  • Марія Войтович

    От таких бидлаганів валом,забере життя і навіть не задумується((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up