«Це вбивство»: рідні 25-річного Павла розказали, що трапилося біля АТБ. Чи є вже підозрювані?

«Це вбивство»: рідні 25-річного Павла розказали, що трапилося біля АТБ. Чи є вже підозрювані?
Фотографію Павла публікуємо з дозволу родини
  • Подія, яка трапилось під ранок 30 травня у Тернополі, сколихнула місто. Неподалік супермаркету АТБ, що на проспекті Злуки,45, знайшли мертвим 25-річного чоловіка. У липні Павло мав святкувати день народження. Не судилося…
  • За інформацією, яку вдалось зібрати ще в день трагедії, було до кінця незрозуміло, чи це вбивство. Тепер є висновок судмедексперта, і все очевидно. Перед смертю чоловікові завдали тілесні ушкодження.
  • Чи затримали когось правоохоронці? Що передувало нещастю? Відповіді на усі питання даємо в тексті. Редакція «20 хвилин» знайшла рідних загиблого. Вони розповіли, як усе трапилося і що відомо у цій справі.

– Не можемо повірити, що Павла більше нема. Знала його лише пів року, але він склав на мене враження дуже позитивної, щирої та надійної людини, – розповідає подруга Павла Анна. – Насправді Паша заступився за друга, і ось його вже нема. Ми, друзі, всі переживаємо, щоб справу не зам’яли!

Саме тут виявили тіло Павла

Працівники АТБ, із якими 30 травня спілкувався журналіст «20 хвилин» розповіли, що мовляв нічого не знають, лиш бачили, що зранку лежало тіло хлопця на стоянці, що розташована між АТБ та «Алюром». Протягом дня ми по крихті збирали інформацію про цей інцидент, щоб дати відповідь на питання – чи було ж це вбивство?

Вони втрьох ходили в магазин

Уже на ранок, 31 травня, редакція «20 хвилин» має всі підстави, щоб говорити про те, що Павло Гоцко (саме так звали хлопця) не помер своєю смертю. Перед тим йому нанесли тілесні ушкодження.

Відео дня
Павло з рідною сестрою

Нам також вдалося розшукати рідних і друзів молодого чоловіка, які допомогли відтворити події злощасної ночі.

– Він разом із другом Ромою та його подругою пішли в магазин. Коли вийшли, до них вчепилися неадеквати. Паша вступився за Рому, у того зламана рука, він не міг нічого вдіяти. Дівчина, яка була на місці події, штовхала одного з тих хлопців сумкою. Павло фактично помер у них на руках. Це дуже страшно. Чому швидка їхала на виклик 40 хвилин? У невеликому місті, у час, коли нема заторів? Чому так довго? А може, його могли врятувати. Удар був у висок. Цього було достатньо, щоб вбити людину. Усі друзі шоковані, ми не можемо повірити в те, що похід у магазин закінчився ось так, – говорить дівчина.

У Павла, за словами друзів, не було дружини та дітей, але в нього було багато мрій та планів на життя. Він хотів жити...

– Ми не можемо повірити, що все це сталося. У нас усіх шок. Роман і його дівчина просто не можуть оговтатися, у них на руках померла молода людина. Ми боїмося, щоб справу не спустили на гальмах. Щоб не було чийогось синка, який буде замазувати все, – наголошує подруга Анна.

Як кажуть друзі, Павло разом із другом та його дівчиною ходили в магазин

Це було жорстоке вбивство, кажуть рідні

У Тернополі, як нам вдалося дізнатися, проживає сестра Павла. Покійний навчався у кооперативному коледжі. Довгий час працював у Португалії разом із двоюрідною сестрою. Нещодавно молодик повернувся у рідний Тернопіль.

Нам вдалося поспілкуватися із швагром, якого звати Тарас Фучило. Він розповів, що одразу виїхав на місце події, говорив з працівниками АТБ, спілкувався із поліцією. Рідні одразу припускали, що Павла вбили.

– Паша вийшов із товаришем з магазину. У Романа впав навушник, неподалік стояла компанія молодиків, почали сміятися. Почалася штовханина. Павло заступився за друга. Вони накинулися на Павла, дуже сумніваємося, що нападник був один, тому що він був кремезний, навряд один зміг би його вирубити, – припускає пан Тарас.

Рідні добиватимуться справедливого розслідування справи. Адже впевнені, що Павла саме вбили.

Павлу в липні могло виповнитися 26 років

Є результат судмедексперта

На прохання редакції, родина загиблого одразу повідомила висновок судово-медичної експертизи після розтину тіла.

Ми маємо копії документів. Власне, ви і самі можете побачити у прикріпленому фотодокументі: «Закрита краніо-спінальна травма з розривом зчленування між 1 і 2 шийними хребцями та крововиливом у стовбур головного мозку і його шлуночкову систему».

До того ж, підкреслюємо, на місці і обставинах, при яких нанесли травму: «напад із використанням тупого предмета з метою вбивства та нанесення ушкодження».

– Це було не просто вбивство, а жорстоке вбивство! – наполягає швагер Тарач Фучило. – Ми будемо наполягати, аби причетних до смерті Павла покарали.

Чи наступила смерть миттєво і чи не може було врятувати молодого тернополянина?

Висновок судмедексперта редакції надали рідні Павла
Зверніть увагу на обставини смерті

Що кажуть медики та поліція

Ми ще раз звернулися за коментарем до медиків екстреної медичної допомоги та попросили розповісти, скільки часу вони їхали на виклик і у якому стані вже був потерпілий.

– Ми розуміємо шок і, можливо, певну агресію друзів. Тому що в такій ситуації важко стримати емоції. Але швидка приїхала так, як говорить нам законодавство. О 4.54 ми отримали виклик з поліції, о 5.06 бригада була на місці та констатувала смерть молодої людини. Наголошую, що в цей час ми не мали багато викликів, не були завантажені бригади, не було заторів у місті, тому не було перешкод для того, щоб приїхати вчасно. На місці події молоді люди, які були поруч із молодим чоловіком, не могли пояснити, що трапилося. Дівчина сильно плакала над тілом. При зовнішньому огляді наші працівники справді не помітили видимих ознак завданих травм. Лише на обличчі було кілька синців, про це ми вказали. Працівники підписали всі необхідні документи та поїхали. Тіло вже забирають судмедексперти, – розповідає «20 хвилин» заступниця директора КНП "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Ганна Мончак.

Чи затримали молодиків, які були причетні до конфлікту та які версії у цій справі розглядає поліція?

Як прокоментував нам начальник обласного управлінні Нацполіції Олександр Богомол, у порядку ст. 208 затримали особу, яку підозрюють у вчиненні даного злочину. Є доба для оголошенні підозри. Після погодження з прокуратурою та після обрання міри запобіжного заходу правоохоронці обіцяють повідомити більш детальну інформацію щодо цього випадку.

Вже о 12.25 31 травня на офіційному сайті обласної поліції з'явилася інформація щодо цього випадку. 

«У ніч з 29 на 30 травня на проспекті Злуки у результаті бійки біля нічного клубу помер 25-річний мешканець Тернополя. Очевидці бійки викликали швидку та поліцію.

За попередньою інформацією, між відвідувачами клубу та перехожими виник словесний конфлікт, який переріс у бійку. За словами очевидців, невідомий кілька разів вдарив іншого чоловіка, який проходив біля закладу відпочинку. Потерпілий впав, втративши свідомість. Лікарі бригади екстреної меддопомоги, які прибули на виклик, констатували його смерть.

Даний факт правоохоронці внесли в ЄРДР відповідно до статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Скрін із сайту поліції

По тривозі о 5-й ранку на пошуки підозрюваного начальник поліції Тернопільської області підняв оперативників карного розшуку, слідчих та працівників інших підрозділів. Поліцейські здійснювали подворовий та поквартирний обхід прилеглої території, відпрацьовували відео з камер спостереження та проводили інші слідчі дії.

За кілька годин правоохоронці встановили особу підозрюваного. Це - житель Тернопільського району, 1994 року народження. У скоєному він зізнався. Чоловіка затримали згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Остаточну причину смерті тернополянина встановить судово-медична експертиза. Триває слідство.

З метою встановлення всіх обставин події поліцейські звертаються до усіх, хто на момент бійки був на місці події, звернутися до поліції за номерами: 27-11-70; 096 657 82 04 або на лінію “102″. Анонімність гарантується».

За власною інформацією редакції, молодики, які причетні до конфлікту, зі Збаража. Що стало причиною непорозуміння і такого розвитку подій, поки що достеменно невідомо. Інформація представлена лише зі слів друзів та родини загиблого. Якщо друга сторона конфлікту готова коментувати ситуацію, ми готові оприлюднити їхню позицію. 

Якщо цей матеріал також читають очевидці події, прохання зателефонувати за номером: 097-445-82-67. 

Тим часом, журналісти редакції «20 хвилин» і надалі будуть пильнувати цю тему. Про усі зміни оперативно повідомлятимемо.

 

ДОВІДКА

Стаття 208. Затримання уповноваженою службовою особою

 1. Уповноважена службова особа має право без ухвали слідчого судді, суду затримати особу, підозрювану у вчиненні злочину, за який передбачене покарання у виді позбавлення волі, лише у випадках:

1) якщо цю особу застали під час вчинення злочину або замаху на його вчинення;

2) якщо безпосередньо після вчинення злочину очевидець, в тому числі потерпілий, або сукупність очевидних ознак на тілі, одязі чи місці події вказують на те, що саме ця особа щойно вчинила злочин.

Особливості затримання окремої категорії осіб визначаються главою 37 цього Кодексу.

2. Уповноважена службова особа має право без ухвали слідчого судді, суду затримати особу, підозрювану у вчиненні злочину, за який передбачене основне покарання у виді штрафу в розмірі понад три тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виключно у випадку, якщо підозрюваний не виконав обов’язки, покладені на нього при обранні запобіжного заходу, або не виконав у встановленому порядку вимог щодо внесення коштів як застави та надання документа, що це підтверджує.

3. Уповноважена службова особа, слідчий, прокурор може здійснити обшук затриманої особи з дотриманням правил, передбачених частиною сьомою статті 223 і статтею 236 цього Кодексу.

4. Уповноважена службова особа, що здійснила затримання особи, повинна негайно повідомити затриманому зрозумілою для нього мовою підстави затримання та у вчиненні якого злочину він підозрюється, а також роз’яснити право мати захисника, отримувати медичну допомогу, давати пояснення, показання або не говорити нічого з приводу підозри проти нього, негайно повідомити інших осіб про його затримання і місце перебування відповідно до положень статті 213 цього Кодексу, вимагати перевірку обґрунтованості затримання та інші процесуальні права, передбачені цим Кодексом.

5. Про затримання особи, підозрюваної у вчиненні злочину, складається протокол, в якому, крім відомостей, передбачених статтею 104 цього Кодексу, зазначаються: місце, дата і точний час (година і хвилини) затримання відповідно до положень статті 209 цього Кодексу; підстави затримання; результати особистого обшуку; клопотання, заяви чи скарги затриманого, якщо такі надходили; повний перелік процесуальних прав та обов’язків затриманого. Протокол про затримання підписується особою, яка його склала, і затриманим. Копія протоколу негайно під розпис вручається затриманому, а також надсилається прокурору.

6. Затримання співробітника кадрового складу розвідувального органу України при виконанні ним своїх службових обов’язків і пов’язані з цим особистий обшук та огляд його речей застосовуються тільки в присутності офіційних представників цього органу.

Стаття 115. Умисне вбивство

1. Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

2. Умисне вбивство:

1) двох або більше осіб;

2) малолітньої дитини або жінки, яка завідомо для винного перебувала у стані вагітності;

3) заручника або викраденої людини;

4) вчинене з особливою жорстокістю;

5) вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб;

6) з корисливих мотивів;

7) з хуліганських мотивів;

8) особи чи її близького родича у зв'язку з виконанням цією особою службового або громадського обов'язку;

9) з метою приховати інший злочин або полегшити його вчинення;

10) поєднане із зґвалтуванням або сексуальним насильством;

11) вчинене на замовлення;

12) вчинене за попередньою змовою групою осіб;

13) вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство, за винятком вбивства, передбаченого статтями 116-118 цього Кодексу;

14) з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості, -

карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна у випадку, передбаченому пунктом 6 частини другої цієї статті.

Читайте також:

На проспекті Злуки виявили мертвим 25-річного чоловіка. Чи було це вбивство? (ФОТО, ВІДЕО)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (103)
  • Светлана Щербина

    Твари убийцы
  • Ганна Робак

    Знайти винуватців.Дати найвищу міру покарання.Забравши життя людини,не мають права жити.
  • Oksana Gonta

    Збаражзькі збуі забили на смерть хлопця з Тернополя чому посадили тільки одного а де решта?
  • Ольга Берковес

    Твари ,которые убивают ,крадут детей и и.д.Им будет все равно кара ,хоть и не сейчас.Жизнь наша бумеранг,как живеш то и получаеш
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up