Підприємство «Се-Борднетце» частково відновило роботу: чи в безпеці працівники

Підприємство «Се-Борднетце» частково відновило роботу: чи в безпеці працівники
  • Після майже трьох тижнів карантину ТОВ «СЕ Борднетце-Україна» частково відновило роботу.  
  • Як працюватиме підприємство під час карантину та чи в безпеці робітники, перевірили журналісти «20 хвилин».

У редакцію "20 хвилин" звернулася працівниця підприємства, яка переймається, що роботу відновлять, незважаючи на карантин.

- Хоча в Тернополі посилили карантинні заходи, у нас відновлюють роботу, - розповідає працівниця. - У нас працює 7000 людей з усієї області. Лише на моїй лінії виробництва працювало 75 людей. Робітники тісно між собою контактують. Переживаю за власне здоров'я. 

Журналіст "20 хвилин" дізнався, як саме працюватимуть на підприємстві під час карантину та чи будуть у безпеці робітники. 

Відео дня

- Ми частково відновили роботу нашого заводу після 18-ти денного простою, - розповідає технічний директор підприємства Олександр Шламп. - Близько 10% наших потужностей почали працювати. Хочу наголосити, що ніхто не забороняв нам працювати і не закривав завод. Ми самостійно прийняли це рішення 18-го березня та зробили паузу, щоб підготуватися, закупити засоби захисту, дезінфектори та розпочати нашу роботу.

Як пояснює технічний директор підприємства Олександр Шламп, усі люди, які повернулися до роботи – працюють за власним бажанням. Вони підписали необхідні документи та добровільно вийшли на роботу. Щоб захистити працівників – на заводі виконують усі норми та рекомендації як національної комісії з техніки безпеки, так і обласної та міської комісії з техніки безпеки. Виконують усі рекомендації МОЗ, щоб захистити робітників.

Як карантин вплинув на роботу

Наразі підриємство запустили лише частково. Працює одна лінія, де збирають кабельну проводку для автомобілів Porsche.

- Зараз працює лише одна лінія, усі інші просто стоять, - пояснює Олександр Шламп. - На площі 27 тис. квадратних метрів наразі - близько 300 людей. У подальшому ми будемо запускати ще виробничі лінії, однак між працівниками має бути збережена дистанція щонайменше 1,5 метри.   

Окрім того, довелося ввести різні додаткові заходи безпеки.

- Не всі наші робітники живуть у Тернополі, тому в нас є регулярні перевезення до місця роботи, - каже технічний директор. – В автобуси заходять люди в масках, є визначений список та кількість працівників, яких ми перевозимо. Автобуси дезінфікуюємо. Робочі місця, ручки дверей, перила, тощо на підприємстві дезінфікують кілька разів на день.

Що робитимуть, якщо виявлять симптоми у робітників

Якщо у когось з робітників виявлять симптоми хвороби, розроблений алгоритм дій. Однак велику увагу приділили запобіганню поширенню хвороби, щоб не допустити інфекції. Якщо у когось виявлять симптоми – працівника одразу ізолюють, та викличуть швидку допомогу.

З усіма робітниками провели бесіди. Якщо відчувають симптоми недуги – вони не повинні приїздити на робочі місця. Це категорично заборонено.

Приміщення періодично дезінфікують. Люди мають доступ до антисептиків, щоб обробити руки. Ввели масковий режим. На робочих місцях всі працюють у рукавицях. На конвеєрах розділили робочі місця, щоб люди зберігали безпечну дистанцію.

Загалом в цеху працює близько 60 людей. Кілька разів на добу їм вимірюють температуру. Перший замір проводять ще в автобусі, через кілька годин - у приміщенні після початку роботи.

- Ми вимірюємо температуру людям, коли вони приїздять на підприємство та через кілька годин під час робочого процесу, - каже медсестра Лариса Цирульникова. - Для цього маємо безконтактні термометри.

Для безпеки робітникам видали захисні маски багаторазового користування.

- Ми вже закупили близько 50 тис. масок, понад 600 літрів засобів для дезінфекції, - розповідає фінансовий директор Олег Білобровко. – Ми продовжимо закупляти необхідні засоби. Наразі на них витратили близько 2 млн. гривень. Маски багаторазового використання, щоб люди могли їх прати та прасувати вдома. Якщо використовувати одноразові маски, то з їх закупівлею виникнуть проблеми, адже їх придбати важко.

Допомагатимуть лікарням

Хоча підприємство переживає не найкращі часи через карантин, для допомоги лікарям від чотирьох філій ТОВ «СЕ Борнетце-Україна» виділили 50 000 євро. Вже є погодження центральної дирекції підприємства щодо цього. Окрім того, лікарям з районів допомагатимуть добратися до роботи.

- Оскільки ми привозимо людей до місця роботи – у Тернополі, Чорткові, Чернівцях та Хмельницькому, у нас виникла ідея використати вільні місця в транспорті для перевезення медиків з районів до міста, - каже Олександр Шламп. - Найближчим часом ми зв’яжемося з владою, щоб це організувати.

На підприємстві сподіваються поступово відновити роботу. Якщо ситуація з коронавірусом стабілізується, усі працівники зможуть повернутися уже найближчим часом. На це сподівається як дирекція, так і самі працівники.

А ви ходите не роботу чи працюєте з дому? Чи забезпечує роботодавець комфортні умови для вашої праці? Пишіть у коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (31)
  • Анонім

    Ну правильно вийшли добровільно ,підписали відповідні документи ,а що вони підписали ніхто не знає . Напевно підсунули  їм такі пункти ,що в разі зараження вірусом підприємство знімає з себе всю відповідальність оскільки люди за своєю ініціативою вийшли . Зі слів цієї працівниці ,яка звернулася в редакцію і ,яка переживає за своє здоровя чітко проглядається ,що не зовсім там працівники добровільно вийшли .
  • іван

    то не завод а концлагер ніхто недумає про працівників  там завжди так було зарп. малі штрафів повно а тепер ще й як бонус можна вірус схопити зауважте провіряющі без масок а саме вони спілкуються з німцями від яких можуть заразитись а потім передати працівникам
  • іван

    то не завод а концлагер ніхто недумає про працівників  там завжди так було зарп. малі штрафів повно а тепер ще й як бонус можна вірус схопити зауважте провіряющі без масок а саме вони спілкуються з німцями від яких можуть заразитись а потім передати працівникам
  • Ігор Ігорович

    У світі жорсткі вимоги до карантину .
    А в нас можна підписати що згоден за власним бажанням і ніхто нікому не винен.
    Здоров'я за гроші не купиш.

    борщ reply Ігор Ігорович

    а просрати можно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:36 Волонтерка Христина Феціца розповіла, чому складає депутатські повноваження 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up