"Підвал затоплює фекаліями, а ЖЕК нічого не робить", - мешканці будинку на Київській

"Підвал затоплює фекаліями, а ЖЕК нічого не робить", - мешканці будинку на Київській

Підвал будинку на Київській, 1 періодично затоплює фекаліями. А жахливий запах чути у квартирах навіть на останніх поверхах будинку. ЖЕК нічого не робить. З такою скаргою у редакцію “20 хвилин” звернувся мешканець будинку.

 

- Підвал в першому під’їзді вічно затоплений фекаліями, - каже мешканець Юхим Сирота. - Кілька разів на рік проривають труби. Недавно вдруге за місяць прорвало. Приходять майстри, щось поковиряють, старим лахміттям замінять таке саме лахміття. Вистачає на кілька місяців і знову те ж саме. Саме зараз в підвал не зайти. Знову все залито з каналізаційних труб. Коли ліфт спускається вниз, біля нього на першому поверсі встояти неможливо. Нестерпний сморід у під'їзді, який відчувають навіть у квартирах, у ліфті. А вода підмиває фундамент будинку.

Таке звернення отримала редакція він пана Сироти 18 січня. Що ж твориться у підвалі будинку журналістка бачила 21 січня. Поки пан Юхим показував затоплене фекаліями приміщення, в якому справді жахливий сморід, біля під’їзду зібралися й інші мешканці. Вони розповіли, що неодноразово зверталися до начальнику жеку №8 ПП “Благоустрій” Галини Гевко, у міську раду, але результату немає. А депутат округу Михайло Сиротюк взагалі не відповідає на дзвінки, а на прийомах його немає.

- Ми звертаємось у аварійну, вони через три дні приїжджають, - кажуть мешканці. - Трубу прорвало у кількох місцях. Спершу було з однієї сторони, а тепер уже з кількох точок. В квартирах жахливий сморід, вже заводяться мушки. Ми писали заяву в ЖЕК з підписами мешканців. Будинкові майже сорок років, потрібно замінити труби, але всім байдуже. Єдине що, в будинку аптеку відкрили, то підприємець замінив стояк на холоду воду. Затоплює підвал не лише першого під’їзду, а в усьому будинку. В усіх шести під'їздах.

Відео дня

Журналісти “20 хвилин” за поясненнями звернулися до директора ПП "Благоустрій" Галина Гевко. Вона повідомила, що в день звернення чоловіка у редакцію, 18 січня, жодних скарг чи звернень від мешканців будинку ну Київській, 1 у їхнє підприємство не було. Працювали вони до 16.15. А о 17.07 до аварійної служби КП “Тернопільводоканал" надійшов виклик з 19 квартири вказаного будинку. Мешканець зазначив, що тече у підвалі.

Після обстеження фахівці КП "Тернопільводоканал” з’ясували, що причиною підтікання є забита внаслідок неправильного користування мешканцями каналізаційною мережею вулична каналізація.

- Це означає, що жителі будинку неправильно користуються каналізаційною мережею, викидаючи в унітаз сміття, засоби гігієни, продуктові відходи тощо, - пояснюють у “Водоканалі”. -. У таких випадках починаються проблеми у мешканців перших поверхів будинку - фекалії починають виходити через їхні унітази. Щоб уникнути цього, вони вибивають так звані "чопи" у трубах, через що вміст каналізації витікає у підвальне приміщення. Саме вибиття "чопів" невідомими особами спричинило затікання фекалій у підвал будинку.

Вуличну каналізаційну мережу працівники КП "Тернопільводоканал" прочистили того ж дня, 18 січня, про що свідчать складені відповідні акти.

- До слова, акт про те, що причину затоплення ліквідовано, підписав мешканець квартири 18 Юхим Сирота, - кажуть у КП.

У ПП "Благоустрій" інформують, що у будинку час від часу трапляються затоплення, втім, не частіше, ніж у інших багатоповерхівках Тернополя. Причиною затоплень є те, що мешканці неправильно користуються каналізаційною мережею. Тож, насамперед, мешканців просять дотримуватися правил користування каналізацією, щоб мінімізувати ризики потрапляння фекалій у підвальні приміщення. Додзвонитися до депутата округу теж поки не вдалося. Коментар опублікуємо, як тільки отримаємо.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • Юрій Гумен

    #свонадалізм
  • Натали Тенк

    Люди,не викидайте сміття в унітаз.  Для того є контейнери для сміття.
  • София Гнатюк

    Пілвал))) в нас тим щастям квартиру топить вже пів дня а жкх пальцем на врдоканал... а врлоканал н жкх а ви черпайте і нюхайте

    Натали Тенк reply София Гнатюк

    Скажіть дякую своїм сусідам по стояку,  за те, що викидають непотріб в унітаз.
  • Tayisa Bubenko

    Створіть ОСББ і не стогніть!!!! Самі керуйте, а не чекайте на когось!!!!

    Натали Тенк reply Tayisa Bubenko

    Alla Shumkiv то навчіть мешканців користуватися каналізацією.

    Tayisa Bubenko reply Tayisa Bubenko

    так що Ви пропонуєте?

    Alla Shumkiv reply Tayisa Bubenko

    У нас осбб,але фекалії в підвалі і сморід на весь дім теж не оминули)))

    Volodymyr Vyval reply Alla Shumkiv

    То яке ОСББ???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up