Партнер рубрики Події

Підземелля у Тернополі відкривають для туристів

Підземелля у Тернополі відкривають для туристів
Тернопіль, підземелля
  • "Туристи, які приїжджають до Тернополя, відтепер мають змогу відвідати підземелля місцевого замку", - таку заяву зробив міський голова Тернополя Сергій Надал у своєму Facebook.
  • Першу екскурсію у підземні ходи під містом, за його словами, провели 28 серпня 2016 року, у День міста. І міськрада береться за реставрацію підземель та створення умов для екскурсій, каже міський голова.

"Відкриття підземель у тернопільському замку - це лише початок. Мерія Тернополя буде продовжувати проект їх реставрації, будемо відкривати нові маршрути для туристів, щоб підземелля стали ще однією "родзинкою" міста", - анонсує Сергій Надал.

Підземеллями, за його словами, займатиметься комунальне підприємство «Туристично-інформаційний центр». У планах - облаштувати верхню частину підземель, де колись збули темниці, виставити цікаві експозиції.

Відео дня

Згідно з численними свідченнями очевидців та результатами досліджень науковців, підземні ходи тягнуться у різних частинах історичного центру Тернополя і поєднані між собою. Великі підземелля є також під Архикатедрою, колишнім домініканським костелом.

До слова, міський голова подякував активісту та досліднику Андрію Кіру, який зареєстрував на сайті міської ради Тернополя петицію з пропозицією реставрувати та відкрити для відвідувачів тернопільські підземелля, а також закликав громадських активістів, істориків та дослідників допомогти мерії у процесі подальшого дослідження та відкриття тернопільських підземель.

Як повідомив заступник міського голови Леонід Бицюра, у міськраді працюють над втіленням проекту, але про час, коли екскурсії у підземеллях проводитимуть постійно, ще рано говорити.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Діонісій

    тема тернопільських підземель, дуже актуальна, не тільки для гостей, але і для своїх, якщо міська рада з Сергійком Надалом тим хоче займатись, то плюс!

    я Сергію Надалу пропоную трохи ознаймитись з історією підземель Тернополя, ця інформація є в інтернет, для загального користування.

    але є багато того, що він по своїй посаді може знати більше.

    Пане Надал, підтримайте це, виділіть грощі, і головне людей істориків, які за ці грощі зробили дослідження, і був би результат, а не от тих марнотратів, що сидять в не зрозумілих комісіях і вирішують щось

    Дякую !
  • Анонім

    У нас вулиці в центрі періодично провалюються. Хто буде відповідати за обвал підземелля на туристів?

    Валентина reply Анонім

    А які-які саме вулиці обвалилися останнім часом через підземелля?

    Анонім reply Валентина

    та хоча б біля ЦУМу

    Piter Savka reply Анонім

    Після того як їх реставрують, вони вже не будуть обвалюватись

    Piter Savka reply Piter Savka

    вони обвалюються через те що на них забили болт.

    Валера Матів reply Piter Savka

    +-200 років тому. Коли був потоп.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up