У Тернополі знімають Літак. А ви що про це думаєте? (ОПИТУВАННЯ)

У Тернополі знімають Літак. А ви що про це думаєте? (ОПИТУВАННЯ)
  • Це вже другий пам'ятник, який за останній тиждень демонтують уночі. Першим зняли пам'ятник Пушкіну. 
  • У Тернополі демонтовано аварійний літак на масиві «Східний». На цьому місці буде пам’ятник Героям України, запевнив зранку 14 квітня міський голова Сергій Надал. 
  •  

Фото, як за допомогою техніки знімають «Літак», у соцмережах поширюють тернополяни.

Ймовірно, працюють комунальники, адже цивільним на вулицю під час комендантської години виходити на вулиці не можна.

Відео дня

Як повідомили в міськраді зранку 14 квітня, рішення про демонтаж "Літака" ухвалили на виконокмі ще 8 квітня. 

Цитуємо:

Враховуючи звіт ТОВ «Промбудпроект» за результатами загального технічного обстеження та оцінки технічного стану конструкцій об’єкта благоустрою «Літак МІГ-17» встановленого у 1972 році у м. Тернополі, керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

1. Управлінню житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради забезпечити виконання робіт з демонтажу об’єкта благоустрою «Літак МІГ-17» на проспекті Степана Бандери в м. Тернополі.

2. Комунальному підприємству теплових мереж «Тернопільміськтеплокомуненерго» Тернопільської міської ради прийняти об’єкт благоустрою «Літак МІГ-17» на безоплатне зберігання.

 Зранку 14 з'явилось повідомлення про "Літак" і на сторінці міського голови Сергія Надала. 

— У Тернополі демонтовано аварійний літак на масиві «Східний», повідомив Сергій Надал. — На цьому місці буде пам’ятник Героям України. 

Про те, що Літак хотіли демонтувати, журналісти «20 хвилин» писали багато років. Зняти хотіли, мовляв, через технічний стан пам'ятника. Кілька років поспіль ситуація загострювалась. Одні жителі були за демонтаж, але більшість проти. І зовсім не через приналежність до радянщини, а через те, що боялися нового будівництва.

Опитування

А що ви думаєте про демонтаж Літака?

Що буде на цьому місці згодом? Ми обов'язково розкажемо.

 

Читайте також:

Демонтувати не можна залишити? Чергові суперечки довкола Літака на "Східному": яка його доля

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (253)
  • ТАРАС Бородавчук

    Ну і що що пам'ятник радянський.Але там воювали наші діти .Положили життя мільйони.А тепер пам'ятник їхньому подвигу просто зрізають.Я би таким руки розрізав.А пам'ятник потрібно було реставрувати а не демонтувати

    Alex Cris reply ТАРАС Бородавчук

    Де воювали? МіГ-17 був створений 1950 року
  • Наталья Кондратюк

    Давно пора. Ще відмініть плату за теплові труби
  • Dimas Dimas

    Тіпа треба щось робити
  • Надія Романів

    Радянські пам'ятники демонтують моментом, а радянською інфраструктурою будуть користуватися ще наші праправнуки. Парадокс?

    Надія Романів reply Надія Романів

    Ще. Хіба українців льотчиків загинувших не було? Чи то були люди з іншої планети, чи захищали не наше майбутнє? Московських попів вже всіх вигнали з Тернополя, саме от цей літак і Пушкін загрожували тернополянам. ЛЮДИ майте встид та розум. Один пес гавкнув, всі завили.

keyboard_arrow_up