Партнер рубрики Події

Після пірнання на Водохреще допомога медиків знадобилася 30-річній жінці та 22-річному чоловіку

Після пірнання на Водохреще допомога медиків знадобилася 30-річній жінці та 22-річному чоловіку

Не обійшлося 19 січня,  на свято Водохреще, й без переохолоджень та нещасних випадків.

Так, о 10. 40 19 січня бригада швидкої виїжджала у с. Велика Березовиця, до джерела біля каплички.

30-річна пацієнтка, після пірнання в крижану воду, стала погано почуватися й втратила свідомість… До приїзду швидкої жінка опритомніла, її напоїли гарячим чаєм. Як з’ясувалося, пацієнтка страждає на синдром Рейно — гіперспазм судин при контакті з холодом. Тобто після такої крижаної купелі жінка могла й не вижити… Із діагнозом загальне переохолодження, синдром Рейно, артеріальна гіпертензія пацієнтку, після надання оперативної медичної допомоги, залишено на місці події, на родичів. Про це повідомив генеральний директор Центру ЕМД Тернопільщини Михайло Джус.

Схожа пригода трапилася 19 січня у с. Лошнів Теребовлянського району, куди о 17.45 виїжджала районна бригада швидкої допомоги. 22-річного чоловіка, після купання у ставі, почало судомити… Після оперативного надання медичної допомоги пацієнта, з діагнозом загальне переохолодження, шпиталізовано у Теребовлянську райлікарню.

Відео дня

Загалом за 19 січня медики швидкої по Тернопільській області обслужили 273 виклики до пацієнтів, здійснили 89 госпіталізацій; з них по Тернополю обслужено 107 викликів швидкої допомоги, госпіталізовано 30 пацієнтів. За 19 січня у службі швидкої допомоги Тернопільщини зафіксовано 15 викликів до хворих з уже підтвердженим діагнозом ковід , госпіталізовано 9 ковідних пацієнтів. З підозрою на ковід за 19 січня у службу швидкої допомоги звернулося ще 9 пацієнтів, 4 госпіталізовано.

За 19 січня побільшало викликів до пацієнтів з ознаками ковіду. Найбільше, як завжди, викликів до хронічних хворих та на різні критичні стани. Також побільшало викликів на ДТП, побиття та різні нещасні випадки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (53)
  • Света Петрук

    Во дура ця пацієнтка
  • Наталія Горохова

    В ополонці купатися не потрібно на це свято .
  • Viktoria Luchik

    І варто пірнати ? Та стань на коліна , помолись щиро , ефект той же...але ж то мода 🤣🤦‍♀️
  • Вікторія Валовська

    Ну тепер і на той світ без гріхів...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up