Партнер рубрики Події

Планові госпіталізації обмежать, штрафувати будуть жорсткіше: у Тернополі посилюють карантин

Планові госпіталізації обмежать,  штрафувати будуть жорсткіше: у Тернополі посилюють карантин
  • Кількість хворих на коронавірус в Тернополі зростає. Тому рішенням міського оперативного штабу посилили деякі карантинні заходи. 
  • Зокрема йшлось про обмеження планових госпіталізацій в міських лікарнях, а провоохоронці наголосили: штрафуватимуть порушників і надалі. 

 

Засідання штабу розпочалось о 13. 00 17 червня.

Прямий ефір можна переглянути нижче.

Відео дня

Під час засідання вже прийняли низку рішень, що мають посилити карантинний режим. 

Начальник управління охорони здоров'я Тернопільської міської ради Василь Даньчак запропонував обмежити планові госпіталізації у лікувальні заклади міста, якщо вони не є терміновими. 

Говорили також і про роботу закладів громадського харчування. Наразі їх закривати не будуть, але контроль за дотриманням заходів безпеки посилять контроль. 

Які заходи посилюють

У підсумку штабу визначено вважати неможливим запровадження заходів виходу з карантину та прийнято такі рішення:

- Заборонити будь-які масові заходи, за виключенням ЗНО та пов'язані з діяльністю об'єктівкритичної інфраструктури.

- Заклади громадського харчування мають працювати лише за умови дотримання карантинних норм. В закладах заборонено святкування тривалих масових заходів, має бути дотримана відстань розміщення столиків. А за одним столом дозволено перебували лише чотирьом людям і не більше двох годин.

- В торгових центрах та на ринках має бути забезпечено окремий вхід та вихід для відвідувачів. Проведення температурного скринінгу та дезінфекцію рук і приміщень не відміняють також. Якщо заклади не дотримуватимуться вимог - їх зачинятимуть. 

- Перевезення пасажирів в громадському транспорті має бути виключно в масках та в кількості людей, відповідно до місць для сидіння. Якщо пасажири відмовлятимуться надягати маски - транспорт зупинятимуть.

- Торгово-розважальні центри на дотримання норм карантину 18 червня перевірятиме спеціальна група.

- Закладам охорони здоров'я на території міста заборонити планову госпіталізацію. Кого можна госпіталізовувати - визначає консиліум. Профілактичні огляди припинять. 

- На базі лікарні Швидкої допомоги мають розгорнути госпіталь. 

Як думаєте, чи потрібно посилювати карантинні заходи у Тернополі? Пишіть відповідь у коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (41)
  • Val Val

    20 хвилин, чому ви не баните ботів?
  • Жанна Колисецкая

    Тернополяне пошліть тих тих брехунів на хер і живіть счасливо
    Ю

    Маховик правди reply Жанна Колисецкая

    А може б ти пішла нахер. Брехуни в Росії ось там і пиши про брехню за захворюваність і смертність . Скільки тобі плотять російські куратори щоб тут подібного роду писати херню .
  • Рус

    Захворив народ на дибиловирус
  • Богдан

    Надал, чому не курсують потяги між областями - через Тернопіль??????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up