Плюнути соняшником під ноги, залишити пляшки на сидіннях - культура по-тернопільськи

Плюнути соняшником під ноги, залишити пляшки на сидіннях - культура по-тернопільськи
  • На центральному міському стадіоні проходить чимало масових заходів, на які люди йдуть "зі своїм". Там вони те "своє" і залишають. 
  • Самі ж люди кажуть, проблема в тому, що немає смітників біля секторів.
  • А в комунальному підприємстві стверджують, що така ментальність людей. 

Футбольний матч між тернопільською "Нивою" та ужгородською командою "Минай" на стадіоні відбувся в неділю, 12 серпня. Повболівати за свою команду глядачі прийшли не з пустими руками: пиво, чіпси, соняшник. Прийшли і з футбольною атрибутикою, а от культуру забули вдома. Люди викидали лушпиння від соняшника просто під ноги, так ніби складно взяти пакетик. Порожні пляшки залишали під сидіннями та на них.


Прибирає стадіон після заходу організатор, це завжди прописано в договорі, каже керівник комунального підприємства "Тернопільський міський стадіон" Ігор Шушкевич. 

- Сміття на стадіоні залишають не часто, а постійно, - каже пан Шушкевич. - І не лише після футболу чи концертів, а навіть ті люди, які просто приходять на стадіон спортом позайматись чи ще щось. Вони сіли на лавки, поїли, залишили сміття і пішли. Така ментальність в наших людей. Але яким чином з цим боротись? 

Відео дня

Щодо смітників на стадіоні, то це питання, як каже пан Шушкевич, уже розглядали. Але в бюджеті не вистачає на все коштів.

- У цьому році ми зробили чотири входи, а це вже витрат більше, ніж на сімсот тисяч гривень, - каже Ігор Шушкевич. - Це лише ремонт чотирьох входів. А їх є ще два. Стадіон - велика інженерна споруда. Косметичний ремонт був ще в 2011-ому році, зараз це все постійно треба доробляти. Але коштів на все не вистачає. Ми не бюджетна установа, а комунальна. Я думаю чим заплатити за комунпослуги, зарплату працівникам. 

Тому і організатор заходів, які проводять на стадіоні, і керівництво стадіону лише надіється на культуру гостей і, що ті не залишатимуть купи сміття після себе. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • Андрій Добровольський

    Все просто - введіть продаж квитків лише по паспорту, строго прив'язавши до місця. Біля входів/виходів поставте смітники. На квитку надрукуйте - що в разі залишенні сміття кожному по його місцю буде виписано штраф від 200 грн. Побачите що допоможе, ні - хтось поприбирає і отримає ЗП. Після двох-трьох разів всі будуть виносити .
  • Петро Білецький

    Після футбольного матчу з Шахтарем я коли виходив з трибун, то буде таке враження шо по щебеню ходжу
  • Марія Тимчій

    Культури, на стадіон приходять матч подивитись , повболівати, а не плювати соняшник  і хлептати пиво .

    Зося reply Марія Тимчій

    мудра людина
  • Герасимчук Ростислав

    Стадіон це вам не театр, публіка не та.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up