Партнер рубрики Події

По всій країні розшукують двох чоловіків, яких підозрюють у розстрілі поліцейських на Вінниччині

По всій країні розшукують двох чоловіків, яких підозрюють у розстрілі поліцейських на Вінниччині

Орієнтування розіслано до всіх регіональних підрозділів Національної поліції.

Поліція розшукує осіб, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині. Від отриманих травм один поліцейський загинув, інший отримав поранення.

Про це повідомили в Національній поліції України.

— Сьогодні, 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки невідомий автомобіль темного кольору, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

В авто були двоє чоловіків. Вони відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув 20-річний поліцейський, його напарник поранений.

На території Вінницької та Одеської областей введено поліцейську операцію. Завдяки зусиллям оперативних служб вдалося встановити осіб, ймовірно причетних до скоєння злочину. Орієнтування розіслано до всіх регіональних підрозділів Національної поліції.

Правоохоронці вживають заходи для встановлення місцезнаходження та затримання осіб, причетних до вбивства поліцейського.

 

Що відомо про загиблого поліцейського

Загиблий під час нічного нападу поліцейський — 20-річний Максим Зарецький, повідомили у Нацполіції.

— Від отриманих поранень загинув рядовий поліції інспектор сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №1 (Бершадь) Гайсинського райуправління Максим Зарецький, — йдеться у повідомленні.

Максиму було 20 років. З 2021 року він навчався у Національній академії внутрішніх справ та півтора роки віддано служив у секторі реагування патрульної поліції.

Без єдиного сина залишились батьки чоловіка. Він був патріотом, надійним товаришем, сумлінним та відданим справі правоохоронцем.

Колектив Національної поліції висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого поліцейського.

Що відомо про підозрюваних

Раніше в ЗМІ повідомляли, що до злочину причетні двоє військовослужбовців. Згодом інформацію підтвердили на сторінціі Сухопутних військ ЗСУ в соцмережі.

— На відео, яке поширюється в медіа, присутні військовослужбовці однієї із військових частин Сухопутних військ Збройних Сил України, — йдеться у повідомленні. — Командування Сухопутних військ надасть максимальне сприяння у всебічному та неупередженому розслідуванні у вбивстві поліцейського.

 

У автомобілі нападників були боєприпаси

У Вінницькій області знайшли автомобіль підозрюваних у нападі на патруль поліції. Самих нападників продовжують розшукувати.

Про це заявив керівник Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Олексій Рихлюк, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

«На території Вінницької області виявили транспортний засіб, на якому переміщувалися підозрювані. Також на тому місці виявили певні боєприпаси, які належать до військового майна», — розповів керівник прокуратури.

За словами Рихлюка, наразі на території Вінницької та суміжних областей проводиться низка слідчих та розшукових дій, щоб встановити місцеперебування підозрюваних.

«Дані особи є військовослужбовцями ЗСУ», — додав він.

Раніше міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко зробив заяву про розстріл поліцейських на Вінниччині:

«Неважливо хто та в якому одязі. В якому стані та з якої причини. Виправдання цьому злочину немає і не може бути. Стрільців необхідно знайти та затримати. Вони мають відповісти за всією суворістю Закону. Мої співчуття родині та близьким загиблого поліцейського».

Також Міністр наголосив, що цей трагічний випадок демонструє, що тилу для поліцейських немає.

Розпочато провадження за фактом розстрілу поліцейських 

Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом посягання на життя працівника правоохоронного органу (ст. 348 КК України). Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

За попередніми даними, 20 квітня близько 01:40 поблизу села Яланець Бершадської ОТГ Гайсинського району Вінницької області працівники сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №1 Гайсинського райуправління зупинили легковий автомобіль. Під час перевірки пасажири авто застосували вогнепальну зброю. Один працівник поліції загинув, другий отримав поранення.

На даний час проведено огляд місця події, вилучені речові докази, здійснюються невідкладні слідчі дії.

Наразі перевіряється причетність до вчинення злочину двох військовослужбовців.

Здійснення досудового розслідування доручено слідчому управлінню ГУНП у Вінницькій області.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що чоловік погрожував родичам вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — люди кілька років не можуть поділити батьківську хату.

 

Читайте також:

Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками

Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату

На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (39)
  • Р

    Звичайні вбивці. Там ж на відео видно, що не було ніякого конфлікту, просто злий умисел. Нормально спілкувались, поліцай проводив огляд авто і мабуть навіть не зрозумів, коли його почали "гасити". Гасити, бо знали, що везуть щось протизаконне. З іншого боку, навіть відсидіти за незаконну зброю все ж не так багато, як за мокруху поліцаїв при виконанні та зброю, тому не здивуюсь, якщо вони ще й були завербовані орками.
  • Сергій

    Це тільки початки видно.... Для чого познімали блокпости???? Чого Поліція не зупиняє джипи на загран номерах на військових номерах???? Чого ??? Чого боїться... От і є вже не поодинокі випадки!!!! В цих машинах хто зна хто пересувається....і рухаються вони як з сходу на захід....так і із заходу на схід....і ніхто їх не зупиняє!!!!? А в цих пригрітих що в ТЦК!!!!! Хто питає їх хто вони і хто їм дав вказівку людей затримувати і забирати ...Цеж ніхто не контролює і за цим не дивиться!!!! Хоча Поліція це має контролювати ....Блок пости не для того щоб людям проблеми робити і їх виловлювати!!!! А для Безпеки!!!!!!!
  • Машка

    Горіти їм в пеклі скотини,вони везли щось але не берці,продажні суки,тепер будут ненавидіти наших Захисників,і підозрювати в усьому!
  • Машка

    Суки а не захисники горіти їм в пеклі 😭😭😭😭😭

keyboard_arrow_up