Подати заяву до РАЦСу онлайн: в "Дії" з'явиться нова послуга

Подати заяву до РАЦСу онлайн: в "Дії" з'явиться нова послуга
  • В Україні спрощують процедуру подачі заяви до РАЦСу про намір вступити в шлюб.
  • Це можна буде зробити через портал державних послуг "Дія".

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля,в Україні з'явиться можливість реєстрації актів цивільного стану онлайн, повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на трансляцію засідання кабміну.

"Подати документи про намір одружитися або сплатити адміністративний збір за цю послугу тепер можна буде через портал "Дія". Всі ці зміни спрямовані на те, щоб взаємодія людей з державою проходила максимально зручно і комфортно", - зазначив він.

Як розповіли РБК-Україна в прес-службі Мінцифри, дана послуга тільки готується, її презентують на Diia Summit цієї осені. Планується, що вона стане доступною через два місяці.

Відео дня

За допомогою додатку "Дія" українці можуть зареєструвати місце проживання дитини, подати довідку про доходи, зареєструвати ФОП. Більше про можливості додатку читайте за посиланням.

Також Україні уже запрацювали ковідні сертифікати. У міністерстві цифрової трансформації запевнили – отримати такий може кожен за кілька кліків. Для цього не потрібно стояти в чергах та отримувати паперові довідки – все у вашому смартфоні. 

Як це працює насправді, перевірив журналіст "20 хвилин". Детальніше в матеріалі: Перевірили, як завантажити ковідний сертифікат у «Дії». Кому це зробити не вдасться? (ВІДЕО)

 

 

 

 

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up