Партнер рубрики Події

У тернопільському драмтеатрі скоро покажуть «страшно смішну комедію». Про що вона?

У тернопільському драмтеатрі скоро покажуть «страшно смішну комедію». Про що вона?
  • Першого жовтня у Тернопільському драмтеатрі  анонсували виставу "46 моментів щастя" А. Крима. Актори продемонстрували одну зі сцен комедії.
  • Режисер-постановник Олег Мосійчук розповів, чого очікувати глядачам від нового театрального сезону.

Вже 11 жовтня Тернопільський академічний обласний український драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка відкриває 90-й ювілейний театральний сезон прем'єрою вистави "46 моментів щастя" А. Крима. До слова, показати вперше виставу тернопільським глядачам планували ще 27 березня, але карантин вніс свої корективи.

Наприкінець показу уривку з комедії Олег Мосійчук поспілкувався з журналістами та поділився своїми думками щодо самої вистави та деяких нюансів при її створенні.

Відео дня

Чому саме так назвали виставу?

Спочатку хотів назвати виставу «Де ховається Бог?». У п'єсі дитина, одна з головних персонажів, назбирала 46 карбованців, для того, щоб віддати їх і привести до бабусь дідусів, що пішли і не повернулися після війни. «46 моментів щастя», я вважаю, символізують пошук героями в кожному епізоді свій момент щастя, а число 46 – це та сума, яку назбирав хлопчик.

Чому описуєте «46 моментів щастя» як «страшно смішну комедію»?

Ми сьогодні живемо у світі, який можна назвати смішним, але водночас страшним. Коли ти дивишся на речі, які відбувається в соціумі, побуті. Навіть якщо говорити про країну. Уже майже 30 років ми або стоїмо на місці, або відходимо назад. Ті речі, які я заклав у п'єсу, на перший погляд здаються такими побутовими, але водночас я зачепив всі ті цінності, які ми не зберігаємо та не цінуємо. У цій комедії є і над чим поплакати.

Чи виникали складнощі при постановці п'єси? Які епізоди далися важче?

Це був той процес, який об'єднував нас. Думаю, що сьогодні дуже важко в нашому регіоні реалізувати той варіант, який є в нашому театрі. Важко було визначитися з деякими речами, я дещо змінював. У роботі важких сцен не було, ми всі, я і актори, працювали з певною окриленістю.

 Як виглядатиме ювілейний сезон?

Ми планували відкрити цей сезон більш урочисто, зробити потужний вечір. Ще під час постановки актори працювали в масках. На сцені їх було по два-три, і тільки для показу я їх зібрав всіх разом, адже все може бути і треба обережність, аби ювілейний сезон відбувся. Вірю, що коли ми показуватимемо виставу, жодна людина не захворіє, адже віддаватимемо глядачам свою силу та енергію на сцені.

Виставу «46 моментів щастя» в жовтні глядачі зможуть побачити 11,14, 15, 17, 31 жовтня.

Детальніше про те, яких карантинних заходів вживуть у обласному драмтеатрі, читайте у матеріалі.

А ви часто ходите в театр? Чи відвідаєте театр під час карантину? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up