Партнер рубрики Події

Подорожчання проїзду: у соцмережах владу клянуть, тролять і… присвячують вірші

Подорожчання проїзду: у соцмережах владу клянуть, тролять і… присвячують вірші
  • Соцмережі вибухнули після новини про подорожчання вартості проїзду у Тернополі з 1 листопада. Спектр емоцій у коментарях – від відвертого тролінгу до неприхованої ненависті до влади. І нагадування: черговий метр покладеної бруківки тепер навряд чи допоможе.

 

Новина, яка перекрила всі інші, – у Тернополі з 1 листопада подорожчає вартість проїзду. Відтепер у маршрутках платитимемо 9 грн, а в тролейбусах – 8.

Люди у соцмережах обурюються, лають владу, погрожують бойкотом транспорту та пікетами. А ще відверто кепкують і тролять цінотворників-господарників. Більше того – присвячують їм вірші.

  • А чого вартість проїзду встановлюють ті, хто маршрутками взагалі не їздять? – таке питання з’явилось у групі «Тернопільські плітки» у Фейсбук одразу після повідомлення про зростання тарифу.   

Кому це вигідно і хто «автор» підвищення ціни на проїзд, - відповіді давали у коментарях тернополяни. Скажімо, Назар Хамуляк припустив, що вигідно це саме тим, хто має свої маршрути.

Відео дня
  • Дуже мудро сказано, це все робота Мединського, бо це його підставні маршрути, - пише Ірина Фастаковська. - Гнати його з того крісла, засидівся там.

«Ви правильно помітили, це прямий лоббізм свого бізнесу на чолі з паном Мединським, - пише Петро Бабчишин. - Враховуючи, що рука руку миє, то їм і вдається провертати це...

«Цікаво, усі пасажири мовчатимуть і готові платити такі гроші????», - цікавиться Тетяна Іванівна.  

Олена Величанська: «Ми що, в Києві живемо і маємо їхні зарплати? Чи до 1 числа зміниться автопарк і ми будемо їздити у комфортабельних автобусах?»

Irina Paray: «Це стьоб якийсь... Якби ще хоч транспорт чистий, цілий і комфортний. А то справжня ганьба у такому гарному місті!»

Вероніка Гавриляк-Андраш: «Охр.ніти! Тернопіль виріс у 5 раз і перемістився у Київ? Хоча ні, там маршрутки по 8 грн! А у нас 9!»

Оксана Джинджириста: «Взагалі припухли!!! А зарплати !!!! Їм по барабану на нас простих, питання за що платити, за бруд, хамство і розвалини!! Влада, Ви що робите!! Ще Вам мало?????»

  • Це, напевне, перевіряють, як люди відреагують: промовчать чи, - припускає Hanna Masnik.
  • Нехай виконком і платить, - відповідає Наталя Романюк.  

«У маршрутчиків пики тупі і наглі, а тепер ще будуть биті: за хамство, кидання карточками як костомахами собакам, за шансон і расєйську папсу по радейку, і нехай спробують тепер "зажати" квиток на проїзд», пише - Gelena Antoshyna.

Постів про підняття тарифів – десятки. Під кожним – сотні коментарів, де градус емоцій просто зашкалює. Були у конструктивні пропозиції, як «гривнею» покарати власників маршрутів.

  • А по факту? Гуртуємося і на тиждень відмовляємося від громадського транспорту, поки якраз погода дозволяє? Чи легенько ковтаємо і платимо по 9 грн? – цікавится Andriy Budzinsky. – Думаю, результат передбачуваний, ми ж не дикі безробітні європейці зі своіми протестами. Нам на роботу треба добиратися)

Сказав своє слово і активіст-автомайданівець Ігор Василів.

Оля Бойко: «Да, круто. Мені тепер, щоб завести дитину до школи, потрібно 36 гривень в день. Зранку туди назад і ввечері... Гарна сума за місяць получаєтся. Такий ідіотизм може придумати тільки наш Шановний "мер". Ганьба!»

Тернополяни у соцмережах порівнюють вартість проїзду з іншими містами. Дешевше, пишуть, - всюди. Наші ціни приблизно зрівнялись зі столицею.

  • Одеса, від Котовського до вокзалу 20 км - 7 грн, - пише Anastasia Iakovleva.
  • А тролейбус в Одесі - 3 грн, - відповідає Наталя Кулеба-Лех.
  • Не знаю, ким треба бути, щоб знов це «схавати», - пише Максим Криворучко. – Здається, «полтініку» вже давно пора тікати  міста. І йому вже не поможе заткнути людям рота і приспати пам’ять черговим метром вкладеної бруківки…

З’явились у соцмережі «оди» транспорту та піднятим тарифам.

Що тут додати? Хіба підгадати тернополянам список членів виконкому, які проголосували за драконівські ціни на проїзд у транспорті*.

*Вікторія Остапчук та Віктор Шумада, які теж є членами виконкому, на засіданні були відсутні.

Ми промоніторили новини на нашому сайті про громадський транспорт у Тернополі від нового 2018 року. Зокрема, звернули увагу на те, що обіцяла влада та безпеку і скарги пасажирів про якість перевезення і сам транспортний парк.  Про це читайте згодом.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Искра

    И вновь продолжается бой.
    И сердцу тревожно в груди!
    И Ленин — такой молодой!
    И юный Октябрь впереди.
  • Nik

    Вся справа у піднятті ціни на пальне. Гривня сезонно знецінилися відносно долара, ціни зросли. Гривня відносно долара подорожчала а ціни на пальне не знизилися. Звідси і подорожчання цін на пром товари,товари харчування. То чомусь люди ви на це увагу не звертаєте. Пожежу треба гасити з джерела горіння а не зверху поливати щоб вода випаровувалася. Наша влада звикла що всі мовчать значить все гаразд. А здорожчання цін на проїзд відповідь тих ж перевізників владі на дії неконтролюваного росту цін. В даному випадку треба не бойкотувати перевізників, бо зараз ви робите те що влада хоче, а саме нацькувала людей один проти одних., а об'єднуватися  і щось притиставляти цій владі котра звикла що люди це просто отара.
  • Ігор

    Ви всі для влади тупе бидло, можете тут жалітись і соплі пускати але будете жити так як вони захочуть і будете всі свої бабки їм нести, щоб вони собі ні в чому себе не обмежували. І на вулиці ніхто більше вийде бо бидло сидить і смокче лапу. Подивіться останній приклад - нас всіх виріші труїти, лише кілька людей вийшло на вулиці, а решта що вирішила? Не те що за їхнє здоровя хтось бориться, а те що їхній жопі тяжко вечером їхати додому бо корки в місті.
  • Володимир Шептицький

    Владо ! Схаменись , як до церкви на камеру то ви перші , а косити гроші . Бійтесь гріха - Вельможі !!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up