Полуниця – по 200, лохина – майже по 800! Які ціни на несезонні фрукти та овочі у Тернополі (ГРАФІКА)

Полуниця – по 200, лохина – майже по 800! Які ціни на несезонні фрукти та овочі у Тернополі (ГРАФІКА)

На ринках Тернополя та в магазинах вже з'являються ягоди, фрукти та овочі, на яких ще не настав сезон. Їх переважно везуть з–за кордону. Ми дізналися, що вже можна придбати у місті та скільки коштує таке задоволення.

На «Овочевому ринку» вже продають полуницю. Я розповіли продавці – ягода з Греції та Іспанії, тому така висока ціна. Коштує кілограм полуниці 160-180 гривень.

Знайти полуницю виявилось не так легко. Вона була у кількох продавців. Вони кажуть – попит на неї малий, бо дорого. Тому багато не закупляли.

Відео дня

На «Центральному ринку» ціни на полуницю сягають 200 гривень за ягоду з Греції. Щоб не «травмувати психіку» покупцям, вартість вказують за 100 грамів.

– Полуниця з Греції, лишилась ще за 16 гривень, є за 20 гривень, – каже продавчиня. – Солодка, соковита, дуже смачна.

На ринку ми знайшли полуницю і з Закарпаття – по 150 гривень за кілограм.

Є лохина та дині

На ринку є і журавлина. Її продають не на вагу, а банками. Літрова банка ягід коштує 90 гривень. Півлітрова – 45 гривень.

А от у супермаркетах можна знайти імпортні фрукти та ягоди, яких ще довго чекати в Україні.

У супермаркеті NOVUS ми знайшли диню з Коста-Ріки по 109 гривень за кілограм. Одна така обійдеться в 250-300 гривень. Недешеве задоволення.

Минулого року українські дині та кавуни почали з'являтися на ринку в червні. Диня коштувала недешево – по 60 гривень за кілограм. Але вже в липні ціни на них знизились. Кілограм – 20-25 гривень. Кавуни ж в сезон коштували 7-9 гривень за кілограм.

Свіжа українська журавлина вартує 67 гривень за лоток (300 грамів). Є і лохина з Іспанії по 93 гривні за 125 грамів. Це найдорожча ягода, яку ми знайшли у супермаркетах. У «Сільпо» також є лохина з Чилі по 99 гривень за 125 грамів. Це майже 800 гривень за кілограм!

А от у «АТБ» такої «екзотики» ще немає. Є лише сезонні фрукти.

Скільки коштують тепличні овочі

Уже продають і різні тепличні овочі. Їх можна було купити і взимку, але ціни тоді були значно вищі. Не всі овочі на полицях з України. Помідори, кабачки та баклажани – з Туреччини, Молода картопля приїхала з Єгипту.  

На ринку тепличні огірки коштують від 55 до 75 гривень за кілограм. Помідори – від 38 до 65 гривень. Найдорожчі – «чері» по 60–65 гривень.

Кабачки коштують 50 гривень за кілограм. А червоний перець – 120 гривень.

Вже продають свіжу зелень. До Великодня попит на неї росте, оскільки багато тернополян кладуть свіжу зелень на освячення до кошику. Зелена цибуля коштує 16 гривень за 100 грамів, рукола – 15 гривень, щавель – 8 гривень.

Ми порівняли вартість різних товарів у магазинах та на ринку. Ціни вказано за кілограм.

А де ви зазвичай купуєте овочі та фрукти? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • Володимир Лебідко

    Нехай продавці самі їдять,ціни шалені, ганьба 🙉🙉🙈

    Сергій Козловський reply Володимир Лебідко

    Володимир Лебідко вирости і продавай не в сезон по 20грн/кг .
  • Егор Да

    Для панів
  • Егор Да

    Пенсія2000 іменьше
  • Євгеній Костенко

    Ніколи не розумів людей, які люблять не в сезон купувати фрукти/овочі і люблять скаржитись на ціни: не купляйте - прийде час на них і буде дешевим.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up