Партнер рубрики Події

Помер 42-річний Володимир Вертюх, який впав у двометрову яму, «забуту» комунальниками

Помер 42-річний Володимир Вертюх, який впав у двометрову яму, «забуту» комунальниками
Одне з останніх фото Володимира - в новорічну ніч. Вже 8 січня він покалічився, а 14 його не стало
  • Сиротами залишились троє дітей. Наймолодшому – 7 рочків.
  • Коли чоловік був в реанімації, дружина ходила до тепловиків. Жінку «відфутболили», мотивуючи нарадою.
  • Коли чоловіка ховатимуть, поки невідомо. Наразі тіло забрали на експертизу.

Батько трьох дітей, 42-річний Володимир Вертюх помер сьогодні, 14 січня, близько 3 ночі.

Про це повідомила вдова чоловіка пані Наталія.

Чоловік помер у лікарні, де останніми днями після падіння перебував в реанімаційному відділенні.

Відео дня
  • До сьогодні не почула жодних пояснень, ні співчуття, ні вибачень, - каже вдова Володимира пані Наталія. – Ніхто з нами не зв’язувався, жодної допомоги не пропонував. Ми з журналістами ходили до тепловиків. Нас просто «відфутболили», мовляв, йдіть звідси, в нас нарада.

Коли ховатимуть чи прощатимуться з Володимиром – поки невідомо. Вдова каже, тіло забрали на експертизу. Коли віддадуть – тоді будуть планувати похорон.

Нагадаємо, 42-річний Володимир Вертюх покалічився, коли впав в двометровий котлован на “Східному».

Нещасний випадок трапився у Тернополі 8 січня близько 23 години. У двометровий котлован впав і сильно травмувався 42-річний житель села Великі Гаї Тернопільського району. За даним фактом правоохоронні розпочали кримінальне провадження.

- Повідомлення про подію надійшло до працівників Тернопільського відділу поліції від рятувальників, - каже начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. - Вони повідомили, що у дворі будинку на вулиці Лесі Українки, 18 у котлован, виритий біля другого під’їзду, впав чоловік.

Потерпілого у важкому стані доправили до лікарні. За попередньою інформацією, котлован не був належним чином огороджений, там нещодавно ремонтні роботи проводили комунальники. Потерпілий впав на бетону плиту, якою була накрита труба. Правоохоронці встановлюють усі обставини події. Відомості за даним фактом правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 128 ККУ - необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження.

10 січня журналісти побували на місці трагедії і переконались: котлован перед під’їздом  засипали, решту ями обгородили.  

Як вдалось дізнатись «RIA плюс» від власних джерел, роботи на вул. Лесі Українки  проводило КП «Тернопільміськтеплокомуненерго». До цієї структури 10 січня ми звернулись за коментарем. Зокрема, хотіли поцікавитись, хто і які роботи проводив та коли планували закінчити? Чи мало місце ремонтну бути огородженим і яким чином? Хто несе відповідальність за наявність огорожі та хто тепер відповідатиме за каліцтво чоловіка?

У комунальному підприємстві вислухали всі наші запитання, проте відповідь була короткою і категоричною: «До завершення розслідування жодних коментарів не даємо». 
Володимир Вертюх був багатодітним батьком. У нього – троє діток. Найстаршій Яні 17. Синові Назарчикові 10 років, а наймолодшому Матвійкові - 7.

Близько 17.00 14 січня стало відомо, що поліція перекваліфікувала справу за статтею 115 ККУ - умисне вбивство з поміткою "нещасний випадок".

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття родині Володимира та всім, хто його знав. Нехай спочиває з Богом…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Marcus Aurelius

    Хто сяде за це у вязницю? Чи виплатять сім'ї яку фінансову (язик не повертається) компенсацію? На чий бік стане суддя, і яка буде компенсація, пропорційна до цифр які виплачують в США і ЕС чи 50к грн собачих.

    Marcus Aurelius reply Marcus Aurelius

    Компенсація повинна бути як найменший мінімум така, щоб його сім'я (дружина і діти) не мали ніяких трудностей до досягнення всіма зрілого професійного працюючого віку (~25 років). А в ідеальному випадку до кінця життя.
  • Маша Славінська

    Хай спочиває з Богом.
  • Іван Ма

    Отак внас є виних непокарають а людини нема бардак!!!

    Marcus Aurelius reply Іван Ма

    Так треба давити на них, судити. Підтримувати цю сім'ю, прийти на суд, пікетувати.
  • Юрій Гумен

    #свонадалізм
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up