Партнер рубрики Події

Помер радіожурналіст Богдан Бекесевич

Помер радіожурналіст Богдан Бекесевич

Відійшов у вічність тернопільський радіожурналіст Богдан Бекесевич. Понад сорок років він працював у Тернопільській обласній державній телерадіокомпанії.

22 лютого не стало знаного радіожурналіста Богдана Бекесевича. Йому було 71.

Про це у соцмережі повідомила тернопільська журналістка Людмила Островська.

— Такі гіркі звістки приходять завжди несподівано. Я знала Богдана Бекесевича більш ніж півстоліття, і мені важко уявити без його фактури Тернопіль, адже він був одним із небагатьох – корінним жителем міста.І дуже його любив, — написала тернопільська журналістка Людмила Островська. —. Міг годинами розповідати про історію вулиць і будівель.

Відео дня

Богдан — один із зачинателів розбудови радіо з першого, спеціально побудованого післявоєнного Радіобудинку на вул.Бугайченка, 17. (Тепер там Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини).

— Така тоді була адреса нашого робочого місця відразу після журфаку Львівського університету. Там уже були Богдан Бекесевич, Євген Баров, Ярослав Бенза, Михайло Зубик і я примкнула до цього колективу у далекому вже 1977 році, будучи п»ятикурсницею. Я це згадую тому, що ми так і лишилися тим колективом, який пішов з обласної Тернопільської телерадіокомпанії у 2015 році. Ми пережили всі новини технічного, електронного прогресу,розкішних прямих ефірів, і радіопрограм по дві години щотижня. Ми любили цей безмір слухацької аудиторії.Забрали із собою епоху радіосправи. Ми були не просто родиною, ми були однієї групи крові. Ми були майже одного віку, тому так боляче писати у минулому часі про Ярослава, хоч минули вже роки від останньої зустрічі, про Богдана, з яким ми ще в грудні жартували. А сьогодні він відлетів у вирій у хмари, які застелили горизонт від краю і до краю. І нам здається, що від прощання з другом і сонце гасне, — написала пані Людмила.

— Він був завжди спокійним, врівноваженим, багато читав, в тому числі книжок із саморозвитку. Він міг бути психологом, він міг бути музикантом, мав прекрасний голос, слух, грав на гітарі, міг бути письменником. Але журналістика була його вибором, любов»ю, життям. Він міг безвідмовно підмінити тебе на випуску, якщо тобі щось не склалося... Він ніколи не скаржився ні на що. Завжди його впевнений поставлений голос звучав, як з приймача радіо. З ним було затишно, — продовжує пані Островська.

Богдан відлетів на зламі днів зими з весною…Сьогодні Богдан торкнувся горизонту. Хай буде йому добре під Божою Правицею.Там уже не болітиме, не турбуватиме хвороба. А пам»ять наша світла і вічна.

— Він сказав нам багато. Ми сказали йому мало. Але у нас є ще можливість: несказане раніше сказати у слід його Пам’яті. І перечитувати його, — написала Людмила Островська.

 

Під дописом — чимало коментарів колег зі словами співчуття.

Лариса Михайльська написала: Гірко і боляче... Багато років працювали разом. Тільки хороші спогади. Хай буде Його душі легко... Царство Небесне...

Анна Кисіль написала: Вічна пам'ять! Завжди буду пам'ятати цю хорошу людину і наставника.

Галина Юрса написала: Богдане, хай Тобі буде гарно у Засвітах. Дякую за все, що Ти зробив для мене. Богдан Бекесевич- інтелігентна, дуже хороша людина. Цікавий співбесідник. Мудрий і щирий. Журналіст ………….

Микола Булат співчуває: Почув від товариша про цю страшну звістку.......дуже сумно! Того року я посадив виноград, який Богдан дав, виростивши в себе лозу. Назвемо - виноград Бекесевича! Царство небесне, світлій людині!!!

Оксана Яциковська співчуває: Майстер слова і думки. Правдивий, скромний, розумний, інтелігентний… Наші кабінети в обласному радіо були поруч, то ж і спілкувалися багато. Нехай хмаринки віднесуть тебе, Богдане, в Царство небесне

Похорон Богдана Бекесевича відбудеться 23 лютого, повідомляє Суспільне.

 

Читайте також:

Відійшов у вічність борець за незалежність України Степан Хмара

Помер директор Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ирина Белякова

    Царство небесне🙏 Дуже шкода😥 Щирі співчуття рідним...

keyboard_arrow_up