Партнер рубрики Події

Помер відомий тернопільський лікар Василь Пришляк

Помер відомий тернопільський лікар Василь Пришляк

Вранці, 4 січня, нестало Заслуженого лікаря України, лауреата першої в історії нашої держави Національної медичної премії, кандидата медичних наук, доцента Василя Дмитровича Пришляка. 

«Пам’ятаємо і любимо його за уважне ставлення до колег, студентів, за щире бажання почути і допомогти кожному, хто цього потребував, – написала у соцмережі "ФейсбукСвітлана Сміян. – У нашій пам’яті Василь Дмитрович Пришляк назавжди залишиться добрим другом, доброзичливим колегою, надійним вчителем, порадником, професіоналом своєї справи, справжнім патріотом України, чудовим батьком і дідусем».

Десять днів не дожив до 90 років Василь Пришляк...

Ми поспілкувались з однокурсником Василя Пришляка, він згадує чоловіка, як позитивну, щиру та добру людину.
  - Василь назавжди залишиться в моїй пам‘яті дуже хорошою людиною. Він був чудовим другом, гарним сім‘янином та відмінним спеціалістом. Я був його однокурсником, і ще з тим часів і до останнього він був завжди в оточенні друзів. Василь був душею компанії, хоча за своєю натурою був дуже відповідальним та серйозним, - розповідає про Василя Пришляка його однокурсник Василь Файфура.

Відео дня

У ректораті Тернопільського медичного університету також згадують Василя Пришляка, як професіонала своєї справи та справедливого викладача. 

Довідка:

Васи́ль Дми́трович Пришля́к (нар. 14 січня 1929, смт Козлів, Тернопільської області ) — український клініцист-кардіолог, науковець, педагог, заслужений лікар України, доцент.

Василь Пришляк народився в бідній сім'ї селян. Навчався в Бережанському педучилищі, служив в армії, закінчив Омське військово-медичне училище, також працював у військовому шпиталі.

У 1963 закінчив Тернопільський медичний інститут. Після закінчення клінічної ординатури працював на кафедрі факультетської, пропедевтичної та шпитальної терапії.

Впродовж двадцяти років проводив практичні заняття з кардіології для студентів та курував кардіологічну службу Тернополя. Протягом 1980–1984 викладав новий на той час предмет — «Курс клінічної фармакології».

Упродовж 1997–2003 був доцентом кафедри шпитальної терапії № 2. Від вересня 2003 працює кардіологом-консультантом консультативно-лікувального центру Тернопільського медичного університету.

Автор та співавтор понад 110 наукових праць, методичних вказівок і посібників для студентів і лікарів.

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття родині та близьким друзям померлого.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Lucia Gutnuk

    Земля пухом
  • Сергій

    Щирі співчуття з Філадельфії.Василь Дмитрович вчив мене 😢
  • Tania Olkhovenko

    Вічна пам'ять
  • Наталія Мацьопа

    Хороша була людина.Нахай з Богом спочиває.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up