Помолились за загиблих та поклали квіти: відзначили річницю з дня народження Бандери. Як це було?

Помолились за загиблих та поклали квіти: відзначили річницю з дня народження Бандери. Як це було?
  • Десятки тернополян зібралися біля пам’ятника Степану Бандері, щоб вшанувати його та відзначити 111-ту річницю з дня його народження.
  • Незважаючи на холод, вшанувати Героя України прийшли багато пенсіонерів. 

Нагадаємо, 2019 рік у Тернополі, за рішенням міської ради, оголосили роком Степана Бандери. Це було приурочено до 110-ої річниці з Дня його народження. 2020 - рік бандури.

Багато тернополян ще з самого ранку приходили до пам’ятника Степану Бандері, щоб зробити селфі. Про день народження борця за Україну тернополяни пам'ятають. Офіційні заходи розпочались близько 14:00.  

Відео дня

Вшанувати борця за незалежну Україну прийшли чимало тернополян, представників духовенства та влади. Під синьо-жовтими та червоно-чорними стягами Тернопіль вшанував пам’ять не тільки Степана Бандери, а й усіх борців за Україну. Священнослужителі різних конфесій провели спільну молитву за полеглих борців за Україну, вояків УПА, Небесну сотню та полеглих на Сході захисників.

- Особисто для мене День народження Степана Бандери - це велика подія, – каже тернополянка Ніна. – Хоча це дуже суперечлива фігура в нашій історії і йому приписують багато того, що він не робив, але він дійсно достойний син нашої землі. Хоча він загинув за нас, його смерть не була даремною. Будуть минати роки, століття, але українці по всьому світу будуть пам’ятати цю велику людину.

Щоб вшанувати пам’ять Бандери, священнослужителі виконали пісню про українського борця. Збаразький хор вояків ОУН-УПА заспівав гімн Української повстанської армії.

- Під прапорами Степана Бандери об’єднувалися всі, – каже екс-очільник Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. – Незалежно від партійної приналежності, воювали за українську землю. Для нас надзвичайно важливо пам’ятати ті уроки, котрі дала нам історія і які не врахував тоді Степан Бандера та багато інших провідників України. Сьогодні ми зробили багато кроків. Ми визнали Степана Бандеру героєм України. Але найважливіше – ми повинні усвідомлювати, що доля України залежатиме від кожного з нас, хто буде працювати і вдень і вночі, щоб вона була великою, самостійною і соборною державою.

На кінець заходу тернополяни поклали квіти до підніжжя пам’ятника Степану Бандері.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • ВолодяУкраїна!

    Слава Україні героям України вічна слава миру та злагоди нам у новому році.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up