Партнер рубрики Події

ТОП-7 порад від сомельє, які допоможуть обрати хороше вино

ТОП-7 порад від сомельє, які допоможуть обрати хороше вино

Різноманіття вина на полицях магазинів вражає, а якщо зайти у спеціалізований винний магазин обрати щось самому, справді, задача не з легких.

Юлія Погрібна закінчила академію сомельє у Києві. Понад три роки працює у мережевому винному маркеті в Тернополі. Вона знає про вино все: від технологій вирощення винограду до правильної подачі та культури споживання. Як обрати напій, щоб вечір був максимально-вдалим, де виробляють найкращі вина, який напій найбільш смакує тернополянам, сомельє розповіла у інтерв’ю «RIA плюс». Юлія практично щодня читає щось про вино і каже, що це не просто напій, це - мистецтво.

Інтерв'ю із сомельє читайте за посиланням тут

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Як обрати хороше вино без сомельє

  • Якщо немає сомельє - то можна скористатись інтернетом. Можна знайти багато літератури про вино. Розгубитись у виборі насправді дуже легко. Є спеціальні додатки, де є сотні відгуків про вино.
  • При виборі вина варто звертати увагу на їжу, з якою ви будете подавати напій. Якщо м’ясо - червоне вино, риба - біле. 
  • Країна - виробник. Найкраще співвідношення ціна-якість - Іспанія. 
  • Варто звернути увагу на рівень алкоголю. В хорошому вині - від 13 до 14 - 14,5 градусів. 
  • Ціна. Це важливо. Тому, що знайти хороше вино за 70 гривень або 2 євро практично не можливо знайти. Воно може бути натуральним, без домішок, без цукрів. Але якщо ми хочемо орієнтуватись на трішки вищу ціну. 
  • Не має лякати слово “виноматеріал”. Це не щось страшне. Це нормально. Просто виноград. 
  • Варто також звертати увагу на написи “Gran Reserva”, “Reserva”. Це написи, що характеризують витримку. Ціна буде більшою, але смаки будуть більш цікавіші за рахунок витримки в дубових діжках. 

Опитування

Якому вину ви віддаєте перевагу

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Сергій

    Писаки, немаєте про що написати іпередруковуєте старі статті?
  • Володимир

    В сомельє йдуть люди з витонченим смаком та аналітичним складом розуму. Всі поради - правильні. В Західній Європі Іспанія дійсно №1 за співвідношенням ціна/якість серед вин, №2 - Португалія, а №1 та №2 з кінця - Франція та Італія. У світі також дуже цінуються чилійські вина, як дуже якісні та недорогі. Хоча просто унікальні пропозиції за  співвідношенням ціна/якість можна часом знайти в Болгарії, Модавії та У№країні. І безкоштовна порада від тернопільського енолога-енофіла-дегустатора-сомельє: якщо обираєте серед 2-3 пляшок вина і не знаєте на якій зупинитися, потрусіть пляшки в руках однакову кількість разів (часу) та порівняйте скільки часу триматиметься піна на вині. Якісніше вино триматиме піну довше.
  • тарас

    така молода а вже алкашня
  • Сергій

    Прикольні тьолки , робочі , даю гарантію що любить цю професію за те що можна підбухнути
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up