Різноманіття вина на полицях магазинів вражає, а якщо зайти у спеціалізований винний магазин обрати щось самому, справді, задача не з легких.
Юлія Погрібна закінчила академію сомельє у Києві. Понад три роки працює у мережевому винному маркеті в Тернополі. Вона знає про вино все: від технологій вирощення винограду до правильної подачі та культури споживання. Як обрати напій, щоб вечір був максимально-вдалим, де виробляють найкращі вина, який напій найбільш смакує тернополянам, сомельє розповіла у інтерв’ю «RIA плюс». Юлія практично щодня читає щось про вино і каже, що це не просто напій, це - мистецтво.
Інтерв'ю із сомельє читайте за посиланням тут
Як обрати хороше вино без сомельє
- Якщо немає сомельє - то можна скористатись інтернетом. Можна знайти багато літератури про вино. Розгубитись у виборі насправді дуже легко. Є спеціальні додатки, де є сотні відгуків про вино.
- При виборі вина варто звертати увагу на їжу, з якою ви будете подавати напій. Якщо м’ясо - червоне вино, риба - біле.
- Країна - виробник. Найкраще співвідношення ціна-якість - Іспанія.
- Варто звернути увагу на рівень алкоголю. В хорошому вині - від 13 до 14 - 14,5 градусів.
- Ціна. Це важливо. Тому, що знайти хороше вино за 70 гривень або 2 євро практично не можливо знайти. Воно може бути натуральним, без домішок, без цукрів. Але якщо ми хочемо орієнтуватись на трішки вищу ціну.
- Не має лякати слово “виноматеріал”. Це не щось страшне. Це нормально. Просто виноград.
- Варто також звертати увагу на написи “Gran Reserva”, “Reserva”. Це написи, що характеризують витримку. Ціна буде більшою, але смаки будуть більш цікавіші за рахунок витримки в дубових діжках.
Опитування
Якому вину ви віддаєте перевагу
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.