Партнер рубрики Події

Постамент, де стояв пам'ятник Пушкіну, загородили: ми дізналися навіщо

Постамент, де стояв пам'ятник Пушкіну, загородили: ми дізналися навіщо

У сквері на вулиці Чорновола з'явилась огорожа навколо постаменту, де раніше стояв пам'ятник російському письменнику. Ми дізналися, навіщо це зробили. Чи планують встановлювати новий монумент?

Огорожа закриває постамент з усіх сторін. Ми звернулися за коментарем до міської ради та запитали, навіщо це зробили. Як нам пояснили, зробили це не для того, аби демонтувати постамент чи встановити новий пам’ятник.

– Деякі мешканці почали нищити об'єкт, тому постамент обговорили з метою уникнення цих дій, - пояснила речниця міськради Мар’яна Зварич.

Відео дня

Нагадаємо, пам’ятник Пушкіну демонтували 9 квітня. Це вирішили зробити у зв’язку з початком повномасштабного російського вторгнення. У Тернополі вирішили позбутися усього, що пов’язане з росією чи радянським періодом, тому демонтували деякі пам’ятники та перейменували вулиці, названі на честь російських та радянських діячів.

Відповідно до рішення виконавчого комітету, пам'ятник після демонтажу передали до «Міськшляхрембуду» на безоплатне зберігання.

А як вам такий метод боротьби з вандалами?

Читайте також:

У Тернополі зник пам’ятник Пушкіну. Де подівся? 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Nin Ja

    мобургер і премію сірожі! хто проти най іде  ...Й!
  • Олександр Лисенко

    Для того, щоб деякі мешканці не руйнували той постамент - треба було його комунальним службам демонтувати разом з пушкіним. Треба не прикривати його ширмами, а остаточно прибрати.
  • Петро Денисюк

    До місцевого відділу поліції (бульвар Шевченка, 10) відстань 370 метрів, відеокамер з нічним баченням в місті не бракує, мережа провайдера інтернету підведена до скверу гарантовано (приблизно звідти раніше транслювалося зображення Театральної площі онлайн). Є всі передумови спіймати вандалів, хоч би вони туди щогодини навідувалися. А в темний період доби всі сидять по домівках (бо комендантська година).

    Скоріше за все місце огороджене, аби око мешканців повільно звикало до будівництва нової торгової точки на цій ділянці. Надал, очевидно, вже її пообіцяв якійсь гарній людині.

keyboard_arrow_up