Постанову суду про приміщення "Аптеки №78" у міській раді вважають рейдерським захопленням

Постанову суду про приміщення "Аптеки №78" у міській раді вважають рейдерським захопленням

Одна із найстаріших аптек Тернополя - "Аптека №78" залишається у тому ж приміщенні за адресою вул. Руська, 23: Львівській апеляційний суд не задовольнив апеляційну скаргу Тернопільської міської ради. Приміщення залишили на балансі обласної ради. А у міській раді таке рішення вважають рейдерським захопленням приміщення. 

Нагадаємо, договір оренди на приміщення на вул. Руській, 23, яке було у комунальній власності міста, закінчився у 2016-му. Оскільки обласна аптека не звільнила приміщення своєчасно, ця ситуація вирішувалася у судовому порядку. За результатами усіх слухань, Господарський суд зобов’язав аптеку звільнити приміщення, але працівники цього не зробили. Тому було відкрите виконавче провадження на виконання судового наказу щодо звільнення цього приміщення. 8 лютого 2019-го в аптеку прийшли судові виконавці описувати майно, але процедуру відтермінували на 10 днів, за цей час міська та обласна ради мали домовитися про подальшу долю аптеки. Тоді компромісу вони не знайшли. Згодом працівники аптеки разом із клієнтами влаштовували акцію протесту, але результатів вона не дала. Судові виконавці знову приходили 19 лютого, але виконавчого провадження не здійснили. На той час приміщення уже передали приватному підприємцю. А 21 лютого Тернопільська облрада звернулася до Господарського суду області з позовом про визнання недійсним рішення виконавчого комітету про перехід аптеки у власність міськради. Провадження відкрили 18 березня. Судове засідання відбулося 4 липня. Суддею у справі була Надія Бурда. Позивачами у справі була облрада, а відповідачами виконком міської ради та Тернопільські міська рада. 

У позові облрада просила скасувати рішення виконавчого комітету  міської ради від 15.03.2007 “Про оформлення права власності за Тернопільською міською радою”, свідоцтва про право власності міської ради від 18.04.2007 та визнати право спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області в особі Тернопільської обласної ради на нежитлове приміщення за адресою: м. Тернопіль, вул. Руська, 23, загальною площею 634,3 кв. м. Суд позов задовольнив і згідно із рішенням, міська рада не має права виселяти 78-у аптеку з приміщення. Міська рада подала апеляцію, але програла. 

Судове засідання відбулося у Львівському апеляційному суді 4 листопада. Приміщення загальною площею 634,3 квадратних метри, в якому працює Тернопільська обласна аптека № 78, що на Руській, 23, залишається на балансі обласної ради.

Відео дня

Приміщення відтепер – спільна власність територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області в особі Тернопільської обласної ради.

Рейдерське захоплення 

Ми запитали у міськраді чи звертатиметься влада ще до суду і що скаже про кошти за оренду приміщення, які облрада сплачувала протягом 12 років. У відповідь на інформаційний запит йдеться про те, що 14 листопада 2017-го року господарський суд області прийняв рішення зобов’язати КП Тернопільської обласної ради Тернопільська обласна аптека №78 звільнити нежитлове приміщення площею 633,7 м кв за адресою вул. Руська, 23 та передати його по акту прийому-передачі КП “Підприємство матеріально-технічного забезпечення Тернопільської міської ради”. Це рішення набрало законної сили та в порядку ст. 326 ГПК України є обов’язковим на всій території. 

Окрім цього у відповіді йдеться про те, що на думку міської ради, постанова Західного апеляційного господарського суду від 4 листопада 2019-го року є рейдерським захопленням Тернопільською обласною радою майна Тернопільської міської територіальної громади. Тому її представницький орган - міська рада, ініціюватиме звернення на адресу судової інстанції за захистом порушеного, невизнаного або оспорюваного права та законних інтересів, які стосуються приміщення вищезгаданної аптеки. 

Про суму за оренду приміщення, які облрада сплачувала протягом 12 років та долю цих коштів у відповіді не йдеться. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Oleg Shevchenko

    Якщо аптеку відати лисій гниді, то через якийсь час там буде Файне Місто 2, або якийсь інший генделик. Чому б не залишити там Аптеку ?!

    Людмила reply Oleg Shevchenko

    аптека там була, є і має бути
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up