Партнер рубрики Події

Повістки й надалі вручатимуть у громадських місцях Тернопільщини

Повістки й надалі вручатимуть у громадських місцях Тернопільщини
  • Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки продовжують заходи загальної мобілізації.
  • Віднині, якщо військовозобов'язані самі не прийшли до військкомату, військкомат має право прийти до них у будь-якому громадському місці.

Якщо військовозобов’язані самостійно не прибули до військкомату для уточнення своїх облікових даних та проходження медичної комісії, то повістки їм мають право вручати у громадських місцях. У Тернопільському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки повідомили про особливості подальшого впровадження мобілізаційних заходів.  

«Відтак, місцем вручення повісток може бути будь-яке місце за умови встановлення особи (паспорт чи водійське посвідчення). Тому нагадуємо, в умовах воєнного стану громадяни зобов`язані при собі мати документ, який посвідчує особу», – зазначають в обласному військкоматі.

Відео дня

У центрі комплектування додають, що після визнання громадянина придатним до проходження військової служби йому вручають повістку, а потім відправляють до навчальних центрів для відновлення навичок або підготовки рядового, сержантського складу.

Працівники військкомату зауважують: якщо військовозобов'язаного без навичок володіння зброєю та підготовки направили на передній край, він має повідомити про це на телефони гарячої лінії Міністерства оборони: 0-800-500-410, 0-800-500-442, 044-454-44-99.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як в Тернополі проводять мобілізаційні заходи. Також розповідали, чи мають право мобілізувати українських жінок в обов’язковому порядку. Дізнавались і про те, чи можуть роздавати повістки через Дію.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Олег Кравець

    В мене виникло одне питання- в Тернополі з початку війни був сформований добровольчий батальйон Тайфун. Всі дії якого висвітлювали в інтернеті . З 14 жовтня про них жодної згадки на їхній ж сторінці. Знаю, що деяка кількість людей з цього батальйону реально воює. Добре підготовлені, добре озброєні і вдягнуті як робокопи патрулювали вулиці Тернополя. Де вони зараз?
  • Игорь Дуда

    "Крута" мерзота й далі розкошує, а ви, "лохи", йдіть служіть -

    На цьому ненька-Україна і стояла, і стоїть
  • Ростислав Гарасимчук

  • Ростислав Саюк

    "Військоматів" давно не існує.

    З якою ціллю ви дезінфориуєте читачів?

keyboard_arrow_up