Пожежники перевірили 16-поверхівку на "Дружбі". Знайшли порушення

Пожежники перевірили 16-поверхівку на "Дружбі". Знайшли порушення
  • Позапланову перевірку 16-поверхового будинку на вул. Просвіти, 12 пожежники влаштували 5 березня.
  • Знайшли кілька порушень, які ЖЕК має усунути протягом місяця. Або платитиме штраф. 

- На доручення Прем'єр-міністра України проводимо планові та позапланові перевірки об'єктів підвищеної поверховості, - каже заступник начальника Тернопільського міського відділу УДСНС України в Тернопільській області Володимир Солотвінський. - Це житлові будинки висотою від двадцяти шести з половиною до сорока семи метрів. 

Обстежували 16-поверхівку на Дружбі пожежники 5 березня. У ньому 64 квартири. Обслуговуюче підприємство - ПП "Загребелля".

- Ця перевірка є позаплановою. Ми виявили ряд недоліків, які вкажемо у приписі та акті перевірки, - каже пан Солотвінський. - Такі будинки особливі тим, що для їхньої безпеки монтується ряд інженерних протипожежних технічних засобів. Це система пожежної сигналізації, оповіщення людей про пожежу, димовидалення та система внутрішнього водопроводу починаючи від насосів-підвищувачів закінчуючи кран-комплектами. 

Серед порушень у 16-поверхівці на Просвіти,12: система протидимового захисту потребує техобслуговування, пожежні кран-комплекти розкомплектовані, шафи пожежних кран-комплектів не відповідають стандартам. Також відсутність спеціального скла у дверях на міжсходовій клітці. У цьому будинку такі двері дуже старі і взагалі без скла. 

- Пожежна сигналізація функціонує, нам показували договори на спостереження та обслуговування цієї сигналізації, - продовжує Володимир Солотвінський. - Ще важливим моментом, який загрожує безпеці при евакуації мешканців - перепланування ліфтових холів, коридорів по яких здійснюється евакуація. В разі виникнення пожежі людям буде дуже складно покинути приміщення. 

Є певні труднощі і під час гасіння пожеж у будинках підвищеної поверховості. Пожежна драбина дістає лише до 9-ого поверху, далі пожежники використовують комбінований прийом: протягування рукава сходовою кліткою. 

Після перевірки у обслуговуючого підприємства є місяць, щоб усунути усі порушення. Головний інженер ПП "Загребелля" Євген Водоніс, який був присутній під час перевірки каже, що скло у двері встановлювали перед опалювальним сезоном, але люди самі усе нищать. Також, за словами чоловіка, неодноразово мешканці отримували приписи за те, що переплановують ходи і коридори, але результату це не дає. 

Більше на відео: 

В Тернополі є чотири будинки, які підпадають під перевірку. В лютому пожежники обстежували 16-поверхівку на "Алясці". Ще два будинки на вул. 15 Квітня та Чумацькій.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Микола Унгурян

    а у пожежників є 50-м драбина щоб рятувати з верхніх поверхів?
    Чи крім приписів і штрафів більше нічого не можуть?

    ihor babey reply Микола Унгурян

    Нема драбини- нема висоток! Місто немає права будувати вище ніж можливості евакуаційних технічних засобів!
  • Анонім

    У ЖЕКів одна відмазка - мешканці винуваті . Видно ,що скло давно вже тріснуло . То "Загребелля" фіг заставиш щось зробити . Може приписи пожежників змінять ситуацію . Журналісти дайте конкретну інформацію куда звертатися , за якими телефонами повідомляти про порушення пожежної безпеки в будинках .Розгорніть більш ширше тему ,а то якось все дуже сухо . Коли проводяться планові перевірки в будинках.
  • Анонім

    Так такий бардак є майже в кожній багатоповерхівці . Хай підуть провірять і 9-ти поверхові будинки де відсутнє евакуаційне освітлення , евакуаційні запасні виходи використовуються під приміщення прибиральника . На балконах люди зрізають пожежні драбини ,замуровують пожежні лази . В підвалах проводка в жахливому стані , закриті продухи ну і купа інших порушень .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up