Партнер рубрики Події

За скільки продали в Тернополі прапори із підписом Залужного та командира «Азову» Редіса

За скільки продали в Тернополі прапори із підписом Залужного та командира «Азову» Редіса
Фото Назарія Кархута
  • З Україною в серці, з вірою у нашу перемогу, зі спраглим бажанням підтримати наших мужніх та сміливих воїнів, які 24/7 захищають нас від ворогів. Саме з такими думками та відчуттями відкрили благодійний аукціон на церемонії нагородження «Народний бренд 2023». 
  • Ціллю було зібрати кошти на придбання потужного, удосконаленого, швидкого і точного квадрокоптера Mavic 3T, що точно стане у нагоді нашим військовим. У результаті вдалося зібрали навіть більше.

Допомогла організувати та, власне, забезпечила всі предмети для аукціону знана тернопільська волонтерка Христина Феціца. Її репутація та справи, які вона безкорисливо робить для нашої армії, стали чудовим аргументом для усіх учасників події  — зробити свій внесок у добру справу. 

— Приємно, що така знакова подія була наповнена благодійною складовою на підтримку наших захисників, — розповіла помічниця Христини Феціци, пані Ірина. — На порядку денному в кожного з нас має стояти питання: «Що я маю зробити, аби підтримати наших воїнів?» Маленькими кроками торується шлях до великої перемоги. Все для фронту, все для перемоги, — під таким гаслом Христиною Феціцою разом з однодумцями був заснований фонд допомоги нашим захисникам, який з перших днів збирає усе необхідне для наших воїнів.  

Відео дня

Сама Христина не змогла бути присутньою, оскільки якраз перебувала там, де найбільше потребують її допомоги. Але вона звернулася до всіх присутніх через відеозв’язок. 

— Ще з моменту, коли розпочалося АТО, я намагаюсь допомогти нашим захисникам із вашою підтримкою і зусиллями інших небайдужих людей. Я шукаю можливості, аби відвезти у найгарячіші точки фронту усе найнеобхідніше. Зараз дуже потрібними для хлопців є дрони, тому, власне, наша ціль — придбати їх для захисників. Mavic 3T — це як досвідчений розвідник, як ще один воїн у команді. Але дуже часто вони стають розхідним матеріалом, який потребує заміни, — розповіла вона.

Вартість одного дрона, судячи з даних з інтернету, — понад 200 000 гривень. Сума немала. Тож на аукціон була надія.

Які були лоти

Найпершим лотом була гільза (від артилерійського снаряду) 155-го калібру, розмальована тернопільським доцентом, письменником та громадським діячем Олегом Германом. Його син був у витоків логістичного центру разом із Христиною Феціцою. Зараз втілює важливий проєкт «На щиті» — привозить загиблих додому. Він доставляє ці тубуси, а його батько намагається по творчому вдихнути в них життя. Гільзу продали за 25 тисяч гривень, а придбав її власник «Клініки професора Стефана Хміля» — Стефан Хміль. 

Дерев'яну підставку з вибитим Гербом, виготовленим в Авдіївці бійцями 110-ої бригади, за 25 тисяч купив Василь Романчук, мережа «Віскас».

Тактичний ніж ручної роботи Віктора Мацикура, яким користувався військовий Сашко Положинський, за 30 тисяч гривень придбала «Територія взуття». 

А за ніж ручної роботи українського добровольця з  позивним «Іспанець» запропонували ще 25 тисяч, і знову  «Територія взуття», яка, крім участі в цьому аукціоні, активно займається благодійною діяльністю.

— Тут наш другий фронт, ми маємо робити все, щоб допомогти хлопцям на передовій, —  наголосила керівниця магазину Неля Хоміцька.

До речі, протягом вечора компанія викупила ще і третій лот — за 20 тисяч гривень — Прапор України з підписами бійців 110-тої бригади. І це справді честь мати такий символ, адже воїни роблять неможливі речі щодня. 

Знакова річ — міцний кристал солі із Соледару —  символізує міць наших воїнів, які повернуть усі окуповані території, а ми маємо в цьому допомогти. 35 тисяч гривень за лот дала Тетяна Чубак, директорка з розвитку тернопільського ТРЦ «Подоляни». 

Наступним був уламок ракети, такі наші захисники збирають із самого гирла війна. Виставлений на аукціоні — із Нікопольщини — за 31 тисячу викупив Дігай Олексій, керівник відділу постачання торгової групи Арскераміки. 

А символічну картину, намальовану на шкірі із зображенням козаків, яку створив на бойових позиціях доброволець з позивним «8-ий», за 26 тисяч гривень придбав Віктор Кіндрат із компанії «Мобілекс».

Картину зі знаком «Азова» із підписами купив Василь Романчук, мережа «Віскас».

Лоти з найвищою ціною

Найгарячішою була боротьба за останні позиції акціону.

Прапор «Азова» з підписами командира 12-тої бригади спеціального призначення «Азов» Дениса Прокопенка, позивний  «Редіс», а також інших ключових осіб, за 105 тисяч гривень придбав Артур Карпюк, генеральний директор компанії Zaza Print. Він спільно зі своїм товаришем, власником компанії «Кондитерський дім Блажевських» Павлом Блажевським за 170 тисяч гривень викупили також прапор із підписом Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

— З перших днів війни ми займаємося волонтерською діяльністю та допомагаємо ЗСУ. Насправді ми дуже мало афішуємо це в ЗМІ чи деінде. Ми дуже хотіли б, щоб і інші по можливості підтримували нашу армію. Ці прапори плануємо передати чудовим друзям і волонтерам з об’єднання Svenska Bussarna, що допомагає Україні наближати перемогу.  Від початку повномасштабного вторгнення друзі зі Швеції зібрали допомогу українським воїнам на понад 100 мільйонів гривень: 60 транспортних засобів, понад 100 тонн гуманітарної допомоги туди, де її потребували найбільше; вивезли із зони бойових дій у безпечне місце багато жінок та дітей. Дуглас, Тед, Ніколас, Саймон, Густаф, Пітер, Арон та інші шведські волонтери неодноразово бували в гарячих точках, спілкувалися з військовими та привозили їм допомогу. Дякуємо шведам за надійне плече підтримки!  Переможемо зло разом! — прокоментував Артур Карпюк. 

Загалом на аукціоні вдалося зібрати 521 000 гривень. Усі кошти підуть на потреби наших захисників. Слава Україні!

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач95

    Молодці організатори, двічі молодці покупці артифактів війни. Всім БРАВО і від народу тернопілля СПАСИБІ.
  • Dmytro

    Круто! ❤️
  • Вадим

    Молодці! За один вечір зібрали на кілька дронів!

    Поліна reply Вадим

    🙏🏻🇺🇦🫶🏻

keyboard_arrow_up