Правоохоронці влаштували обшук на підпільній заправці, яку виявили журналісти "20 хвилин"


Правоохоронці влаштували обшук на підпільній заправці, яку виявили журналісти "20 хвилин"

Заправку в одній із промзон міста "накрили" працівники поліції та міської прокуратури у четвер, 29 листопада. "Наливайка" – це велика металева бочка із купою дротів. Тут заправлялися навіть водії маршруток.

Нагадаємо, що два тижні тому журналісти "20 хвилин" виявили "підпільну наливайку" на вулиці Лук'яновича. За нічим непримітними воротами розташована бочка. Привітний заправщик тоді оголосив вартість дизпалива - 29 грн/л. Під час розмови розповів, що туди часто приїжджають і маршрутки.  Чоловік навіть поскаржився, що  їх не було кілька днів через страйк.

Журналісти звернулися через публікацію до правоохоронців, аби ті з'ясували, чи працює ця заправка легально та чи має всі дозвільні документи. Як розповів телефоном в. о. голови Тернопільського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Андрій Левченко, здійснювати роздрібну торгівлю пального можуть тільки автозаправні станції, які мають спеціальну ліцензію. Вони повинні сплачувати акцизний збір. 


І от реакція. Правоохоронці тривалий час планували операцію. Кажуть, що нелегальні заправні пункти виявляють нерідко. Нещодавно знайшли чотири підпільні "наливайки", розповідає прокурор Тернопільської міської прокуратури Юрій Напастюк.

Відео дня

На момент "облави" нікого із працівників чи власників заправки не було. При свідках правоохоронці відкрили зачинені ворота. Далі проводили слідчі дії.

- Завершили обшук, виявили бочку, де зберігалось дизпаливо. ЇЇ загальна ємність – 25 тонн рідкої речовини. Знайшли обладнання для реалізації пального. Бочка пуста, відсутні дроти, трубки для підключення, а також електричні лічильники, вочевидь, забрали працівники заправки. Наші працівники все опечатали. Будемо встановлювати осіб, причетних до реалізації, - говорить він.

Поки правоохоронці працювали, до "наливайки" під'їхав чоловік.

- А що не заправляють? – питає нас.

Розповідає, що заїжджав сюди час від часу. Пальне ніби хороше, та і ціна адекватна. Про те, що заправка працює нелегально, каже, не замислювався.

- Заправлявся, пальне нормальне. Це все війни дрібних і великих заправок. Конкуренція! – резюмує водій.

Поспілкуватися з кимось із даної заправки так і не вдалося. Кому вона належить – встановлюватиме слідство. Якщо власник чи працівники готові коментувати ситуацію, ми готові представити їхню думку.

Чоловіки, котрі працюють по сусідству, розповідають, що заправка працювала час від часу. Там було немало клієнтів, але хто власник, - не знають.

У своїх розповідях співрозмовники плутаються: один каже, що ще вчора там машини заправляли, а другий – що місяць нікого там не бачив. Щоправда, зауважують, самі там заправляти автомобілі не ризикнули б.

Продовження згодом на "20 хвилин".

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • bvm

    Пізно боржомі пити...
  • Алекс

    Облава по-українськи. Спочатку власника попередили за тим облава. Закон Ділення, Піраміди, Відкату і т.п нажаль ще не скоро відмінять.

    Мурчик Ді reply Алекс

    там в тексті чітко написано -  " Правоохоронці тривалий час планували операцію."
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up