Предстоятель ПЦУ призначив в.о. намісника Києво-Печерської лаври архимандрита Авраамія

Предстоятель ПЦУ призначив в.о. намісника Києво-Печерської лаври архимандрита Авраамія

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній призначив нового намісника Свято-Успенської Києво-Печерської лаври. Ним став архімандрит Авраамій (Лотиш), який полишив УПЦ МП.

Про це йдеться на сайті ПЦУ.

Блаженнійший Митрополит Епіфаній задовольнив його прохання та благословив отцю Авраамію виконувати обов’язки намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у складі Православної Церкви України, йдеться у повідомленні.

Також Епіфаній звернувся до уряду з проханням надати Києво-Печерській лаврі у складі ПЦУ приміщення для звершення богослужінь, проживання братії та монастирської діяльності.

Відео дня

Предстоятель ПЦУ сподівається, що держава допоможе захистити намісника й монастир «від можливих провокацій з боку прихильників московського патріархату».

У 2021 році Авраамій був архімандритом Української православної церкви московського патріархату, проте тепер вирішив приєднатися до ПЦУ. У своєму зверненні новий намісник Києво-Печерської лаври назвав це рішення складним, але «єдино правильним і канонічно виправданим».

Також у своєму зверненні Авраамій закликав братію залишитися у лаврі в складі ПЦУ.

«Слід чесно визнати – наш дотеперішній намісник і священноначаліє в особі митрополита і Синоду крок за кроком формували сумну ситуацію, в якій ми опинилися. Замість діалогу – закритість і погрози. Замість усвідомлення необхідності правдиво, щиро й остаточно розірвати підлеглість москві, що веде проти нас війну – туманні та половинчасті рішення і заяви, які кожен тлумачить, як бажає», – зазначив Авраамій.

Нагадаємо, 2 грудня 2022 року Свято-Успенську Києво-Печерську лавру офіційно зареєстрували як монастир у складі Православної церкви України. Цей крок, за словами представників ПЦУ, було зроблено з метою відновлення історичної справедливості та подолання наслідків неканонічного підпорядкування української святині владі Московському патріархату.

10 березня стало відомо, що Києво-Печерська лавра розірвала договір оренди із московським патріархатом. До кінця березня 2023 року священники УПЦ МП мають покинути Лавру.

Крім того, синод ПЦУ 28 березня схвалив рішення утворити релігійну організацію у Почаївській лаврі.

 

Читайте також:

Митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор очолив релігійну організацію «Почаївська лавра»

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Vasyl Smoliak

    Що можу сказати, головне вчасно змінити рясу... А ксіву ФСБ теж змінис на СБУ, чи ні?))))
  • Mikhail Mikhail

    Иуда за 30 гривен продался ряженому Эпифашке , эпифашка ты наверное козлик .
  • Денис Тарнавський

    Дай Боже мені помилитися, але щось не віриться у їх щирість...
    Втекли в останню ніч перед виселенням, а до того ?...
    Ну, най наші православні брати думають, що мають з цим робити

    Аня Хлопецька Галушка reply Денис Тарнавський

    Денис Тарнавський Я тоже не довіряю їм так скоро перевдягнулись щось тут не те щось задумали рашисти.
  • Viktor Bern

    Иуда продался самозванцам пцу

keyboard_arrow_up