Президент підписав закон про мораторій на підвищення комунальних тарифів

Президент підписав закон про мораторій на підвищення комунальних тарифів

Тарифи протягом дії воєнного стану та шести місяців після нього не зростатимуть.

18 серпня Володимир Зеленський підписав закон, яким держава забороняє протягом воєнного стану та шести місяців після його завершення підвищувати комунальні тарифи газ, теплопостачання та гарячу воду.

Протягом зазначеного періоду ціна на газ для побутових споживачів не може перевищувати ціни, які були у відносинах між постачальником та споживачами станом на 24 лютого 2022 року. 

При цьому постачальники не можуть примушувати споживачів оплачувати заборгованості. Різницю між встановленим тарифом і реальною вартістю постачальнику комунальних послуг компенсуватиме держава.

Відео дня

"Опалювальний сезон буде без підвищення тарифів на тепло та гарячу воду для споживачів. Президент України підписав надважливі закони, які забезпечать як цінову стабільність у сфері теплопостачання, так і фінансову спроможність підприємств теплокомуненерго під час опалювального сезону 2022/23 років", – заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Міністр наголосив, що цей опалювальний сезон буде найскладнішим за період незалежності України. 

Зазначимо, що в Україні поступово готуються до опалювального сезону. Зі слів Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, країна готова майже на 70%. Як готуються до зими на Тернопіллі, які настрої у жителів Тернополя, що вже варто зробити прямо зараз, читайте у статті.

 Читайте також:

Зима не за горами! Аналізуємо, як готуються місто та область: чи є план, якщо буде проблема з газом

У Тернополі зберегли існуючі тарифи на проїзд у громадському транспорті (пресслужби)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Вадим Калюжний

    Микола Завірохін досить першого слова....
  • Анна Кубай

    Поверніть гроші за травень і нехай Надал не видумує нових платіжок за воду а нехай подумає про якість питної води .
  • Любовь Лушникова

    Наш"президент"багато йому раді  радуйтесь
  • Микола Завірохін

    ідіот, вже попробували з пальним, нагадати, що було на заправках? не буде жодне підприємство працювати у мінус, підуть затрики зарплат працівникам комунальних підприємств, піде зупинка ремонтів та модернізації, а тоді деградація, звільнення ремонтників і т.д.

keyboard_arrow_up