Партнер рубрики Події

Прогулянка на пароплаві, майстер-класи та «День дружини»: куди піти у Тернополі 29-30 квітня?

Прогулянка на пароплаві, майстер-класи та «День дружини»: куди піти у Тернополі 29-30 квітня?
  • Афіша у Файному місті багата на розваги. Стендап-виступи, концерти і вистави за участі популярних українських акторів нікого не залишають байдужими.
  • «20 хвилин» зібрали для вас добірку найцікавіших подій, які можна відвідати та відпочити.

Трохи розслабитись, відволіктись від негативних думок та відновити сили після насиченого робочого тижня нікому не завадить. У Тернополі цими вихідними – 29-30 квітня, пройде чимало заходів як для дорослих, так і для малечі. Деякі мають благодійний характер і спрямовані на підтримку Збройних Сил України. Частину оголошень ми взяли з платформи MoeMisto, де регулярно публікують анонси різноманітних подій. Також рекомендуємо стежити за оновленнями сторінки MoeMisto у соцмережі Інстаграм!

Куди піти у суботу, 29 квітня?

Майстер-клас з розпису шоперів

Час і локація: початок об 11:00, креативний кластер «Na пошті».

Відео дня

Вхід: 350 гривень (реєстрація обов’язкова – пишіть @mamamnuma чи в Інстаграм art.naposhti).

Тернополяни матимуть шанс власноруч створити свою торбинку з унікальним малюнком. Навчить цьому майстриня Аліна Філяровська. Кількість учасників майстер-класу обмежена – в групу можуть набрати лише 12 осіб. Тому поспішайте зареєструватись! Вас забезпечать необхідними матеріалами.

Дискусійний клуб «Відома невідома Україна»

Час і локація: початок об 11:00, актова зала Тернопільського обласного краєзнавчого музею.

Вхід: безкоштовний. За більш детальною інформацією звертайтесь за телефоном: +380 68 733 1409.

В рамках музейного проєкту містян запрошують стати учасниками дискусійного клубу. Тема лекції: «Історико-географічні регіони України – поява та особливості розвитку». Проведе її Сергій Волоцюга, історик, краєзнавець, учитель Тернопільської школи № 8. Ви дізнаєтесь про те, чому і коли з'явились назви «Галичина», «Слобожанщина», «Волинь», «Таврія», а також інші цікавинки про нашу історію.

Лекція про ТМ від практикуючого юриста

Час і локація: початок о 16:00, онлайн-формат.

Вхід: вартість участі становить 300 гривень, необхідна попередня реєстрація через чат-бот подій в Тернополі за посиланням: https://t.me/podiiabusiness_ternopil_bot.

Міжнародна реєстрація торгової марки – це максимально можливий захист від неправомірного використання ТМ на території інших країн. Під час лекції спікерка говоритиме про: шляхи захисту ТМ, на що звернути увагу при виборі процедури, особливості реєстрації та нюанси з практичного досвіду.

Спектакль «Чоловік моєї дружини»

Час і локація: початок о 17:00, Драмтеатр імені Тараса Шевченка.

Вхід: квитки купуйте тут: http://surl.li/grbsn. Вартість квитків – 290 – 690 гривень.

«Чоловік моєї дружини» – комедія за п’єсою Миро Гаврана у постановці заслуженого артиста України Валерія Астахова. Ролі виконують зірки українського театру та кіно Олеся Жураковська, Володимир Горянський, Дмитро Лаленков. Події у виставі розвиваються непередбачувано. «На порозі будинку з’являється чоловік, який спочатку заявляє господареві, що є далеким родичем його дружини. Ну а потім називає себе… чоловіком все тієї ж жінки! Неймовірні повороти сюжету, блискуча акторська гра та багато посмішок на обличчях глядачів, – усе це комедія «Чоловік моєї дружини» – йдеться в анонсі.

Сольний стендап Марини Войцеховської

Час і локація: початок о 19:00, креативний кластер «Na пошті».

Вхід: квиток коштує 250 гривень, його можна придбати за лінком: http://surl.li/grbea.

Містян запрошують відвідати сольний стендап молодої комікині Марини Войцеховської. Вона
влучними жартами підкорила чи не всі соціальні мережі і представить слухачам свою нову програму.

Велика комедійна імпровізація

Час і локація: початок о 19:00, заклад Bier Garage (Привокзальний майдан).

Вхід: квитки купуйте тут: http://surl.li/grbrl. Вартість квитків – 350 гривень.

Досвідчені коміки, неймовірні емоції та гарний настрій чекатимуть на вас. Велика комедійна імпровізація — гумористичне шоу, на якому ви станете не просто глядачами, а безпосередніми учасниками комедійного дійства. Відповідальними за настрій вечора будуть: Андрій Рибак, Фіма Константиновський, Саша Степаненко та зірковий гість. Зібрані кошти перерахують на потреби ЗСУ.

Куди піти у неділю, 30 квітня?

Барабанне коло

Час і локація: початок о 10:00, простір monadaspace (вулиця Торговиця, 28).

Вхід: участь коштує 250 гривень, реєструйтесь на Інстаграм-сторінці простору (пишіть у дірект).

«Ми живемо в час складних моральних випробувань. Все це дистабілізує наші ритми, сам процес життєдіяльності. Однією з технік налагодження своїх ритмів є барабанне коло. Граючи в колі однодумців, ви можете перезавантажити себе, зняти фізичну та емоційну напругу, розслабитися і насолодитися спокоєм, який дають барабанні вібрації. Для участі не обов‘язково вміти грати на барабанах. Адже це не урок, а робота з ритмом – зовнішнім та внутрішнім», – йдеться в анонсі. Проводитиме захід тернополянин @tarasshpachuk, який 10 років професійно займається барабанами.

Майстер-клас з вибійки на тканині

Час і локація: старт об 11:00, тривалість – 5 годин, трикутний будиночок ТІЦ біля Драмтеатру.

Вхід: вільний, всі деталі можна дізнатись за номером: 0505160074.

Всіх охочих запрошують на майстер-клас, аби дізнатися про давнє мистецтво вибійки та створити свій перший візерунок на тканині. За допомогою спеціальної фарби і дерев'яних форм учасники зможуть прикрасити мішечок чи шопер у найдавнішій техніці. Необхідними матеріалами вас забезпечать!

Родинний захід «День дружини»

Час і локація: початок о 14:00, тривалість – 1 година, Тернопільська обласна бібліотека для дітей.

Вхід: безкоштовний. У рамках проєкту TatoHub для татусів проведуть родинний захід «День дружини, а їхня малеча зможе власноруч виготовити креативний подарунок для матусь.

Комедія «Мадмуазель, негайно одягніться!»

Час і локація: початок о 18:00, тривалість – 2 години, Драмтеатр імені Тараса Шевченка.

Вхід: квитки купуйте тут: https://ticketclub.com.ua/eventsession/14609/. Вартість квитків – 180-200 грн.

«Молодий художник Блез д'Амбріє, аби покінчити з безгрошів’ям, погоджується на авантюрний крок – одружитися на вигідній нареченій, щоб зробити кар’єру успішного художника. На це Блеза спонукає коханка Женєв’єва. Вона вмовляє його зняти фешенебельну квартиру, найняти першокласних слуг, видаючи себе за респектабельного художника, щоб справити враження на наречену та її батьків. І звісно, як і годиться в комедії, Блез не раз опиняється на межі «провалу», бо замість обіцяного метрдотеля бюро послуг присилає молоденьку, недосвідчену служницю Марі із далекої провінції, яка не тільки невміло прислуговує, та ще й своєю наївністю руйнує всі його плани… Повороти сюжету, інтриги, іскрометний гумор у комедії «Мадмуазель, негайно одягніться!» – такий опис цієї вистави.

Квартирник гурту «Аркан»

Час і локація: початок о 18:00, простір monadaspace (вулиця Торговиця, 28).

Вхід:  коштує 150 гривень, реєстрація не потрібна, просто приходьте.

Молодий і драйвовий гурт «Аркан» проведе весняний квартирник. У репертуарі хлопців як кавери на відомих виконавців, так і авторські треки. «Пропагандисти української мови, культури та музики. Вважаємо це нашим покликанням – творчістю дарувати людям тепло, радість, розуміння того хто ми і ким маєм бути. І пам'ятаємо, що все завдяки ЗСУ, тож заради них і працюємо», – кажуть музиканти.

Сольний концерт від репера ХАСа

Час і локація: початок о 19:00, креативний кластер «Na пошті».

Вхід: 350 гривень, квитки можна придбати тут: https://concert.ua/uk/booking/has-ternopil/.

Репер ХАС влаштує «дикий кач» своїм сольним виступом у Тернополі. Він є одним з найкрутіших українських бітмейкерів. Учасник проекту «Україна має талант», фіналіст «Х-фактор», переможець музичної премії «Пісня року 2021», теле- і радіоведучий, ініціатор і автор соціальних проектів – все це про виконавця. Лише за період війни він взяв участь у понад сотні благодійних заходів, аби підтримати українську армію. Не пропустіть драйвовий і надзвичайно атмосферний концерт репера.

Вистава для дітей «Сестриця Оленка та братик Івасик»

Час і локація: початок об 11:00, тоді – о 13:30, тривалість – 45 хвилин, Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки.

Вхід: вартість квитка – 60 гривень. Квитки продаються у касі театру щоденно (крім суботи). Телефони для довідок: (0352) 52-49-54, 52-49-57, 25-15-69.

Можна відвідати екскурсії

«Туристично-інформаційний центр міста Тернополя» на вихідні – 29-30 квітня, організовує кілька пізнавальних екскурсій для тих, хто хоче глибше дослідити місто. Детальніше розповідаємо:

  • «Таємниці старого замку» – 29 квітня о 12:00.
  • «Історії Тернопільської Мельпомени» – 29 квітня о 14:00.
  • «Велич Тернопільської Катедри» – 29 квітня о 15:00.
  • Екскурсія на кораблику «Тернопільський океан та його береги» – 30 квітня о 12:00.

Попередній запис на екскурсії обов’язковий. Реєстрація закінчується за день до екскурсії. Записатись можна за номером: 098 0520 720, або за адресою – вулиця Грушевського, 2.

А Ви відвідаєте якийсь із заходів? Або напишіть у коментарях свої варіанти, де можна культурно відпочити у Тернополі на вихідних.

 

Читайте також: 

У Тернополі відбудеться фестиваль-конкурс духовної пісні

У Кременецькому ботанічному саду квітнуть магнолії

Усі прем'єри травня: що покажуть в тернопільських кінотеатрах

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Марічка Юрчак

    20 хвилин - топ!

keyboard_arrow_up