Партнер рубрики Події

Простими словами про те, як записатись до свого сімейного лікаря онлайн. ІНСТРУКЦІЯ

Простими словами про те, як записатись до свого сімейного лікаря онлайн. ІНСТРУКЦІЯ
  • Після початку медичної реформи укласти договір можна з будь-яким лікарем. Прив’язки до району чи населеного пункту немає.

  • Ми продовжуємо серію публікацій «Простими словами про…». Наразі розповімо вам, як можна записатися на прийом до свого сімейного лікаря без черги і нервів. 

Укласти договір із сімейним лікарем може будь-який громадянин України. За необхідності ви можете зв'язатися зі своїм лікарем, домовитись про прийом. Ваш медик може виписати вам направлення до іншого спеціаліста. Сімейні лікарі відкривають лікарняні. А під час пандемії стежать за здоров'ям своїх пацієнтів з підозрою, або підтвердженим діагнозом COVID-19.

Скільки людей уклали договори

Станом на 10 лютого, в Україні уклали понад 31 млн. договорів. У Тернопільській області свого сімейного лікаря обрали понад 865 тис. людей. Усього на Тернопільщині 683 лікарі в 52 лікувальних закладах, з якими можна укласти договір.

Відео дня

Однак якщо ви ще цього не зробили – у вас можуть виникнути певні труднощі, адже один лікар не може укласти договори з будь-якою кількістю пацієнтів. Оптимальна кількість – 1800.

Як записатись на прийом

Щоб не стояти зайвий час у черзі – значно простіше записатися на прийом завчасно на зручну для вас та лікаря годину. Тим паче, під час пандемії коронавірусу медики радять узгоджувати час прийому, щоб уникати скупчень у лікарнях.

Тим паче зараз варто відмовитись до походів у лікувальні заклади без вагомих на те причин.

Найпростіше – зателефонувати до свого сімейного лікаря чи до медичного закладу у реєстратуру, щоб записатись на прийом. Номери телефону лікаря вказано в декларації.

Якщо ж цього вам зробити не вдалось, або робочий день вже закінчився – це можна зробити онлайн.

ІНСТРУКЦІЯ

  • Для початку необхідно авторизуватися на сайті helsi.me.

  • Спершу переходимо за посиланням та клікаємо на кнопку «УВІЙТИ». Відкривається вікно, де потрібно ввести номер телефону, який ви вказували під час укладання договору.

  • Якщо ви заходите на ресурс вперше – може знадобитись підтвердження через телефон. Впродовж хвилини вам зателефонує бот. Для підтвердження входу треба натиснути «1». Так переходимо до електронного кабінету.

  • Побачити інформацію про свого лікаря можна, перейшовши до розділу "Сімейний лікар" на лівій боковій панелі особистого кабінету. Там з’являється інформація про вашого лікаря, заклад, де він працює та адресу. Також вказаний номер декларації та дата її укладання.

  • Щоб записатись онлайн – потрібно натиснути кнопку "Перейти" біля свого лікаря. Там обираємо вільну годину у потрібний день.

  • Однак якщо лікар у відпустці або не налаштував систему – записатись онлайн буде неможливо. Треба звернутись у реєстратуру закладу. Про це ви побачите відповідне повідомлення.

Також за допомогою ресурсу можна переглядати свої направлення, дні прийому у лікарів, медичні документи, замовлені ліки тощо.

А як ви записуєтесь на прийом до сімейного лікаря? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up