Партнер рубрики Події

Просять підтримати петицію про присвоєння звання Героя України тернополянину Олександру Данилюку

Просять підтримати петицію про присвоєння звання Героя України тернополянину Олександру Данилюку

Військовослужбовець з Тернополя Олександр Данилюк загинув 6 серпня 2023 року, виконуючи бойове завдання в н.п Урожайне Волноваського району Донецької області.
Разом із побратимами потрапили під сильний обстріл, в результаті якого Олександр і його побратим загинули. Рідні просять підтримати петицію про присвоєння Олександру звання Героя України.

Ольга Новак зареєструвала петицю про присвоєння звання Героя України (посмертно) нацгвардійцю з Тернополя Олександру Данилюку.

Про це йдеться на сайті президентських петицій.

— Шановний пане Президенте! Просимо Вас розглянути петицію про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю, головному сержанту 2- го стрілецького взводу стрілецької роти 2-го стрілецького батальйону, старшому сержанту Національної гвардії України Данилюку Олександру Олександровичу, — йдеться у тексті петиції.
 

Відео дня

Олександр народився 15 жовтня 1992 року у м. Тернопіль. Тут проходило його веселе і безтурботне життя.
В 2013 році Олександра було призвано на військову службу.
На прикінці строкової служби у 2014 році військова частина, в якій служив Олександр, була захоплена в полон російськими терористами в м. Донецьк. Після 10 днів полону він повернувся додому.

Невдовзі він підписав контракт з Нацгвардією на 3 роки і залишився служити вірою і правдою своїй країні.
З початком повномаштабного російського вторгнення, Олександр одразу пішов захищати свою Батьківщину, залишивши вдома дружину і ще зовсім маленького 3 річного сина.
«Я йду захищати, щоб всі інші могли спати спокійно», — сказав Олександ відправляючись з дому 26 лютого 2022 року.


Данилюк Олександр загинув 6 серпня 2023 року виконуючи бойове завдання в н.п Урожайне Волноваського району Донецької області.
Разом із побратимами потрапили під сильний обстріл, в результаті якого Олександр і його друг та побратим Андрій Петльований загинули.

Вічна слава та памʼять герою України!

Петиція уже набрала понад 22 тисячі голосів підтримки. До кінця збору підписів залишилося 25 днів. Підтримати петицію можна за посиланням.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що рідні і близькі просять підтримати петицію про присвоєння звання Героя України Василю Мармусу з Тернопільщини. Ця петиція уже має понад 11 тисяч голосів підтримки.

 

Читайте також:

Просять підтримати петицію про присвоєння звання Героя України Василю Мармусу з Тернопільщини

Рідні просять підтримати петицію про присвоєння звання Героя України Василю Добротвору

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Pavel Akiev

    Питання: А це допоже його рідним? З.І. підтримую.
  • Аня Сум

    Підтримую
  • Olia Makogin

    Підтримую
  • Alina Revega

    Підтримую

keyboard_arrow_up