Партнер рубрики Події

У Білорусі почались масштабні протести після виборів: що відомо

У Білорусі почались масштабні протести після виборів: що відомо

У Білорусі мітингували проти фальсифікацій на президентських виборах.

 

За даними офіційного екзит-полу, перемогу на президентських виборах у Білорусі здобув Олександр Лукашенко, який керує державою вже 26 років. Проте опозиційні екзит-поли вказують, що із величезним відривом виграла його опонентка Світлана Тихановська.

Прихильники Тихановської у відповідь на офіційні результати вийшли на мітинги у Мінську та інших містах Білорусі. До їх розгону залучили ОМОН, зокрема автозак силовиків в’їхав у натовп протестувальників, а міліція стріляла гумовими кулями. Наразі не відомо, скільки саме людей постраждало, передає Українська правда.

Тисячі білорусів після виборів вийшли на протест в центр Мінська. Проти учасників протесту силовики застосували світлошумові гранати. Повідомлялося також про застосування проти протестувальників сльозогінного газу, гумових куль і водометів.

Відео дня

Окрім того, влада перешкоджає доступу в інтернет та блокує найбільші новинні портали. Станом на ранок понеділка у Білорусі недоступні сайт ЦВК з результатами виборів президента і низка інформаційних сайтів.

Станом на сьогодні, 10 серпня, під час протестів, що спалахнули в день виборів президента Білорусі, було затримано 213 людей. Найбільше з них було затримано у Мінську - 110 осіб.

Про це повідомили РБК Україна з посиланням на правозахисну організацію "Весна".

ЦВК оприлюднила попередні підсумки виборів станом на 9 ранку 10 серпня

  • Олександр Лукашенко - 80,23%
  • Світлана Тихановська - 9,9%
  • Анна Канопацька - 1,68%
  • Андрій Дмитрієв - 1,04%
  • Сергій Черечень - 1,13%
  • Проти всіх - 6,02%

Остаточні результати виборів в Білорусі планують оголосити 14 серпня.

Нагадаємо, Олександр Лукашенко 26 років перебував на посту Президента. Він 6-й раз балотується на посаду президента Білорусі. Незадоволені його правлінням білоруси не хочуть, щоб він продовжив свою каденцію ще на п'ять років. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • ВолодяУкраїна!!

    https://www.youtube.com/watch?v=oNDmiGKdpV4 ОМОН избивает парня с девушкой на лавочке (Минск)
  • ВолодяУкраїна!!

    ЖЕСТКАЯ ДРАКА С ОМОНОМ / БЕЛОРУССИЯ https://www.youtube.com/watch?v=tNzzd0byxqQ

  • ВолодяУкраїна!!

    ось будь ласка ще як Білоруси захищаються https://www.youtube.com/watch?v=KLZBr9jjSZgЖЕСТЬ! БЕЛАРУСЬ! НАРОД СПЛОТИЛСЯ И БЬЕТ ОМОН!

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків 21:03 Історія «Шостого магазину» у Тернополі, який став орієнтиром для місцевих play_circle_filled photo_camera 20:03 Тернополяни освятили кошики та хваляться ними в соцмережах. Залишайте своє фото в коментарях photo_camera 19:00 Печуть паски та роблять крашанки: як засуджені жінки у Збаразькій колонії готуються до Великодня photo_camera 18:03 Як добре ви знаєте історію тернопільських вулиць? ТЕСТ photo_camera 16:55 Біля Вишнівця сталася ДТП: надавали допомогу жінці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up