«П’яна» справа Овчарука в суді. Чому знову перенесли?

«П’яна» справа Овчарука в суді. Чому знову перенесли?
  • У матеріалі є відео з камер патрульних.
  • Один зі свідків у суді з’явився та дав покази. Інший – ні. Тому викликали на наступне засідання

На наступне судове засідання викликають одного з двох свідків, які підписали протокол про відмову Віктора Овчарука від освідчення на стан алкогольного сп’яніння. В протоколі обидва свідка вказали, що від водія Овчарука було чути запах спиртного.

9 листопада в міськрайсуді відбулось друге засідання. Один зі свідків з’явився. Інший ні, не повідомивши суд про причини. Тому його викликатимуть знову.

Нагадаємо, вночі 12 жовтня патрульні зупинили на вул. Малишка у Тернополі іномарку. За кермом, виявилося, був голова облради Віктор Овчарук. Від нього, зазначено в протоколі, патрульні чули запах алкоголю, хода була нечіткою, руки тремтіли. Від проходження алкотесту «Драгер» посадовець відмовився. Тому на нього склали протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП – за відмову. Нашим журналістам Віктор Овчарук пояснив тоді, що пив валеріану, адже почувався дуже погано. У нього гіпертонічний криз і від ночі він - в лікарні.

Відео дня

У суді пана Овчарука знову не було. Його інтереси представляє адвокат Костянтин Василишин.

Саме він оскаржує протокол. Зокрема, мотивуючи це численними, на його думку, порушеннями з боку поліцейських під час складання самого протоколу. Тим, що Віктор Овчарук нібито не відмовлявся від проходження медогляду на вміст алкоголю у крові в медзакладі. Та що свідки підписали протокол, не бувши присутніми в той момент, як його оформляли.

Аби внести ясність, суддя Делікатна викликала свідків у справі, які й підписували протокол.

Були на суді 9 листопада і поліцейські, які складали протокол за ч. 1. ст. 130 КУпАП – за відмову проходження освідчення на вміст алкоголю у крові та постанову за їзду без документів. Їх опитували як суддя, так і добре «поганяв» адвокат Віктора Овчарука.  Він стверджує, що пан Овчарук не відмовлявся пройти огляд у медзакладі. Та наголошує кожного судового засідання, що сам протокол копи складали не у присутності свідків.

Патрульні натомість чітко відповідали на прямі запитання адвоката. Причому їхні свідчення були фактично ідентичними, незважаючи на те, що один з патрульних був у залі, іншого ж попросили вийти і покликали вже тоді, як опитали його колегу.

У залі судового засідання також всі сторони процесу переглянули відео з нагрудних камер поліцейських. Деякі відеоматеріали публікуємо і ми.

Переглянувши у суді все відео, а це тривало близько півтори години, добре видно, що після зупинки Віктор Овчарук комусь постійно дзвонив. І не раз натякав патрульним, що почекайте, мовляв, зараз все вирішиться. А також те, що Віктор Овчарук вказав, що... ніде не працює. То хто ж тоді очолює обласну раду? 
До речі, у матеріалах справи є й заключення медиків. Адже, за поясненнями адвоката, Віктор Овчарук через кілька годин після інциденту здав кров у наркодиспансері. Результат – у крові алкоголь відсутній.

Наступне засідання відбудеться 21 листопада.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Віка

    А хто знає на коли призначили наступне засідання?

    Віка reply Віка

    Хочу подивитись на той цирк!
  • Саша

    Та про що ви тут пишите, людина їхала від коханки, а коханка молодаб ну випила 200 грам для сміливості, вік уже не той

    Саша reply Саша

    От тільки щоб в майбутньму не повторилась в Тернополі харківська трагедія і ми не отримали другого Зайцева. Потім усі будуть казати ловили і не раз, але завжди відмазували ....
  • Віка

    Напевно коли його зловлять знову, а його обовязково зловлять, якщо поліцейсих не дай боже не накажуть і ті більше його машину не будуть зупиняти (як це було колись за старих ментів, де не зупиняли деякі машини, маю наувазі начальника міліції та інших високопосадовців)

    Віка reply Віка

    що він придумає на другий раз? Як бачимо фантазія в Овчарука В.В. - буйна
  • Віка

    Коли Овчарука зловили перший раз, то спочатку говорив, що то був водій, потім говорив, що його замовили, а зараз бачите "хильнув валеріанки" :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up