Партнер рубрики Події

Ракетного удару зазнали кілька областей України, вдарили і по сусіднім з Тернопільщиною: що відомо (ОНОВЛЕНЕ)

Ракетного удару зазнали кілька областей України, вдарили і по сусіднім з Тернопільщиною: що відомо (ОНОВЛЕНЕ)

Повідомляють про понад 50 ракет.

У Тернополі цієї ночі тричі оголошували повітряну тривогу. Вранці 25 червня інформаційні агенції повідомили, які області зазнали ракетних ударів. Впродовж дня інформація оновлювалася.

Зокрема, РБК-Україна повідомляє подробиці масованого ракетного удару росії по Україні.

— В ніч на 25 червня та вранці Україна піддалася масованим ракетним ударам. Росія вдарила по Житомирській, Чернігівській, Львівській, Миколаївській, Хмельницькій та Київській областях, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Як повідомляють в Командуванні повітряних сил ЗСУ, по Україні було запущено понад півсотні ракет різних типів: повітряного, морського та наземного базування.

Яка ситуація в областях

Львівщина

— Сьогодні о 4 годині ранку ракетного удару зазнав військовий об‘єкт на Яворівщині. За попередньою інформацією, Повітряне командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України вдалося збити дві ракети. Чотири, на жаль, долетіли.

Про це повідомив голова Львівської військової адміністрації Максим Козицький.

Житомирщина

Так, російські війська сьогодні вранці випустили по території близько 30 ракет.

"Сьогодні, як і в перший день повномасштабного вторгнення, починаючи з 04:15 ранку ворог знову завдав ракетних ударів по Житомирщині! Цього разу по території області було випущено близько 30 ракет", - написав голова Житомирської військової адміністрації Віталій Бунечко.

За його словами, внаслідок ракетних ударів, які були виключно по військовим об'єктам, загинув один український військовослужбовець.

"Наразі є інформація про незначні руйнування військової інфраструктури. Один військовий загинув, один отримав поранення", - розповів Бунечко.

Додамо, під час телемарафону голова ВА проінформував, що 10 ракет над Житомирською областю вдалося збити.

Раніше мер Житомира Сергій Сухомлин розповів, що ворог вдарив 24-ма ракетами по околицях міста.

"Сьогодні вранці ми всі прокинулися від гучних вибухів. Житомиром нічого не прилетіло, було обстріляно військові об'єкти навколо міста, ракети були запущені з території Білорусі. Сумарно було 24 ракети запущено по військових частинах та об'єктах навколо Житомира", - повідомив мер Сухомлин.

При цьому він відмовився коментувати на цей момент, чи є внаслідок обстрілів жертви.

Чернігівщина

За даними ОК "Північ", також Росія била ракетами і по Чернігівській області. Обстріляно селище Десна.

"Близько 05:00 ранку Чернігівська область зазнала масового ракетного обстрілу. З території республіки Білорусь з літаків та з землі було випущено 20 ракет по селищу Десна. Відомо про руйнування об'єктів інфраструктури", - йдеться в повідомленні.

При цьому попередньо повідомляють, що втрат внаслідок атак немає: подробиці уточнюються та будуть повідомлені згодом.

Місцевих жителів закликають не публікувати фото та відео "прильотів".

Миколаївщина

Не оминула ракетна атака і Миколаївську область. Керівника прес-центру Сил охорони і оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону повідомила про перші подробиці, заявивши, що ворог завдав ударів ракетами типу "Онікс", ймовірно, з окупованого Криму.

"Південь разом з усією Україною перебував під тиском повітряних тривог. Також і по Миколаєву з ранку був нанесений масований ракетний удар. Зараз масштаби руйнування і наявність постраждалих уточнюється, але ми вже знаємо, що атакована портова інфраструктура, житлові райони і зони відпочинку мирних містян", - заявила вона.

За даними ОК "Південь" по Миколаєву РФ випустила 9 ракет типу "Онікс", випущеними з берегового комплексу "Бастіон", розташованого в тимчасово окупованому Криму.

Хмельниччина

Росія вранці також випустила ракети і по Хмельницькій області. Втім, сили ППО збили ворожі цілі.

"Сьогодні, під час повітряної тривоги наші ППО збили 2 ракети. Падіння уламків відбулося у лісі в Кам’янець-Подільському районі. Травмованих немає", - розповів керівник області Сергій Гамалій.

Він також додав, що уламки від іншої ракети впали в сільському саду однієї з тергромад Хмельницького району.

Загиблих та травмованих немає, однак пошкоджено вікна та двері в декількох житлових будинках.

Київщина

Сьогодні вночі під час повітряної тривоги жителі Київської області також чули звуки вибухів. Telegram-канали почали масово поширювати фото з роботою ППО. Проте офіційної інформації щодо причин вибухів влада поки не надає, пише РБК-Україна.

Удар з території Білорусі

За інформацією моніторингової групи "Беларускі Гаюн" масований удар по Україні цього ранку авіація Росії завдала з території Білорусі.

За їхніми даними, бомбардувальники вилетіли з аеродромів Росії, влетіли в повітряний простір Білорусі, підлетіли до кордону з Україною та запустили ракети.

Як прокоментували в Зеленського

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк повідомив вранці, що ракет було 48. 

«48 російських крилатих ракет. Протягом ночі. По всій території України. Винятково по цивільних об'єктах… Росія все ще намагається залякати Україну, викликати панічні настрої та змусити боятися Z-монстрів… Україна все знає, до всього готова й обов’язково за все зло покарає…» — прокоментував події ночі радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

До слова, вчора під час брифінгу Ради оборони Тернопільщини голова військової адміністрації Володимир Труш зазначив, що вони не коментуватимуть повідомлення з інтернету про можливі  масовані ракетні удари, натомість закликав усіх не нехтувати сигналами тривоги і йти в укриття.

Читайте також 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Sтас Максимов

    Українська жива мова,російська також,мова не винна!
  • Читач65

    Почему молчание за Харьков? Туда тоже прилетели с этого обстрела.

    Омар Хайям reply Читач65

    Українською можна. Ви живете в Україні. Вас б’ють вороги і ви продовжуєте спілкуватися їхньою мовою. Це позор. В Україні спілкуйтесь українською мовою

keyboard_arrow_up