Рейдерське захоплення підприємства на Гайовій: суд визначив, хто власник

Рейдерське захоплення підприємства на Гайовій: суд визначив, хто власник
  • У приватному підприємстві “АМН-Транс”, що розташоване в Тернополі на вул. Гайова, “нові власники” з’явились у грудні минулого року. Чоловіка, який володів фірмою впродовж семи років, просто вигнали із території. З того часу потрапити туди він не може.
  • Далі нові власники вирішили підтвердити законність своїх дій в суді. На підсумковому засіданні, що відбулось 22 серпня в Тернопільському обласному господарському суді, у задоволенні позову їм відмовили. 

Нагадаємо, перше судове засідання по суті справи відбулось 25 липня.  Відповідач у справі Руслан Дрозд розповідає, що невідомі люди зі зброєю, у камуфляжі просто зайшли на територію його підприємства і вже понад шість місяців він не може вести свою господарську діяльність.

- Зараз я маю у суді доводити, що власник я.  Ми розвивали це підприємство, працювали там, і в один прекрасний момент прийшли люди з документами, сказали, що вони - власники, з прописками донецькими і забирають, не надаючи ніяких пояснення, - каже директор компанії “АМН-Транс”  Руслан Дрозд. - Уся технічна документація у мене є від самого початку існування підприємства. Юридично змінити власника майна не можна було, оскільки на нього є судове обтяження, тобто заборона продажу. Я не вбачаю правильності у документах, якими оперують позивачі. 

Відео дня

На чотирьохгодинному засіданні 22 серпня суд вивчав документи та досліджував обставини справи.  Позивач, власник компанії “Кан-компані”, який хотів визнати право власності на об'єкт, на засідання знову не з`явився. Його інтереси представляв адвокат Сергій Мозель. Він під час засідання говорив, що є документи на “купівлю-продаж нерухомого майна”, договори про надання права власності на майно, договори про поділ.

- Товариство “Кан-компані” уклало договори купівлі продажу від 12.12.2018-го, належним чином оформивши всі, законодавством визначені вимоги щодо форми, щодо реєстрації права власності, - зазначив під час засідання Сергій Мозель. - За невідомих нам обставин, особи, які були в минулому власниками ПП “АМН-Транс”, звернулись до сумнівного органу, який намагається взяти на себе повноваження, якими наділені винятково конкретні судові органи і на підставі дорадчого висновку скасовує державну реєстрацію договорів. Ми вважаємо недоречними будь-які зазіхання на дане нерухоме майно і просимо суд визнати об`єкт нерухомого майна за нашим правом власності. 

Представник відповідача, компанії “АМН-Транс” адвокат Назар Редьква каже, що фактично відбулось юридичне та фізичне захоплення майна, а зараз у суді “рейдери” намагаються узаконити ці дії.

- За допомогою зламу системи державної реєстрації через приватного нотаріуса, через нотаріальні дії, які були вчинені впродовж двох діб на території міста Дніпра, а через три години на території міста Києва, відносно майна в Тернополі, люди вирішили привласнити підприємство, - говорить адвокат. - Як було досліджено Міністерством Юстиції на комісії, а також у судовому засіданні, приватне підприємство “АМН-транс” є єдиним і абсолютним власником майна на вулиці Гайова, 44. Нікому цього майна не передавали і жодних нотаріальних дій не вчиняли.

 

Співвласник підприємства “АМН-Транс”  Руслан Дрозд після засідання емоцій не стримує. 

- Справедливість відновлена, - каже він. - Я, звісно, дуже радий. Але розумію, що у позивачів будуть, напевно, додаткові ходи. Вони подаватимуть апеляцію, касацію. Як воно буде далі розвиватись - побачимо. Проте я сподіваюсь, що після рішення суду, зможу потрапити на територію свого підприємства.

Мотиви, через які суд відмовив у задоволенні позову, будуть викладені у повному тексті судового рішення, додає адвокат відповідача Андрій Гуцалюк.

- Рішення набере законної сили після того, як буде розглянута апеляційна скарга. А  так розумію, що наші опоненти будуть подавати апеляційну скаргу. Тому про якісь висновки зараз говорити рано, - каже він.

Окрім того, керівник компанії “АМН-Транс” подав зустрічні позови до суду про визнання за ними права власності і усунення перешкод в користуванні майном. Зараз вони - на стадії досудового слідства. 

Ні рішення суду, ні подальші дії своїх клієнтів після засідання у судовій залі адвокат ТОВ “Кан-компані” коментувати не захотів. На оскарження у позивачів є 15 днів. 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Володя Шаюк

    Щоб не було рейдерства, потрібно внести в закон,  що всі дії по купівлі- продажу, зміні власника, договора повина вестись відео фіксація і не буде проблем.
  • L U

    Руслан УСПІХІВ ТОБІ!!!
    З.Ю
  • Irina Shaban

    Кримінальну відповідальність за рейдерське захоплення!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up