Партнер рубрики Події

Рідні чоловіка, якого вдарив кінь, кажуть, що він помер через лікарів

Рідні чоловіка, якого вдарив кінь, кажуть, що він помер через лікарів
  • Медики Бучацької районної лікарні 9 серпня повідомили поліцію, що до них поступив чоловік з численними травмами та переломом ребер після удару коня. 
  • Чоловік помер. Проте рідні померлого кажуть, що причина смерті - не удар коня. 

Смертельні удари жителю села Бариш завдав кінь, якого того дня господар повів напитися до річки, повідомляли у відділі комунікації поліції Тернопільської області. Біля водойми випасався інший кінь і обоє почали брикати. Чоловік не втримав свого і впав, а тварина копитами декілька разів вдарила свого власника. Очевидці події одразу викликали швидку, однак врятувати життя потерпілого медикам не вдалося. Через розрив селезінки та внутрішні кровотечі той помер в реанімаційному відділені.

Відомості про подію внесено до єдиного обліку досудового розслідування злочинів за статтею 115 (умисне вбивство) КК України. Поліцейські встановлюють обставини події. 

Помер не через коня

Через кілька днів в редакцію "20 хвилин" звернулась невістка померлого чоловіка. Наталія Гриньків стверджує, що чоловіка і справді вдарив кінь, але численних переломів не було. Жінка каже, що, на її думку, лікарі просто хочуть показати свою непричетність. Бо, коли людина потрапляє під копита тварини, яка брикається - це закінчується фатально на місці. Насправді, за словами пані Наталії, потерпілий самостійно прийшов додому, у "швидкій" та лікарні на огляді був при свідомості. А після огляду його забрали в операційну.

Відео дня

- Чоловік разом з дружиною пішли по коня на пасовище, - розповідає жінка. - Так, там був ще один кінь і той відштовхнув свого господаря тілом. Чоловік впав і кінь перескочив через свого господаря. Так, завдав травму - зламав одне ребро. Чисельних переломів і гематом не було. Чоловік пішов додому, а дружина привела коня і прийшла сама.

Побачивши, що чоловік себе погано почуває, перелякалася і викликала "швидку", продовжує пані Наталія. Його завезли в Бучацьку району лікарню, оглянули, зробили аналізи і виявили внутрішню ковотечу. В нього було зламане ребро, яке пробило селезінку. 

- Дружину відправили до аптеки, а самі почали оперувати, - каже пані Наталія. - Чоловік помер на операційному столі від втрати крові через 15 хвилин від початку операції. Переливання крові йому не зробили. Але там лікарі повідомили поліцію, що чоловік помер в реанімації. А як дружина доведе, що це сталося в операційній?

Звернень в поліцію не було

В ГУ Нацполіції в Тернопільській області повідомили, що звернень від рідних з приводу халатності лікарів чи неправильного лікування у поліцію не було. 

- Слідчі кажуть, що був очевидець - сусідка по селу, яка бачила, як той чоловік пішов випасати того коня, - кажуть в поліції. - Тварина побачила іншого коня, скочила і потягнула за собою чоловіка. Вдарив його. Якщо потрібно, ту жінку можуть ще раз опитати. 

В управлінні кажуть, якщо рідні переконані, що лікарі допустили помилку, то можуть звернутися у поліцію, правоохоронці розслідують справу.

Додзвонитись в Бучацьку районну лікарню журналістці "20 хвилин" так і не вдалось. Ми готові вислухати та опублікувати позицію медиків. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Петро Білецький

    В мене хворий кіт. Вже до третього ветеринара йду. Три різних курси лікування,  два діагнози. Шо тут ше можна сказати ??  Якби компютерщики або автослюсарі так ремонтували техніку, то в нас би все стояло
  • Цьвєк

    Коні не винні!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила Від читача 17:10 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном 17:05 В аварії в Кременці травмувалися двоє дітей 16:10 Підробила медвисновок військовозобов’язаному: що сказав суд на Бережанщині? 15:45 Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації і воєнного стану 15:01 Спортсмени з Тернополя здобули перемогу на Кубку світу у Туреччині 14:10 На Великдень син поранив ножем свою маму — поліція 13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова 12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up