Партнер рубрики Події

Рідні просять підтримати петицію про присвоєння звання Героя України старшому солдату Ігорю Штонику

Рідні просять підтримати петицію про присвоєння звання Героя України старшому солдату Ігорю Штонику

Ігор Штоник з Чортківщини загинув 12 вересня 2022 року під час проведення зведених підрозділом наступальних (штурмових) дій на напрямку Івано-Дар'ївка — Спірне в ході зачистки н.п. Спірне Донецької області внаслідок ворожого артилерійського вогню отримав поранення, несумісні з життям. Тепер рідні просять підтримати петицію про присвоєння йому почесного звання Героя України (посмертно).

7 лютого на сайті президентських петицій Штоник Любомир Миколайович зареєстрував петицію про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) старшому солдату Штонику Ігору Миколайовичу 20.04.1999 р.н.

— Шановний пане Президенте, прошу присвоїти почесне звання Герой України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України, старшому солдату Штонику Ігору Миколайовичу (20.04.1999 р.н.), який проживав у с. Новоставці Чортківського району Тернопільської області, — йдеться у повідомленні.

У 2020 р. закінчив строкову службу. 26 лютого 2022 р. добровольцем пішов до лав тероборони, у складі якої вирушив на фронт. Був зарахований до 3-го стрілецького взводу 1-ї стрілецької роти військової частини А7167. Разом з побратимами боронив цілісність нашої держави та витісняв ворога з населених пунктів Донецької області.

Загинув Штоник Ігор Миколайович 12 вересня 2022 року під час проведення зведених підрозділом наступальних (штурмових) дій на напрямку Івано-Дар'ївка — Спірне в ході зачистки н.п. Спірне Донецької області внаслідок ворожого артилерійського вогню отримав поранення, несумісні з життям.

Ігор Миколайович з честю та гідністю виконав свій обов'язок громадянина України щодо захисту своєї держави. До останнього подиху залишився вірним своїм побратимам, своєму народу та своїй Батьківщині. Добрим словом про мужнього Ігоря згадують усі хто його знав та зокрема побратими, котрі чисельно приїхали на похорон, навіть дехто будучи пораненим.

Штоник Ігор Миколайович — справжній Герой, який заслуговує найвищої державної нагороди.

Від імені батьків просимо Вас, пане Президенте, присвоїти Штонику Ігору Миколайовичу звання Герой України (посмертно) із врученням ордена «Золота Зірка».

Герої не вмирають! Слава Україні! Героям Слава!

Петиція уже набрала майже 15 тисяч голосів підтримки. Підтримати петицію можна ще упродовж 62 днів.

Відео дня

 

Читайте також:

Я маю йти, там мої хлопці — хтось мусить Україну захистити. Прощаються з 23-річним Ігорем Штоником

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • Віталій Савченко

    Підтримую
  • Степан Вахра

    Підтримую
  • Andrea Pisacreta

    Підтримую
  • Микола Хомко

    Підтримую +

keyboard_arrow_up