Партнер рубрики Події

Різдво 25 грудня чи 7 січня: усе залежить від позиції українців (для обговорення)

Різдво 25 грудня чи 7 січня:  усе залежить від позиції українців (для обговорення)
  • Предстоятель Православної церкви України, митрополит Епіфаній заявив, що Різдво можна святкувати за григоріанським календарем 25 грудня. 
  • Митрополит вважає, що зараз важко уявити, скільки часу знадобиться, щоб змінити святкування цього великого свята зі звичного нам 7 січня.

Більшість Помісних Православних Церков святкують Різдво за новим, григоріанським календарем, про це сказав глава ПЦУ, повідомляє Релігійно-інформаційна служба.

Епіфаній наголосив, що "ми це можемо робити в майбутньому, якщо це буде сприймати український народ".

Якщо християни в Україні почнуть святкувати Різдво 25 грудня, незабаром можна буде і говорити про зміни в Церкві. Якщо Церква побачить, що більшість православних християн в Україні готові сприйняти це, хочуть святкувати саме за новим стилем, тоді не виникне жодних проблем,
– додав митрополит.

Відео дня

Зазначимо, минулого року митрополит Епіфаній озвучував таку ж позицію – лише за згоди українського народу. Водночас він додавав, що питання про перенесення Різдва з 7 січня на 25 грудня поки є не на часі. За його словами, це потрібно втілювати у життя поступово, інакше у суспільстві може статися розкол.

Опитування

Коли українці мають святкувати Різдво

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (108)
  • Микола

    Ще раз про сакральне і єзуїтські виверти...
    Чому дата 25 грудня недопустима для православних?
    Чому православні мають святкувати Різдво саме 7 січня?
    Що є сакральна основа давнього православного Різдва якої немає у католиків?

    Стаття "Коляда та Різдво – сакральна основа Православного календаря!" - 
    https://site.ua/ivan.kozak/24325-kolyada-ta-rizdvo---sakralna-osnova-pravoslavnogo-kalendarya/

  • Микола Олексійович

    Це для Дуди було. Люди, вибачайте.

    Ігор Дуда reply Микола Олексійович

    А ти  впевнене, ідіоте з дурним пафосом (якщо знаєш, що це таке), що тебе хтось прочитав, крім мене? Люди, прийшовши увечері з роботи, одразу ж кидаються до сайту "20 хв.": і починають ритися в ньому - а що там написало незрівнянне "микола" ("петро") олексійович"? Знову б'є поклони Порошенку і навіть готове цілувати його в сраку? Ой, як цікаво!
    До речі, придурку, моя антипатія до Порошенка зовсім не означає, що я прихильник політики (і оточення) Зеленського - на його місці міг бути будь-хто, навіть вождь з бантустану з пір'ям замість трусів і списом - лише б скинути брехливого і показушного "рошенівського" піжона.  І взагалі, вся ця політика мені глибоко в сраці. Разом з тобою. Вибачатися не буду - ти перше вдалося до  відвертого хамства.
  • Микола Олексійович

    Без слів.   Д Е Г Е Н Е Р А Т....................... бачу ідіоту подобаються крапки.  Існує ж така шваль. Молоде покоління, хай тебе щось трафить. Йди уроки роби, СОСУНОК. А коли зробиш, помий попу і в люлю. Отак ЗЕЛЕНИЙ ГАНДОН виховує ЗЕЛЕНУ зміну.

    Ігор Дуда reply Микола Олексійович

    P.S. "існує ж така шваль" - це теж щось знайоме із репертуару закінченого ДЕГЕНЕРАТА (бачиш - теж вмію)  і РОГОНОСЦЯ саші креста, що знову наштовхує на певні міркування.
    Ти, сподіваюся, вже повечеряло? Відрижка нормальна? Тоді - маленьке зауваження: "бачу ідіоту" розділяється комою (ти ж ніби пунктуації, загалом, дотримувалося). Ну, і "попу" - це ж так по-москальськи. Как вам не ай-яй-яй," николай алексеевич"! Вот ваш фетиш петр "рошенович" никогда бы так не сказал! У него был свой фетиш:  АРМИЯ (которая на передовой подавляющим большинством проголосовала против него), МОВА (которую он использовал как спецодежду для работы) и ВИРА (томос я имею примерно там же, где политику и вас).
    Тобто, тебе, дубовий порохоботе...
  • Ігор Дуда

    Неперевершеному УЙОБИЩУ  валєрі ле-гандоському-саші кресту-джеку вінчестеру і т.д.( зміна кликух, загалом, властива дебілам)

    Nataliya Levandovska 7 грудня 2016 р. А що робити з тими, хто чужих жінок краде? Відрубувати щось??? Так тоді, автору статті першому треба відрубати той брудний огризок... reply Відповісти share Поділитися remove 0 add
    Івона 9 грудня 2016 р. Jack Winchester не треба бризкати жовчю і виливати грязь на когось якщо ти сам неудачник по життю. В доброго чоловіка жінку не вкрадуть, Шукай проблеми в собі! reply Відповісти share Поділитися remove 0 add Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/blogs/vid-zlodyugh-zahistit-shariat.html reply Відповісти
    Анонім 29 лютого 2016 р. Look, he became publicist... Hi, Duda!!!!! Still drinking? Time to stop maybe? I found you and now wait for me.. Time to respond for all you did. Alkogolik once, alkogolik forever! reply Відповісти
    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/blogs/nepoverneniy-borg.html

    валєра- ле-гандонский -саша крест-jack winchester- - віктор м.-степан петро-микола (олексійович)-валентина-наталка-світлана (ну й ну!)..., словом, ЧМО, нагадаю ще раз:  є два вихідні положення:
    Ти - рогоносець, ущербне від народження, якому навішані колишньою дружиною роги остаточно підірвали й без того мізерні розумові ресурси. Тому й бризкаєш злобою і жовчю. І, оскільки робиш це дико безграмотно (погано вчилося в школі) і дубово - справляєш враження закінченого дегенерата. Роги тобі навішали через те, що ти: 1) не мило голову; 2) погано чистило зуби; 3) не стригло нігті; 4) рідко міняло шкарпетки; 5) було дурне й нецікаве аж до ступеню дебілізму.
    Я - той, що посильно допоміг навішати тобі   роги. Але не будь мене - обов'язково був би хтось інший, бо в такого ДУБОВОГО ЧМО, як ти, роги повинні були вирости.
    Нет, ты вот скажи мне ВАЛЕРА  ,ЛЕВАНДОВСКИЙ ЧМО и ДЕБИЛ   казалось - в России на Кубке мира ни фига не показал, а сейчас в Бундеслиге,  Лиге чемпионов и за сборную - во как раззабивался...

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up