Різдвяна казка про козаків та історичні трилери: які українські фільми варто подивитись

Різдвяна казка про козаків та історичні трилери: які українські фільми варто подивитись
  • Під час вихідних на новорічні свята хочеться відпочити та подивитись гарний фільм. Серед українських кінокартин є немало дійсно хороших фільмів.
  • Ми зробили підбірку цікавих українських фільмів різних жанрів

Пекельна Хоругва або Різдво Козацьке

Фільм – це екранізація казки «Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги та козацький рід» Сашка Лірника. Це фільм для усієї сім’ї. Він допоможе вам створити новорічний настрій та добре провести свій час на вихідні. У фільмі ми побачимо історію про козаків, козацький рід, Рай і Пекло, Різдво й нечисту силу. Це колоритний фільм, де зібрано український фольклор, передано наш гумор та старі традиції. Саме тому цей фільм дійсно вартий вашої уваги.

Захар Беркут

Наступний фільм українці зняли спільно з американцями, тому можна побачити справді якісну картинку та спецефекти. Це екранізація однойменної повісті Івана Франка. Фільм варто подивитися як тим, хто читав оригінальну повість, так і тим, хто не читав оригінал. У фільмі ми побачимо боротьбу невеликої громади сільських жителів під керівництвом Захара Беркута з монгольською ордою. Гасло фільму – «У свободі моя сутність».

Відео дня

Заборонений

Наступна кінокартина розповідає про життя та боротьбу відомого українського поета-шістдесятника Василя Стуса з радянською системою. Фільм вийшов у прокат 5 вересня 2019 року до Дня пам’яті поета. Він отримав чимало позитивних відгуків. Атмосфери додає хороша постановка кадрів та гра талановитих акторів. Це один з кращих українських фільмів, тому його точно варто подивитися кожному.

ЕКС

Події стрічки відбуваються на Галичині у 1932 році. Четверо підпільників Української військової організації плануюють пограбування на потребу опору, але все йде не по плану. Рух опору на межі знищення, однак все набирає нових обертів і у повстанців з’являється шанс на перемогу. Прем’єра фільму запланована на кінець січня 2020 року. Чимало кінокритиків та експертів передбачають фільму хороші касові збори.

Ціна правди

Фільм знято спільними зусиллями України, Польщі та Великої Британії.  Фільм про валлійського репортера, який вперше в західній пресі заявив під власним ім’ям про український голодомор. По сюжету, журналіст приїздить у 1933 році до Москви, щоб взяти інтерв’ю у Сталіна. Однак він дізнається про голод в Україні. Незважаючи на погрози спецслужб, він починає власне розслідування. Фільм вийшов в прокат у листопаді. Якщо ви любитель історичних трилерів, то ви маєте подивитись цей фільм.

А який український фільм порадили б ви? Чи ходите на кінопрем’єри? Діліться думками у коментарях!

Опитування

Чи дивитесь українські фільми?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up