Партнер рубрики Події

Робітники в масках закінчують реконструкцію Привокзального майдану. Як виглядає площа (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Робітники в масках закінчують реконструкцію Привокзального майдану. Як виглядає площа (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Реконструкція Привокзального майдану уже на завершальній стадії. Як виглядає площа зараз та що ще лишилось зробити – читайте у матеріалі.

Роботи на Привокзальному майдані тривають, незважаючи на карантин. Як пояснюють у міській раді, заборони на проведення ремонтних робіт немає. Усі керуються постановами Кабінету Міністрів. Ми перевірили постанову Кабінету Міністрів «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Там дійсно не йдеться про заборону або обмеження ремонтних робіт. Обмеження стосуються відвідання закладів освіти, закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення. Обмеження стосуються і регулярних перевезень автомобільним транспортом у приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, роботи метрополітену, потягів, тощо.

Режим надзвичайної ситуації, який ввели по всій території України, також не передбачує заборону проводити ремонті роботи. Режим надзвичайної ситуації, зокрема, передбачає: введення карантину, закриття освітніх установ, зупинку громадського транспорту, обмеження роботи торговельних центрів та інших об'єктів торгівлі, крім продуктових магазинів і аптек, заборону на акції та збори. Також при введенні режиму НС приймаються рішення про організацію та дії наступних заходів: облаштування контрольно-пропускних пунктів в зонах надзвичайної ситуації із залученням для роботи на них працівників МОЗ, Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Держпродспоживслужби (на даних КПП проводиться обов'язковий санітарний огляд громадян та дезінфекція транспортних засобів); дезінфекція приміщень, доріг і тротуарів; допомога малозахищеним верствам населення із залученням працівників соціальних служб.

Відео дня

Через карантин Привокзальний майдан майже порожній. Усі перевезення відмінили, тому тут майже немає ні людей, ні машин. На парковках є автомобілі, але їх мало. Робітники ж відновили роботу. Багато з них працюють в масках. У приміщенні ж є лише працівники залізниці. Порожньо і біля колій.

 

Значна частина майдану вже готова. Облаштували частину пішохідної зони, поклали нову бруківку та асфальт. Облаштували паркувальні місця, їх стало більше. Є місця для туристичних автобусів, таксі та звичайних автомобілів. Тепер робітники приступили до облаштування пішохідної зони. Широкий тротуар з бруківки майже готовий.  

- Перед залізничним вокзалом збільшуємо простір для пішоходів, – повідомляють у міськраді. – За рахунок частини дороги тут облаштовують широкий тротуар. Це стане завершальним етапом у формуванні єдиної пішохідної алеї від залізничного вокзалу до Театрального майдану.

Окрім пішохідної зони, робітники мають завершити роботи з влаштування асфальтобетонного покриття проїзду до відділення Укрпошти та частини заїзду на Привокзальну площу.Тут має бути зупинка громадського транспорту з накриттям та встановити вуличні меблі. Озелененням мають зайнятися при сприятливих умовах. На площі підготували місця для висадження дерев та кущів. Замінили і старі інженерні мережі.

Кошти на реконструкцію виділили з міського та державного бюджету.

- Минулого року за реконструкцію Привокзального майдану з державного та міського бюджету загалом було оплачено 8,2 млн. грн. (у тому числі з державного бюджету - 7,7 млн грн), - коментує речниця міської ради Мар’яна Зварич. - Цього року з міського бюджету на завершення робіт виділено додатково 3, 7 млн. грн. Загальну суму зможемо озвучити за цей рік після здачі акту виконаних робіт.

Коли саме роботи закінчать, ще невідомо, однак результат можна побачити вже зараз. Привокзальний майдан отримає "нове обличчя". Він буде виглядати у тому ж стилі, що і оновлена вулиця Чорновола. Саме з Привокзального майдану починатиметься так звана туристична "червона лінія" з червоних широколистих кленів, кажуть у міськраді. Вона проходитиме від залізничного вокзалу до парку ім. Шевченка. 

А вам подобається оновлена площа? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Архип Тарасов

    Уважаемые писаки , вы знаете почему на ( майданi ) площаде нельзя выебать бабу . Подсказываю : Советчиков дохуя . Займитесь чисткой туалетов, уберите в своей квартире.Я думаю у вас это получится .
  • Oleh

    Думаю, що днів через 50-70 проясниться куди краще було інвестувати бюджетні кошти - в бруківку і фонтани, водні арени і т.д., чи в сферу невидиму, непоказушну - обладнання для лікарень.

    Архип Тарасов reply Oleh

    ДОМА ЖЕНУ СВОЮ УЧИ ЧТО ДЕЛАТЬ ДУРАК , А В ДЕЛА ГОСУДАРСТВА НЕ ЛЕЗЬ
  • Микола Унгурян

    цікаво, тут пишеться і в коментарях міськради що немає заборони на проведення ремонтних робіт, а сусідня стаття про те що поліція оштрафувала 2 осіб (а всього 25) за недотримання режиму карантину. і якщо у випадку з торгівлею продуктів ще зрозуміло, то в чому порушення режиму працівницею перукарні?

    Оксана Ботвинко reply Микола Унгурян

    Перукарня - це закрите приміщення. Між перукарем та клієнтом неможливо дотримуватись відстані у 1,5 метра.
  • Коля

    "За рахунок частини дороги тут облаштовують широкий тротуар" кому потрібен тут тротуар? Хіба що будок наставити, а біля вокзалу потрібні місця для парковки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up