Партнер рубрики Події

Родичка проголосувала замість чоловіка, п'яний член комісії та інші порушення на виборах на Тернопільщині

Родичка проголосувала замість чоловіка, п'яний член комісії та інші порушення на виборах на Тернопільщині
  • Про те, як на Теропільщині проходить виборчий процес станом на 13.00 звітували в прес-клубі. 
  • Порушення фіксують і правоохоронці, і спостерігачі: людей немає в списках виборців, вимагають додатки до ID-карток, фотографують бюлетені, нетверезі члени комісії та інші порушення. 

Про те, як на Теропільщині проходить виборчий процес станом на 13.00 звітували в прес-клубі. 

На виборчій дільниці у школі №23 родичка виборця проголосувала замість нього. Як з'ясувалося, жінка розписалася не в тому рядку. В ситуації вже розібралися, чоловік, щоб проголосувати, поставив підпис навпроти імені родички. Хто винен - розбиратиметься поліція. 

На дільниці 611121 в школі №5 не хотіли видавати бюлетень виборцю, який прийшов голосувати з ID-карткою без додатку. Але членам виборчої дільниці роз'яснили, що це паспорт дійсний без додатку і виборець отримав бюлетень. Ще на одній дільниці в списку виборців чоловіка записали під жіночим ім'ям. Даних не розголошують, але до прикладу наводять: чоловіка звати Вікторі Іванович, а його записали як Вікторію Іванівну. Проте він приніс рішення згідно якого йому видали бюлетень. В дільниці №611162 на Текстильній в одну кабінку хотіло зайти два виборці. Їм зробили зауваження, кожен голосував і окремій кабінці. На дільниці №611097 в ТНЕУ член виборчої дільниці при видачі пошкодила бюлетень при видачі відриваючи корінець. Бюлетень погасали, склали акт. 

Відео дня

- Станом на 13.00 31 березня ми отримали 24 повідомлення, - начальник ГУ Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол. - 14 з них надійшло в міський відділок поліції. У Підволочиську 3, в Теребовлі 2, в Шумську 2.Тернопільський район, Чортків та Кременець - по одному. Шість з них про невчасні відкриття виборчих дільниць: п'ять у Тернополі та одна в Підволочиському районі. Дільниці були відкриті на хвилин 10-30 пізніше через людський фактор. Зараз всі вони працюють в штатному режимі. 

Три повідомлення поліцейські отримали про фотографування виборцями своїх бюлетенів. За словами пана Богомола, люди фотографували їх в кабінках для голосування, після того, як їм зробити зауваження - фото видалили. Дані цих людей в поліції є, якщо фото десь з'являться, то порушники нестимуть кримінальну відповідальність. 

Серед повідомлень, які отримують поліцейські: незаконні соціологічні дослідження, які виявилися законними. Про відсутність в списках виборців, про невідповідність на дільницях устаткування чи документів, про нетверезого члена комісії, про конфлікт з членами ДВК в Шумську. В Зборові поліція отримала повідомлення про можливість голосування за іншу особу, але факт не підтвердився. 

- Ще хочу наголосити на одному випадку. На вулиці біля школи за адресою Лесі Українки, 12 а в якій 611139 дільниця знайшли важіль від гранати РГД-5, це металевий елемент, - каже Олександр Богомол. - Правоохоронці, вибухотехніки на території вибухонебезпечних предметів не знайшли. Можливо, цей важіль там лежав давно. 

Спікери розповідали і про випадки, коли люди приходять не з паспортом, а з посвідченням водія та хочуть голосувати. Таким людям бюлетені не видають. 

Згідно із даними "Опори" недостатню кількість бюлетені зафіксували на дільницях у восьми районах області. На кількох дільницях відсутня інформація про кандидатів в президенти. Було кілька звернень щодо процедури голосування за місцем перебування, людей цікавило питання стосовно того чи мають право члени комісії та особи, які супроводжують, тобто спостерігачі, заходити в приміщення, де перебуває виборець. Якщо хтось не пускає членів комісії та супроводжуючих, то людині можуть відмовити у голосуванні. 

 

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up