Партнер рубрики Події

По дорозі купа сміття і ріки смороду: хто прибиратиме на проспекті Злуки

По дорозі купа сміття і ріки смороду: хто прибиратиме на проспекті Злуки

У редакцію «20 хвилин» тернополяни скаржаться на стан смітників біля будинку №57 на проспекті Злуки.

Баки не відгороджені, довкола розкидане сміття. Його розносить вітер по всій вулиці. До того ж – поруч нестерпний сморід. 

Немає опису.

Немає опису.

Відео дня

Як повідомляють у міській раді, відповідно до  Правил благоусторю на території Тернопільської міської територіальної громади, підприємства, установи, організації та інші юридичні особи, фізичні особи – підприємці на власних та закріплених територіях, а також громадяни, повинні здійснювати увесь комплекс робіт, спрямованих на забезпечення та постійне підтримання чистоти і порядку

Відповідно до правил благоустрою, місце розміщення контейнерів побутових відходів є невід’ємною частиною прибудинкової території будинку і балансоутримувач/управитель (ОСББ, СК, ЖБК, ОСН-БК, тощо) зобов’язаний здійснювати його належне санітарно-технічне утримання незалежно від розташування та забезпечити вільний проїзд спецавтотранспорту. 

Працівники управління муніципальної інспекції проводять щоденні обстеження території міста, на предмет дотримання та виконання вимог Правил благоустрою на території Тернопільської міської територіальної громади, зокрема в частині належного санітарного утримання території міста, - повідомляють у міській раді. 

Коментар
Вікторія Деркач, інженер по роботі з населенням ПП «Сонячне»:

— У вихідні двірники не працюють. В понеділок, 31 липня, о 6 ранку працівники обслуговуючого підприємства вийшли на роботу і вже все прибрали. Перевізники, які вивозять сміття, приїжджають, забирають відходи з контейнера і їдуть. Все, що довкола — вони не впорядковують. Це в робочий день і час роблять двірники. Але мешканці часто, навіть коли контейнери не наповнені, не доносять до смітників і лишають збоку. Оскільки сміття з контейнерів, ймовірно, забрали на вихідні, бо бачимо на фото, що вони порожні, ймовірно, все, що залишилось, розносять тварини, птахи, вітер, тому виникла така ситуація. Зранку 31 липня вже все було прибрано. Зашивання майданчика і його влаштування — це все планують завершити до кінця літа. Вже зараз закуповують матеріали і готують до облаштування. Проте це не врятує ситуацію, якщо люди й надалі викидатимуть сміття не безпосередньо у контейнери.

Довідка:

Звернутися зі скаргою до Управління муніципальної інспекції Тернополя можна за телефоном:

+380674473186;

+380674473278;

+38 073 015 1481 (Viber).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Лариса Петруе

    Це просто жах.На ЖЕК нарікають, а самі не доносять до контейнера сміття.Гадять, де живуть.
  • Олександр Рябов

    ЖЕК Будсервіс скорочує двірників та прибиральниць,а тим що залишилися норми збільшили ледь не вдвічі.І це все на мінімальну зарплату.Незабаром осінь і зима прийде.Було брудно,а зараз буде ще брудніше.Так що вибачайте шановні тернополяни.
  • Yliia Vasulivna

    Кожна людина яка живе там.люди самі собі роблять такий сморід а потім хто винен ЖЕК або працівники жеку так є і буде але працівник нівчому не винен.самі з себе починайте людям важко кинути в бак.низький уклін працівникам жеку за працю не просту.не треба поважати людей навчіться поважати себе і тоді буде все добре
  • Andriy Mysian

    Це у міської влади не має клепки. В усіх країнах роблять так, щоб не було видно тих баків, а в нас на саме видне місце. Розплідник захворювань і різних тварин.

keyboard_arrow_up