Розмальовки, флешмоби та ігри: в Тернополі розробляють проект для розвитку правової освіти школярів

Розмальовки, флешмоби та ігри: в Тернополі розробляють проект для розвитку правової освіти школярів
  • "Громадянська компетентність школярів" - Всеукраїнський експеримент, який стартував на базі тернопільської школи №2.
  • Впродовж п’яти років педагоги та науковці мають сформувати комплекс підходів направлений на розвиток громадянської компетентності школярів. 
  • Після запуску проекту у Тернополі його мають запровадити в інших містах країни.

"Громадянська компетентність школярів" – це комплекс знань з практичним використанням про політичні системи, правові засади, національно-патріотичні позиції, поняття і визначення національної ідеї, культури і традицій українського народу. Цю модель на основі досвіду тернопільських педагогів мають розповсюдити по всій території України. 

- На базі нашого навчального закладу буде проводитись експеримент «Розвиток громадянської компетентності школярів»,  – розповідає педагог, директор школи №2 Інна Іванюк. - Ми дуже довго очікували затвердження програми. Наразі  можемо розпочати цю роботу, яка має завершитись написанням концепції про громадянську освіту школярів до 2023 року.

Для того, аби діти краще розуміли свої права та обов’язки, у рамках проекту, з ними постійно проводять різні флешмоби, ігри та заняття.  А для дошкільнят розробили багато різних розмальовок.

Відео дня

Як розповідає перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Тетяна Вовк, розмальовки мають певні витяги з Конституції України. В процесі гри діти зможуть навчатися та більше дізнаватися про свої права та обов’язки. 

У рамках проекту анонсували підручник для школярів, який допоможе дітям краще зрозуміти деякі базові аспекти права. Як розповідають організатори, правова освіта та формування правосвідомості повинно починатися змалечку. 

- Наш юридичний факультет ніколи не стояв осторонь, - каже заступник декана юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету Оксана Коваль. - Ми щорічно проводимо правовий турнір, на який з’їжджаються команди учнів з усієї України. Це направлено на популяризацію права серед школярів, та допомагає розкривати інтелектуальну еліту нашої країни.

Для того щоб розвивати правову свідомість та культуру серед дітей, будуть організовуватися спільні конференції, форуми, флешмоби, маніфестації, конкурси, ігри, тощо. 

Вадим Єпур

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Володя Україна!!!!

    Прекраснв ідея Освідченість це добре я надіюсь це буде гарний проект!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up