Партнер рубрики Події

Розпочинається мисливський сезон на Тернопільщині: на кого можна полювати та норми на мисливця (ОПИТУВАННЯ)

Розпочинається мисливський сезон на Тернопільщині: на кого можна полювати та норми на мисливця (ОПИТУВАННЯ)

Цьогоріч сезон полювання на пернату дичину  на території мисливських угідь Тернопільської області розпочнеться 8 серпня 2020 року о 16.00 год та триватиме до 27 грудня 2020 року включно. 

Мисливський сезон традиційно розпочинається із полювання на пернату дичину. Саме цей вид полювання є одним із найпопулярніших у мисливському середовищі.

На кого можна полювати

Дозволяється полювання на гусок (крім гуски малої, білолобої малої), качок (крім гоголя, черні білоокої, черні червонодзьобої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крохалів, нерозня, креха середнього, каменярки, казарок білощокої та червоноволої), лиску, куликів (крім кулика-сороки, баранця великого, худуличника, шилодзьобка, кроншпенів, чайки, лежня, дерихвоста, поручайка, крем'яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків морського, малого, великодзьобого, галстучника, пісочників, плавунців) та голубів (крім голуба-синяка).

Денна норма відстрілу одним мисливцем

Норма добування пернатої дичини одним мисливцем за день не повинна перевищувати: качок – 5; перепілок – 15; куликів – 10; голубів  – 10; лисок   – 6; гусей - 3, повідомили у пресслужбі Тернопільської ОУЛМГ.

Відео дня

Опитування

Як ви ставитесь до полювання?

 Перелік документів, які дають право на проведення полювання

Мисливець зобов’язаний мати при собі посвідчення мисливця, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання, картка відстрілу на пернату дичину, дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю. У разі використання під час полювання собак мисливських порід, на них потрібно мати відповідний паспорт.

Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Нагадуємо  мисливцям, які ще не встигли обміняти контрольні картки, поспішити із цим завданням.

Тернопільське обласне управління лісового та мисливського господарства застерігає всіх мисливців дуже уважно й обережно поводитись зі зброєю. Кожен повинен суворо дотримуватись встановлених правил полювання і внутрішнього розпорядку роботи мисливського господарства.

                                                                                                       

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Людмила Билоцеркович

    Негативно!!!
  • Мирослав

    Не треба тут ля ля про їжу. Вони полюють не для виживання, бо нема чого їсти, а для розваги вбивства, одним словом уроди
  • Людмила Дехтяренко

    Негативно
  • Iruna Valkiv

    Негативно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up