Сальмонельоз у працівниці садка і кишкова паличка у фарші – вже відомо, чому в лікарні опинились діти

Сальмонельоз у працівниці садка і кишкова паличка у фарші – вже відомо, чому в лікарні опинились діти
  • Дослідження виявили джерело інфекції: носія сальмонельозу, який при порушенні санітарного законодавства у дитячому закладі і став причиною спалаху серед дітей.
  • Результати лабораторних досліджень показали відхилення за мікробіологічними показниками - бактерії групи кишкової палички виявлені у зразку «фаршу свинного».

Стали відомими причини отруєння вихованців Кременецького садочку.

Нагадаємо, зранку 14 червня до інфекційного відділення Кременецької райлікарні госпіталізували п’ятьох діток. Невдовзі їх вже було десятеро. Дев’ятеро перебували у лікарні, одна дитина – на амбулаторному.  У всіх дітлахів була висока температура та ознаки шлункових розладів. Місцеві мешканці пов’язували причини недуги з діяльністю місцевого фермера, який напередодні кропив поля хімікатами. Про це детальніше читайте На Кременеччині отруїлись діти. Люди нарікають на фермера, який над дитсадком і школою кропив поля
- Усі діти захворіли 13 червня, у ДНЗ функціонує одна різновікова група, в якій, згідно зі списком, перебуває 24 дитини, - повідомили в головному управлінні Держпродспоживслужби в області. - Страви готувалися на харчоблоці ДНЗ. Закупівля продуктів - централізована.

За даними ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» від 18 червня, щодо обстеження хворих та контактних, в тому числі персоналу даного дитячого закладу, у двох хворих та працівника кухні виділений патогенний збудник Salmonella ententidis.

Відео дня
  • Сьогодні можна говорити, що дані дослідження виявили джерело інфекції – носія сальмонельозу, який при порушенні санітарного законодавства у дитячому закладі і став причиною спалаху серед дітей, - кажуть в головному управлінні  Держпродспоживслужби в області. - Епідрозслідування триває.

Вже є результати лабораторних досліджень Тернопільської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби. Вони показали відхилення за мікробіологічними показниками -  бактерії групи кишкової палички виявлені у зразку «фаршу свинного». У добових пробах, змивах і взірцях харчових продуктів, які були відібрані 14 червня, порушень не виявили. Перевіряли яйця, рибу хек заморожений, масло солодко-вершкове.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up