Партнер рубрики Події

Ще два села у Тернопільській області перейшли до УПЦ КП

Ще два села у Тернопільській області перейшли до УПЦ КП
Віовківці, Шумський район. Фото - Вікіпедія
Релігійні громади сіл Лішня на Кременеччині і Вовківці на Шумщині завершують оформлення свого переходу з УПЦ у єдності з Московським патріархатом до УПЦ Київського патріархату.

Статут релігійної громади «Парафія святого великомученика Димитрія Солунського» у новій редакції розпорядився зареєструвати в. о. голови обладміністрації Іван Крисак. Таким чином офіційно завершиться перехід громади із Московського до Київського патріархату. Розпорядження про перереєстрацію статуту датоване 10 лютого, хоча громада у Лішня і перейшла раніше. Нова редакція статуту громади у Вовківцях має з'явитися незабаром.
- І одна, і друга громади повністю перейшли до Київського патріархату. Наскільки мені відомо, Московському патріархату забракло людей (мінімум 10, за законодавством - прим. ред.), щоб утворити свої нові громади, - коментує архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький УПЦ КП Нестор.
У Дедеркальській сільраді, до якої належать Вовківці, нам підтвердили, що громада цього села, яка гуртується довкола церкви Святої Покрови Божої Матері, перейшла цілковито.
- Наших священиків у цих селах немає. Віруючих також залишилося мало, - розповів секретар Тернопільської єпархії УПЦ, що у єдності з Московським патріархатом, отець Степан Балан.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:02 «Ще побігаємо на протезах»: історія захисника Віктора Безпалого, який вчиться ходити після поранення 18:01 То був стрес на ціле село: де зараз справа загибелі у ДТП двох людей, авто яких «зім’яло» під автобусом 17:30 Усіх споживачів Тернопільщини просять обмежити споживання електроенергії (ОНОВЛЕНЕ) 17:00 21—24 травня на Східному і Дружбі будуть тимчасові незручності з водопостачанням Від читача 08:54 На Тернопіллі шукають роботу 176 осіб з інвалідністю. Роботодавці, які їх працевлаштують, отримають компенсації! 16:38 Передали нашим тернопільським тероборнівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:00 Померла студентка ТНПУ 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 15 травня 15:00 У Тернополі виходили дівчинку, вагою 800 грамів play_circle_filled 14:00 «Контінентал» завершив посів ярих культур та посадку картоплі (новини компаній) 13:11 У Тернополі від каналізації відключені 45 квартир 12:30 На Чортківщині зіткнулися легківка і вантажівка 12:00 Ваш автомобіль – наша турбота! Автосервіси та СТО Тернополя.(партнерський проєкт) 11:50 В аварії з двома Тesla та Тойотою постраждали два водії 11:15 На вулиці Сагайдачного висадили квіти: який вигляд мають клумби photo_camera 10:45 На Тернопільщині син морив матір голодом, аби та віддавала пенсію 10:05 День вишиванки: які заходи відбудуться в Тернополі 16 травня 09:30 15 травня є зміни в маршруті тролейбуса №8 09:03 Замість насаджень тепер буде бруківка: на Торговиці спиляли здорові дерева photo_camera 08:30 На війні загинув 34-річний герой зі Збаража Андрій Мисик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up