Партнер рубрики Події

Щирі усмішки та чуттєві листи: як Миколай здійснив мрії діток із потребуючих сімей. Ексклюзив

Щирі усмішки та чуттєві листи: як Миколай здійснив мрії діток із потребуючих сімей. Ексклюзив

“Хтось просить у Миколая ковдру, хтось - 10 котиків, а хтось - ковбасу”: у Тернополі здійснюють мрії діток. Волонтери при церкві Св. Ап. Петра розвозили дітям із потребуючих сімей подарунки від благодійників у переддень Святого Миколая. З ними їздила і журналістка “20 хвилин”. 

Вже вкотре спільнота Марійська Дружина, що при церкві Св. Ап. Петра, організовує благодійну акцію “Листи до Святого Миколая”. Дітки із потребуючих сімей пишуть листи до Чудотворця з проханнями: як духовними, так і матеріальними. Вішає ці листи малеча у церкві, що на "Алясці", на особливу ялинку, яка стояла до 17 грудня.

Листи писали не усі дітки, а лише із малозабезпечених, багатодітних, бідних сімей, діти сироти та напівсироти, інваліди та онкохворі дітки, діти із розумовими відхиленнями та всі інші, хто дійсно цього потребує. 

А кожен, хто бажає допомогти дитині у здійснені мрії може зірвати цей лист і придбати подарунок. Звісно, у межах своїх можливостей.  Волонтерка Юля пригадує багато зворушливих листів. Каже, багато хто із діток не просить особливих матеріальних подарунків, а хочуть просто бути здоровими та щасливими. Розповідає, найчастіше просять зимовий теплий одяг.

Відео дня

Цьогоріч подарували близько 400 подарунків для діток. Всі подарунки знесли у монастир при церкві Св. Ап. Петра.

А розносять подаруночки дітям, які писали листи помічники Святого Миколая - волонтери. Займаються цим ввечері 18 грудня та вранці 19. Кажуть, за один день важко все охопити. Журналісти навідались у гості 18 грудня до волонтерів та разом із ними поїхали у кілька родин, розвозити подарунки. 

“Кожен подарунок упакований із турботою”

У переддень Миколая, 18 грудня ввечері, у монастирі при церкві кипить робота. Кожен із волонтерів виконує свою функцію: хтось пакує подарунки, хтось перевіряє номери вже упакованих, хтось створює маршрути за якими їздитимуть водії, які розводять подарунки. Прийшли бути помічниками Святого Миколая, і дітки шкільного віку, і старші чоловіки, цілі сім’ї та студенти. Загалом задіяно десятки тернополян різного віку, статі та професій. 

У монастирі кілька кімнат повністю закладені подарунками для дітей. Але, волонтери кажуть, що кожен подарунок упакований із теплом та турботою. 

Розносять подарунки у домівки діток, передають прямо у руки малюкам - така умова акції.

 Журналісти “20 хвилин” проїхали один маршрут із волонтерами. Ми відвідали четверо діток разом із помічниками Миколая. 

“Щирі усмішки та теплі обійми”

Їздили ми разом із волонтерками Юлею, Олею та ще однією Олею. Дівчата вже дев’ятий рік поспіль беруть участь у цій акції.

Першою ми відвідали дівчинку Христинку із малозабезпеченої сім’ї. Стукаємо у двері, відкриває мама Христини і гостинно запрошує зайти у домівку. Там нас зустрічає сама Христя та її старший брат. Дівчинка дуже засоромилась, але, було видно, що зраділа подарунку. 

Дівчинка на прощання розповіла віршик помічницям Святого Миколая та пообіцяла бути чемною й наступного року, аби знову із ними зустрітись. 

Далі направляємось до Іванка у якого синдром Дауна. Волонтерки розповідають, що вони до нього уже кілька років поспіль їздять і попереджають, що ці відвідини будуть дуже милі та щирі. І справді, одразу із порогу мати хлопчика зустрічає нас усмішкою та запрошує зайти у квартиру. 

Іван був у своїй кімнаті, ми заходимо і спочатку він дещо занепокоєно на нас дивився. Та вже за кілька хвилин, після пояснень мами, він зрозумів, що це прийшли помічниці Святого Миколая із подарунками для нього. І від того усмішка із його лиця не зникала. Хлопчик із щирим здивуванням реагував на кожен подаруночок, який був у пакунку від Миколая.

Із пакета Іван по черзі виймав: електричну зубну щітку, різноманітні канцтовари, солодощі, щоправда, його дуже обурило, що пакетик із цукерками у нього руках порвався та вони висипались на землю.

А найбільше Іванко радів біноклю. Каже, він дуже хотів його отримати від Чудотворця. Іван охоче фотографується та обіймає волонтерок на прощання. Мати хлопчика каже, що дуже вдячна таким ініціативам, що створюють неймовірну радість для Івана. Каже, для нього це справжнє маленьке свято, адже до нього прийшли у гості та ще й з подарунками. 

“У кожної дитинки - особлива історія”

Заряжені неймовірною енергією Іванка, ми відправляємо у останню сім’ю, якій ми маємо привезти подарунки від Миколая. Ми їдемо до сестричок Христі та Тані. 

Дзвонимо у двері до сестричок, відкриває одна із них. І як тільки здогадуєте, хто ми, то на її обличчі з’являється усмішка, яка не зникала весь час, поки ми були у них гостях. Таня розповіла нам віршик, а Христина заспівала щедрівку. Дівчата дуже втішили подарункам. Вони приготували і для Миколая подарунки: саморобного ангелика та малюнок із Чудотворцем. 

Волонтери кажуть, що наступного року акція обов’язково буде діюча, і ще більш масштабніша, тому нагадують, що стати Миколаєм для малечі може кожен. І запрошують приєднуватись наступного року. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анет Соляр

    Ваня ти зірка .
  • David Starr

    Молодці.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up