Додаток «Дія»: як його встановити, якими послугами можна користуватися (ІНСТРУКЦІЯ)

Додаток «Дія»: як його встановити, якими послугами можна користуватися (ІНСТРУКЦІЯ)
  • Більшість державних послуг вже можна проводити онлайн. Хтось використовує для цього сайти державних установ, хтось – за допомогою мобільних банків. Тепер є можливість отримувати державні послуги онлайн за допомогою платформи та додатку «Дія».
  • Журналіст «20 хвилин» перевірив, які можливості він дає. Наприклад, як отримати допомогу, а саме 8000 гривень?

Додаток «Дія» почали розробляти у 2019 році. Функціонал поступово збільшують. Однак чи легко його встановити та налаштувати. Ми перевірили це.

Як встановити додаток?

У першу чергу, необхідно завантажити додаток на ваш смартфон і запустити його.

Крок перший – авторизуватись в системі за допомогою банку. Можна обрати «Приват24», «MonoBank», або  «BankID».

Відео дня

Після вибору відкриється мобільний додаток вашого банку, де також варто авторизуватися.

Після цього з'являється повідомлення, про те, що додаток «Дія» хоче здійснити авторизацію за допомогою вашого банку. Потрібно натиснути кнопку «Підтвердити».

Після успішного підтвердження повертаємось до додатку «Дія». Наступний крок – варто придумати код з 4 цифр, за допомогою яких ви будете заходити в програму. Пін-код треба ввести двічі для підтвердження.

Далі можна побачити інструкцію з можливостями додатку, а саме:

  • Перегляд ваших документів
  • У меню «Послуги» можна виконати оплату штрафів, податків, замовлення довідок та ін.
  • У «Повідомленнях» можна побачити важливі новини, нараховані штрафи чи податки.
  • У вкладці «Меню» всі додаткові функції та налаштування.

Після того, як ми встановили додаток та провели авторизацію, у розділі документів відображаються наші. Є картка платників податків, студентський квиток. Ще можна додати свідоцтво про народження дитини. Однак інші документи додати наразі неможливо.

У послугах ми перевірили, чи немає штрафів, або ж несплачених податків. Обравши розділ бачимо, що «У вас все добре».

Опитування

Чи користуєтесь додатком «Дія»?

Як отримати допомогу 8000 гривень

У розділі «Послуги» є активна вкладка «Одноразова матеріальна допомога ФОПам та найманим працівникам». Якщо основний КВЕД вашої організації, станом на 31.10.2020 не відноситься до тих, стосовно яких вживають карантинні обмеження, допомоги ви отримати не зможете.

Якщо ж ваш КВЕД є в переліку – ви можете лишити заявку до 31 грудня включно. Допомога у розмірі 8000 гривень буде зарахована на особистий гривневий рахунок вашого банку.

Для того, щоб отримати допомогу необхідно:

  1. Натиснути «Отримати допомогу» у вкладці «Одноразова матеріальна допомога» у розділі «Послуги».
  2. Дія автоматично перевірить ваші дані в Реєстрі застрахованих осіб Пенсійного фонду України на відповідність умовам отримання допомоги.
  3. Ввести номер гривневого рахунку в форматі IBAN. Якщо ви не знаєте IBAN свого рахунку, це можна зробити за допомогою додатку. Кошти можна отримати лише на особистий рахунок.
  4. Очікуйте повідомлення про обробку заяви.

Як пояснюють експерти – такий крок влади з видачею допомоги є більше політичним кроком, аніж економічним.

– Нема достатнього пакету заходів, щоб компенсувати ті втрати в економіці, особливо в частині малого та середнього бізнесу, які могли б покрити ті збитки, – каже голова «Асоціації власників малого та середнього бізнесу» Руслан Соболь. – Його не існує. 8000 гривень – це багато чи мало? Якщо дати вибір найманому працівнику: стабільна зарплата 5000 гривень чи разова допомога 8000 – він обере другий варіант. Для підприємця це взагалі не кошти. Втратити бізнес – це останнє що захоче зробити підприємець. Він перекредитується, буде шукати способи, щоб не закрити свою справу. Тут питання не в грошах навіть. Якщо вже іншого виходу просто немає, то ця підтримка краще, ніж нічого. Це більше політичний крок, який демонструє держава «Дивіться, ми щось робимо, ми не сидимо склавши руки». Влада бачить, що люди втрачають робочі місця, підприємства закриваються і не робити нічого вона не може. Тому це більше політичний, а не економічний крок. Держава не може нічого не робити, бо буде соціальний вибух. І це стосується не лише України, а і будь-якої іншої держави.

Читайте також:

"Як мертвому припарка", — тернопільські підприємці про карантинні 8000 від держави. Хто отримає гроші?

Як отримати інші послуги?

Функціонал мобільного додатку не надто великий. Більшість функцій, такі як відкриття, закриття чи внесення змін про ФОП, замовлення довідки про земельну ділянку, про відсутність судимості, тощо, можна зробити лише на порталі «Дія», а не в додатку.  Мобільний додаток позиціонує себе як електронні документи в вашому смартфоні. До слова, якщо ви не маєте з собою документа, можна пред'явити його в додатку.

На порталі «Дія» також потрібно виконати реєстрацію. Це схожа процедура. Для цього так само можна використати ваш банк та виконати підтвердження. Якщо ви маєте електронний цифровий підпис – його можна використати для реєстрації.

Можна знайти необхідну процедуру за ключовими словами.

А ви користуєтесь «Дією»? Чи зручно це? Пишіть вашу думку!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up